ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ - ΙΔΕΕΣ-ΣΚΕΨΕΙΣ-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ brainstorming

Σκέψεις, ιδέες και προτάσεις για την λειτουργία του Ελληνικού Κέντρου Κουκλοθεάτρου.

ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ - ΙΔΕΕΣ-ΣΚΕΨΕΙΣ-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ brainstorming

Δημοσίευσηαπό Unima » 25 Ιαν 2021, 19:37

εδώ μπορείτε να καταγράψετε τις ιδέες σας και τις σκέψεις για την αίτηση που θα κανουμε για επιχορήγηση απο το ΥΠΠΟΑ


* Καλό είναι να σημειώσετε σε ποια πρόσκληση αναφέρεστε
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ
[email protected]
6909934376
Άβαταρ μέλους
Unima
 
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: 340
ΕΓΓΡΑΦΗ: 04 Σεπ 2018, 15:51
Όνομα Ομάδας-Θιάσου: ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ

ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ - ΙΔΕΕΣ-ΣΚΕΨΕΙΣ-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ brainstorming

Δημοσίευσηαπό Εύη Αρέστη » 31 Ιαν 2021, 16:22

Εύχομαι να κρατάτε μυστικές τις σκέψεις σας να μας τις πείτε στη συνέλευση σε λίγες ώρες...αν δεν έχετε γίνει ντίρλα στο γενέθλιο-πάρκο παρέα με την Αγγελική!
Επειδή όμως μου ανατέθηκε να καταγράψω τις προτάσεις και δεν μπορώ να έρθω με άδεια χέρια, βάζω την παρακάτω πρόταση, παρόλο που δεν έχω ιδέα αν και κατά πόσο είναι υλοποιήσιμη!

1 (πρόσκληση επιχορήγησης για Φεστιβάλ και σύνθετες πολυθεματικές δράσεις)

Εκτός από το κομμάτι παραστάσεων και εργαστηρίων (που μπορεί να έχει ως θεματολογία τη διαφορετικότητα/ρατσισμό/διακρίσεις κτλ),
θα μπορούσε παράλληλα ένα μέρος του να αφορά δράσεις προς αποκλεισμένες και ευάλωτες ομάδες (ΑΜΕΑ, ρομά, ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά, πρόσφυγες, μετανάστες, παιδιά φυλακισμένων ή φυλακισμένοι ανήλικοι, ψυχικά πάσχοντες κ.ά...).
Που σημαίνει ένα μέρος του φεστιβάλ θα είναι ανοιχτό για όλους (εισιτήριο ή όχι δεν ξέρω) σε κάποια συγκεκριμένη τοποθεσία/ίες και το άλλο μέρος θα μεταφέρεται εκεί που ζουν οι άνθρωποι που δεν έχουν πρόσβαση στο κουκλοθέατρο και το "πάμε" εμείς. Δεν ξέρω αν γίνεται αυτό (τι επιτρέπει ο νόμος, τι όχι). Μπορούμε αν μας ενδιαφέρει να δούμε πως μπορεί να προσαρμοστεί ώστε να εφαρμοστεί σε "δύσκολες" συνθήκες.

Η πρόσκληση αναφέρει κάτι σχετικό:
- Προαγωγή της συμπεριληπτικότητας, της προσβασιμότητας και της
συμμετοχικότητας στον πολιτισμό, με έμφαση σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
- Καταπολέμηση των στερεοτύπων και των διακρίσεων, αποδοχή της διαφορετικότητας
καθώς και ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής.
Θέατρο Κούκλας ΚουΚλουβάχατα
http://kouklouvahata.blogspot.gr/
Εύη Αρέστη
 
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: 4
ΕΓΓΡΑΦΗ: 05 Ιουν 2020, 10:07
Όνομα Ομάδας-Θιάσου: Θέατρο Κούκλας ΚουΚλουβάχατα

ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ - ΙΔΕΕΣ-ΣΚΕΨΕΙΣ-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ brainstorming

