από Σπύρος Πετρίτης » 26 Ιουν 2017, 08:35
Νομίζω ότι θα ήταν καλό αν η αίτηση προς το Υπουργείο Ανάπτυξης κοινοποιηθει και προς το Πολιτισμού.
Ως προς την ατομική, εχω την εντύπωση ότι ενας δημόσιος υπάλληλος δεν μπορεί να είναι κι επιχειρηματίας,
οι δ.υ. μπορούν μόνο να είναι μελη σε Αστική μη Κερδοσκοπική.
Και γιατί το λεώ αυτό; Πχ εγώ σήμερα είμαι άνεργος, ομως το σχολικό ετος που μόλις περασε ήμουν δημόσιος υπάλληλος ως αναπληρωτής εκπαιευτικός και άρα πάλι δεν μπορούσα να είμαι και επιχειρηματίας. Παρόλα αυτά αν ενας δ.υ. είναι μελος σε Αστική μη Κερδοσκοπική, αυτό σημαίνει κάποια προνόμια εναντι των λοιπών μελών; Γιατί μπορεί κανείς πραγματικά να θελει να εχει εστω ενα μικρο επιπλεον ισόδημα από το κουκλοθεάτρο όσο κι αν αυτό είναι ανεδαφικό - εγώ αυτό δεν το θεωρώ πχ ως προσβολή προς την τεχνη, ίσα-ίσα που θεωρώ ότι σε μια ιδανική κοινωνία θα 'πρεπε οι καλλιτεχνες να είναι σεβαστοί και ως άνθρωποι που περα από καλλιτεχνες είναι και πολίτες με ανάγκες υλικες - δεν μας κατεβαίνουν από τον Ουρανό για να δώσουν τις παραστάσεις τους κι επειτα ξαναγυρίζουν εκεί!
Κατά τα άλλα ήθελα να ξερω και τα ακόλουθα: Μπορεί κανείς να είναι δ.υ και μελος σε ΚΟΙΝΣεΠ; εγώ πχ μελος σε ΚΟΙΝΣεΠ θα μπορουσα να είμαι, και αν πήγαινε καλά θα άφηνα και το δημόσιο - αφού άλλωστε είμαι αναπληρωτής κι όχι μόνιμος - αλλά πρεπει να ξερω αν αξίζει. Τι προνόμια εχει αυτή η μορφή εναντι της Αστικής μη Κερδοσκοπικής; Γιατί αν είναι να μην εχει καν προνόμια να την αφήσω την ιδεά. Αν όμως τίποτα από αυτά δεν βολεύει μερικούς, μήπως θα ήταν καλό να φτιάξουν όσοι μπορούν ατομικες ή και ομόρυθμες ή ετερρόρυθμες ή ε.π.ε. και να εμφανιστούν άλλοι ως υπάλληλοί τους ή συνεργαζομενοι ελεύθεροι επαγγελματίες χωρίς μπλοκάκι;
Οι ομόρυθμες και ετερρόρυθμες είναι εταιρίες κερδοσκοπικες με περισσότρα μελη (το ιδιο και οι ε.π.ε., με μια σημαντικη διαφορα), οι ελεύθεροι επαγγελματίες χωρις μπλοκακι είναι όσοι εχουν μικρό ισόδημα και άρα δεν υποχρεούνται σε εκδοση αποδείξεων προς την εταιρια με την οποια συνεργαζονται, αντιθετα εκδιδει αυτη α.ε.δ. προς αυτους. - και ναι, οι δημόσιοι υπάλληλοι μπορουν να ειναι ελεύθεροι επαγγελματίες χωρις μπλοκακι, αλλα χρειαζονται αδεια απο την υπηρεσια τους, η οποια ομως σχεδον παντα δινεται αλλα παιρνει χρονο.
ΥΓ: Το ΕΣΠΑ αφορα μονο σε ατομικες επιχειρήσεις; Ευχαριστώ!