Δελτίο Τύπου Unima Hellas

Δελτίο Τύπου Unima Hellas

Δημοσίευσηαπό Unima » 09 Μάιος 2020, 13:33

Το Ελληνικό Κέντρο Κουκλοθεάτρου - Unima Hellas, η φωνή των κουκλοπαικτών εδώ και 30 χρόνια, παραμένει ενεργή σε αυτήν την αχαρτογράφητη για όλους μας περίοδο και συντάσσεται στο πλευρό όλων των πρωτοβουλιών, σωματείων και συλλόγων που παλεύουν να διεκδικήσουν τα αυτονόητα για την επιβίωση μας.

Η κυβέρνηση φαίνεται, είτε να αγνοεί, είτε συνειδητά να επιλέγει να κατακερματίσει τη θεμελιώδη ουσία της ύπαρξης της Τέχνης στην ανθρώπινη κοινωνία, ως μέσο έκφρασης, επικοινωνίας, θεραπείας, εξέλιξης της συνειδητότητας της ανθρώπινης ψυχής και αναπόφευκτα της ίδιας της κοινωνίας.
Τα μέτρα έχουν αφήσει εκτός στήριξης πλήθος εργαζομένων στο Θέαμα- Ακρόαμα, ενώ παράλληλα, με διαδικασίες εξπρές, ψηφίζονται εγκληματικά νομοσχέδια εις βάρος του περιβάλλοντος.

Ο κλάδος μας, όπως και τόσοι άλλοι, βρίσκεται αντιμέτωπος με τον αφανισμό του και η δυναμική κινητοποίηση που έχει ξεκινήσει από ανθρώπους που εργάζονται στις τέχνες, μας γεμίζει κουράγιο και ελπίδα για την επόμενη ημέρα.
Δεδομένου ότι το κοινό των παραστάσεων μας αποτελεί τόσα χρόνια τον κύριο εργοδότη μας, αγωνιούμε αλλά δεν παύουμε να αγωνιζόμαστε.

Αίτημα μας για το άμεσο διάστημα, η έμπρακτη στήριξη στην προσπάθεια μας να αποτρέψουμε την εξαφάνιση της τέχνης μας (μαζί και την δική μας) αλλά και την αποδυνάμωση ή την μετάλλαξη της. Άλλωστε η πανάρχαια τέχνη του κουκλοθεάτρου ανέκαθεν υπήρξε ευέλικτη, ανθεκτική, ελπιδοφόρα και αναζωογονητική για το κοινό, αρκεί να μπορούσε κάπου να το συναντήσει. Αρκεί να έχει τα μέσα για να δημιουργήσει.

Οι διεκδικήσεις μας συμπορεύονται με αυτές των “αφανών” για το σύστημα ανθρώπων της κοινωνίας μας. Η επιθυμία μας είναι να συνεχίσουμε να υπάρχουμε κι εμείς και οι κούκλες μας στα σχολεία, στα θέατρα, στα φεστιβάλ, στο δρόμο. Να συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε με μικρούς και μεγάλους όνειρα, γέλια, ελπίδα, προβληματισμούς και πάνω απ ’ όλα τη μαγεία της ίδιας της ζωής.

H UN.I.MA. είναι η Διεθνής Ένωση για το Κουκλοθέατρο. To Ελληνικό Κέντρο της UNIMA γεννήθηκε το 1990. Είναι οργανισμός μη κυβερνητικός και μη κερδοσκοπικός και σαν στόχο έχει την προώθηση της τέχνης του κουκλοθεάτρου. Φέρνει κοντά τους ανθρώπους της κούκλας μεταξύ τους, και το κοινό κοντά στην κούκλα και το θέατρό της. Σήμερα έχει περίπου 60 μέλη από όλη την Ελλάδα και ενώνει χωρίς διασπάσεις όλους τους επαγγελματίες του χώρου. Χρηματοδοτείται από τις συνδρομές των μελών της και όλες οι δράσεις και η πολυετής συνεισφορά της στο πολιτιστικό τοπίο της χώρας, με εκδηλώσεις, σεμινάρια και εκδόσεις, στηρίζονται στο μεράκι και την εθελοντική εργασία των επαγγελματιών, ερασιτεχνών και φίλων του κουκλοθεάτρου.

Το κουκλοθέατρο κάνει καλό σε όλους!
Μην ξεχνάτε
Πίσω από τις κούκλες υπάρχουν άνθρωποι!!
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ
[email protected]
6909934376
Άβαταρ μέλους
Unima
 
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: 204
ΕΓΓΡΑΦΗ: 04 Σεπ 2018, 15:51
Όνομα Ομάδας-Θιάσου: ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ


Επιστροφή στο Ανακοινώσεις

ΜΕΛΗ ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες

cron