Δημοσίευσηαπό Εύη Αρέστη » 31 Ιαν 2021, 17:48

άλλη μια σκέψη είναι δράσεις προς συγκεκριμένες ομάδες επαγγελματιών (επίσης σαν συμπληρωματικό μέρος άλλων δράσεων του φεστιβάλ).
επειδή το έχω πολύ πρόσφατο φέρνω το παράδειγμα της χρήσης κούκλας (και του κουκλοθεάτρου) στο χώρο του νοσοκομείου, με εφαρμογή από τους επαγγελματίες υγείας είτε σε παιδιά είτε σε ενήλικες ασθενείς.
θα μπορούσε να είναι φυσικά και άλλες ομάδες...(νηπιαγωγοί-κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι κτλ)
οι δράσεις θα είναι σχεδιασμένες στοχεύοντας σε έναν συγκεκριμένο αποτέλεσμα που ωφελεί την κάθε περίπτωση (πέρα της δημιουργίας, ψυχαγωγίας, ευχαρίστησης). εστίαση στην επίλυση και αντιμετώπιση προβλημάτων μέσω της κούκλας.
Θέατρο Κούκλας ΚουΚλουβάχατα
http://kouklouvahata.blogspot.gr/
Εύη Αρέστη
 
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: 4
ΕΓΓΡΑΦΗ: 05 Ιουν 2020, 10:07
Όνομα Ομάδας-Θιάσου: Θέατρο Κούκλας ΚουΚλουβάχατα

ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ - ΙΔΕΕΣ-ΣΚΕΨΕΙΣ-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ brainstorming

Δημοσίευσηαπό Κωσταντής Μιζάρας » 31 Ιαν 2021, 18:13

κοιτα κι αυτο από κοβιντ στο φουμπου

ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΑ ΖΗΤΟΥΜΕΝΑ
ΔΗΛ. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΕΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ

Θέμα: Αίτηση για επιχορήγηση και αιγίδα Φεστιβάλ ΤΙΤΛΟΣ
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ UNIMA HELLAS
(Υπάρχει από πέρυσι, χρειάζεται ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΕΡΣΙΝΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΙΓΕΣ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ)
ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ
Φεστιβάλ ΤΙΤΛΟΣ

⇒ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΥΠΠΟΑ
Περιεχόμενο:
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ Η΄ ΚΑΙ ΑΙΓΙΔΑ ΓΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΙ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΠΟΛΥΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
To ΥΠΠΟΑ στο πλαίσιο πρωτοβουλιών ενίσχυσης της καλλιτεχνικής παραγωγής και πρόσβασης απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού ή δημοσίου δικαίου με κοινωφελείς ή πολιτιστικούς σκοπούς για υποβολή προτάσεων επιχορήγησης ή/και παροχής αιγίδας για δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στη διάρκεια του έτους 2021.
Η παρούσα πρόσκληση αφορά προτάσεις επιχορήγησης ή/και παροχής αιγίδας ανά την επικράτεια για Φεστιβάλ και σύνθετες πολυθεματικές δράσεις (δράσεις που περιλαμβάνουν περισσότερες από μία θεματικές δραστηριότητες π.χ. εικαστικά και χορός, θέατρο και μουσική, κινηματογράφος και εκπαιδευτικές δραστηριότητες κ.α.). Ο φορέας δεσμεύεται να υλοποιήσει την προγραμματιζόμενη δράση, όπως αυτή περιγράφεται στην υποβαλλόμενη πρόταση, μέχρι του ύψους του ποσού της επιχορήγησης που θα λάβει από το ΥΠΠΟΑ.
ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΥΠΠΟΑ
Το ΥΠΠΟΑ, σε ό,τι αφορά την οικονομική και ηθική υποστήριξη φορέων και δράσεων, θέτει τις εξής προτεραιότητες:
• Στήριξη, ανάδειξη και προβολή της σύγχρονης ελληνικής καλλιτεχνικής δημιουργίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
• Ανάπτυξη κοινού.
• Στήριξη του έργου νέων καλλιτεχνών.
• Εξοικείωση και συμμετοχή των παιδιών και των νέων στον πολιτισμό.
• Προαγωγή της συμπεριληπτικότητας, της προσβασιμότητας και της συμμετοχικότητας στον πολιτισμό, με έμφαση σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
• Καταπολέμηση των στερεοτύπων και των διακρίσεων, αποδοχή της διαφορετικότητας καθώς και ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής.
• Ενθάρρυνση των δημιουργικών συνεργειών μεταξύ καλλιτεχνών κα καινοτόμων συνεργατικών καθώς και διατομεακών σχημάτων.
• Ενίσχυση μοντέλων πολιτιστικής διαχείρισης, σχεδιασμού, παραγωγής και προβολής/διάχυσης βιώσιμων πολιτιστικών δράσεων.
• Ανάπτυξη δράσεων στην περιφέρεια, με σκοπό την στήριξη και αξιοποίηση τοπικών πολιτιστικών θεσμών, τη συμβολή στην οικονομική αναζωογόνηση και στη δημιουργία θέσεων εργασίας.
• Υποστήριξη πρωτοβουλιών που προάγουν τη συνεργασία με άλλες μορφές οικονομικής δραστηριότητας όπως ο τουρισμός, η παραγωγή κ.ά.


ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ
1. Το επεξεργασμένο σκεπτικό, το πολιτισμικό, δημιουργικό και καλλιτεχνικό όραμα και οι στόχοι των υποψήφιων προς επιχορήγηση φορέων.
2. Η επαρκής ανάπτυξη και η σαφήνεια της πρότασης, ο τεκμηριωμένος σχεδιασμός της παραγωγής, η στρατηγική προβολής της δράσης και η σύνδεση με το κοινό στο οποίο απευθύνεται.
3. Η πρωτοποριακή και ερευνητική καλλιτεχνική εργασία, η ενασχόληση με πειραματικές ή/και νέες μορφές τέχνης για τον εμπλουτισμό της καλλιτεχνικής δημιουργίας με νέους τρόπους ερμηνείας και ανάπτυξης εκφραστικών μέσων.
4. Η πρωτοτυπία της πρότασης.
5. Ο ολοκληρωμένος και ρεαλιστικός χρονικός προγραμματισμός.
6. Η συνολική πολιτισμική και καλλιτεχνική δραστηριότητα του φορέα, της ομάδας καθώς και των επιμέρους συντελεστών που τη συγκροτούν, σε σημαντικές διοργανώσεις στην Ελλάδα.
7. Η παρουσία του φορέα στο εξωτερικό και η συμμετοχή του σε διεθνείς εκθέσεις, φεστιβάλ, προγράμματα και συνεργασίες, μετά από διαδικασία αξιολόγησης.
8. Οι δράσεις σε περιοχές εκτός αστικών κέντρων, στην περιφέρεια, σε παραμεθόριες και δυσπρόσιτες περιοχές καθώς και σε νησιωτικά συμπλέγματα.
9. Η εξασφάλιση πόρων από άλλες πηγές χρηματοδότησης όπως συγχρηματοδοτούμενα – ευρωπαϊκά προγράμματα - χορηγίες κλπ.
10. Η στόχευση στην ανάπτυξη νέου κοινού και σε αποκλεισμένες και ευπαθείς κοινωνικά ομάδεςθύματα διακρίσεων, για τη συμμετοχή τους στον πολιτισμό με κατάλληλη σύγχρονη θεματική στόχευση και μέθοδο.
11. Η συμμετοχή και έκφραση των ίδιων των κοινωνικά ευπαθών ομάδων, με στόχο την άρση του κοινωνικού αποκλεισμού, την προώθηση του κοινωνικοπολιτισμικού διαλόγου και τη δημιουργία συνεργειών για την καταπολέμηση των διακρίσεων.
12. Η ενίσχυση φορέων που φέρνουν σε επαφή και συνεργασία δημιουργούς από διαφορετικούς χώρους.
13. Η δυνατότητα της πρότασης να ενισχύσει τον προβληματισμό, το διάλογο και τη συμμετοχή του κοινού.
14. Η τήρηση ισόρροπης συμμετοχής των φύλων στους συντελεστές των εκδηλώσεων.
Σε ό,τι αφορά αιτήματα που σχετίζονται με διοργανώσεις περιοδικού χαρακτήρα (φεστιβάλ, μπιενάλε κ.α.), θα συνεκτιμηθούν τα εξής:
• Η τοπική παραγωγική και οικονομική αναζωογόνηση και συμβολή στην απασχόληση (δημιουργία θέσεων εργασίας).
• Οι συνεργασίες ανάμεσα στα μέλη της τοπικής κοινότητας και ο βαθμός ένταξης στον επιχειρησιακό σχεδιασμό των τοπικών αρχών.
• Η δυνατότητα σύνδεσης με την τουριστική ανάπτυξη.

⇒ ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΟΔΗΓΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΙΔΕΕΣ !!!
ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΉΤΩΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ!!!!
ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ!!!
Συμμετέχοντες:
Σκοπός του Φεστιβάλ είναι να φέρει σε επαφή καλλιτέχνες της Ελλάδας και του εξωτερικού, που δραστηριοποιούνται γύρω από την τέχνη του κουκλοθεάτρου. Κουκλοπαίχτες και κουκλοπαίχτριες, αλλά και ηθοποιοί, μουσικοί, χορευτές, κλόουν και άλλου είδους περφόρμερς, θα συναντηθούν και θα έχουν το πεδίο για να γνωριστούν και να διευρύνουν την καλλιτεχνική τους ταυτότητα.

Συντονιστές:
Συντονιστές της όλης παραγωγής θα είναι ο βασικός πυρήνας των εγγεγραμένων μελών της Unima Hellas, δηλαδή το Διοικητικό Συμβούλιο και τα ενεργά μέλη που συμμετέχουν στις Γενικές Συνελεύσεις, και επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διοργάνωση του Φεστιβάλ. Παράλληλα, επιθυμούμε να δημιουργήσουμε χώρο για κάθε έναν και καθεμία που επιθυμεί να εργαστεί κοντά μας εθελοντικά, καθώς και να μοιραστεί μαζί μας τη χαρά και την ευθύνη μιας τόσο ιδιαίτερης διοργάνωσης. Ως Unima Hellas, άλλωστε, έχουμε μια σταθερή περιφέρεια ανθρώπων που μας στηρίζουν με την παρουσία τους στη διάφορες δράσεις μας.

Διάρκεια – Τόπος - Χρόνος:
ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΙΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ

Κοινό:
Οι δράσεις του Φεστιβάλ θα απευθύνονται τόσο σε καλλιτέχνες (κουκλοπαίχτες, ηθοποιούς, χορευτές, μουσικούς κλπ), είτε επαγγελματίες, είτε ερασιτέχνες, όσο και στο ευρύ κοινό που ενδιαφέρεται για την εξέλιξη της τέχνης του κουκλοθεάτρου. Επίσης, θα απευθύνονται σε επαγγελματίες που εντάσσουν τις κούκλες στη δουλειά τους, όπως παιδαγωγούς, εργοθεραπευτές, ψυχοθεραπευτές κά.

Δράσεις:
Στα πλαίσια του Φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθούν διαφόρων ειδών δράσεις, πάντα με στόχο την πολύπλευρη εμβάθυνση στη θεματική του Φεστιβάλ, τις σύγχρονες τάσεις του κουκλοθεάτρου. Αυτές οι δράσεις θα είναι οι παρακάτω:
- Διαλέξεις: Μία συνάντηση συνεδριακού χαρακτήρα με τοποθετήσεις κυρίως θεωρητικών και καλλιτεχνών του εξωτερικού, αλλά και Έλληνες, με σκοπό την ανταλλαγή γνώσεων, πρακτικών, πληροφοριών και μεθοδολογιών σε σχέση με τις σύγχρονες τάσεις του κουκλοθεάτρου.

- Ομάδες εργασίας: Κύκλοι τοποθετήσεων όπου ερασιτέχνες και επαγγελματίες του κουκλοθεάτρου θα συναντιούνται και θα συζητούν κάτω από συγκεκριμένη θεματική, θα ανταλλάσσουν σκέψεις και προβληματισμούς, καθώς και θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν προτάσεις για νέες κουκλοθεατρικές δράσεις προς τα μέλη της Unima.

- Παραστάσεις: Παρουσίαση παραστάσεων κουκλοθεάτρου, θεάτρου αντικειμένων και θεάτρου σκιών, από ελληνικούς και ξένους θιάσους, με αναγνωρισμένη δράση στο χώρο της σύγχρονης δημιουργίας και εκτέλεσης, και έμφαση στο σύγχρονο στοιχείο, και τις νέες τάσεις που παρατηρούνται παγκοσμίως στο κουκλοθέατρο.

- Εργαστήρια: Εργαστήρια και σεμινάρια διαφορετικής διάρκειας και διαφόρων θεματικών γύρω από την τέχνη του κουκλοθεάτρου, από καλλιτέχνες του εξωτερικού, και με τεχνικές ή μεθοδολογίες, στα πλαίσια καινοτόμων και πρωτότυπων προσεγγίσεων του κουκλοθεάτρου, που δεν έχουν ενσωματωθεί ακόμη στα ελληνικά προγράμματα εκπαίδευσης στο θέατρο της κούκλας.

- Συνάντηση νέων κουκλοπαιχτών: Ένα βήμα για τους πιο νέους κουκλοπαίχτες, που εκπαιδεύονται και ετοιμάζουν τις πρώτες τους παραγωγές αυτή την περίοδο, για να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, και μια ευκαιρία για το ευρύ κοινό να απολαύσει τις πιο σύγχρονες και φρέσκιες παραστάσεις που δημιουργούνται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας.

Είσοδος:
ΑΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ;
ΑΝ ΘΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ;
Άβαταρ μέλους
Κωσταντής Μιζάρας
 
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: 177
ΕΓΓΡΑΦΗ: 04 Φεβ 2013, 16:42
Όνομα Ομάδας-Θιάσου: πέντε-προς-έξει


Επιστροφή στο Προτάσεις

ΜΕΛΗ ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες

cron