Oμάδα Επικοινωνίας

Oμάδα Επικοινωνίας

Δημοσίευσηαπό Κωσταντής Μιζάρας » 03 Μάιος 2020, 08:44

καλημερα

κάποια άρθρα επικαιρότητας προηγούμενης βδομάδας για την παρούσα κορονοιοπερίοδο

Η τέχνη στον γύψο

(σκέψεις πάνω στο τώρα 27/04/20)
https://thepressproject.gr/i-techni-sto ... OvHgARruZ4

ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ ΣΤΟΧΟΥΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟΥΣ
https://commonality.gr/gia-tin-epistrof ... kTgXn9nMwo

Γυμνή ζωή

(κείμενο πάνω στα κείμενα του Τζόρτζιο Αγκάμπεν για την παρούσα περίοδο 27/04/20)
https://www.in.gr/2020/04/25/apopsi/gym ... Uo7nAjQxv0

ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΑΓΚΑΜΠΕΝ (ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ ΠΟΥ ΈΧΕΙ ΚΙ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ…)
https://gvardavas.wordpress.com/category/δίκαιο/

ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ (27/04/20)
https://thepressproject.gr/ton-vounon-i ... 0.facebook

https://www.imerodromos.gr/diamartyria- ... moschedio/

Κοινωνικότητα σε αναστολή;

(ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΌΤΗΤΑ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΉ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ)
https://www.in.gr/2020/04/24/apopsi/koi ... AaOZ9dODXs

Η αβάσταχτη ελαφρότητα του να μην ξεχωρίζεις την κωλοφαρδία από την ικανότητα

(ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΠΗΓΕ ΟΠΩΣ ΤΑ ΠΗΓΕ ΜΕ ΤΟΝ ΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ 27/04/20)
https://www.antapocrisis.gr/η-αβάσταχτη-ελαφρότητα-του-να-μην-ξεχω/

Στιγμές από τις χρονικότητες της κρίσης του Covid-19

(ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕ ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ. Αποσπασμα: "Εντούτοις, η γνώση και η μνήμη δεν κερδίζονται πάντοτε. Και ποτέ δεν κερδίζονται εύκολα και βιαστικά, ούτε καν στις πρωτόγνωρες συνθήκες της σημερινής πανδημίας. Πάντοτε απαιτείται κάποιος κόπος και κάποιος χρόνος. Και ο κόπος μπορεί να μην είναι γοητευτικός. Και ο χρόνος μπορεί να φαίνεται πως δεν υπάρχει.»
https://www.constitutionalism.gr/2020-0 ... es-krisis/

Οι αρμόδιοι δεν έχουν ιδέα για την επαγγελματική μας πραγματικότητα

(ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ)
https://m.tvxs.gr/mo/i/315676/f/news/el ... 2uuEYeh0Yo


ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
http://avgi.gr/article/10812/10980221/e ... -pdeMTTyG8

ΒΙΝΤΕΟ (πρες κονφερανς των υπουργων πολιττιμου της Ευρωπης… όχι πολλες πληροφορίες, αλλά ίσως ενδιαφέρον για εξερευνηση πως να καταλάβουμε τη «ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ» που μας περιμένει)
https://video.consilium.europa.eu/en/we ... 92b6f10ceb


--
kostadis mizaras
6974713655
http://whyownblog.blogspot.gr/
Άβαταρ μέλους
Κωσταντής Μιζάρας
 
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: 177
ΕΓΓΡΑΦΗ: 04 Φεβ 2013, 16:42
Όνομα Ομάδας-Θιάσου: πέντε-προς-έξει

Ομάδα επικοινωνίας - κείμενο

Δημοσίευσηαπό Κωσταντής Μιζάρας » 03 Μάιος 2020, 08:56

Το παρακάτω κείμενο δεν είναι για το κουκλοθέατρο… δεν είναι καν για τις παραστατικές τέχνες, είναι για τους ανεξάρτητους εκδοτικούς οίκους της γαλλίας…

Και τί μας νοιάζει εμάς;;;

Μας νοιάζει, γιατί ακριβώς αυτή η ανεξαρτησία μας μας επέτρεψε για χρόνια να κάνουμε κουκλοθέατρο περιλαμβάνοντας την ουσία αυτής της τέχνης, χωρίς κατηγορίες: ποιοι είναι κουκλοπαίχτες και ποιοι δεν είναι… μας επέτρεψε να κάνουμε πολύ μεγάλες διοργανώσεις σε εθελοντική βάση και λειτουργία, μας επέτρεψε να έχουμε πολλούς ¨φίλους του κουκλοθεάτρου¨ που στηρίζουν οικονομικά, πνευματικά, σωματικά και υλικά την πορεία μας. Ίσως μας στήριζαν, θα πείτε, γιατί είμαστε οι φτωχοί συγγενείς!!! Ίσως πάλι και (κατηγορηματικά) όχι.

Μεταφέρω την εμπειρία των εορτασμών της Παγκόσμιας Μέρας Κουκλοθεάτρου που την καλλίτερη καλλιτεχνική επαφή με τον κόσμο την είχαν άνθρωποι (φίλου του κουκλοθεάτρου) που δεν έχουν βγάλει μια δραχμή )ευρω( από το κουκλοθεατρο, και όταν βγάλαν… την ρίξαν στο ταμείο του συλλόγου… και αυτό έγινε γιατί ακριβώς είμαστε πολιτιστικός σύλλογος… που νοιάζεται για τις ανάγκες των μελών. (Που έχει κάνει λάθη, αλλά όχι μόνο)

Οι κουκλοπαίχτες που βιοπορίζονται αποκλειστικά από το κουκλοθέατρο ήταν μπροστάρηδες σχεδόν σε όλες τις στιγμές του παρελθόντος, αλλά δεν φτάνει πάντα η αιχμή του δόρατος για να πετύχεις το στόχο.

Και ο στόχος και στην παρούσα φάση δεν μπορεί παρά να είναι να υπάρχει κουκλοθέατρο και ο πολιτιστικός σύλλογος να το βοηθάει να υπάρξει κι άλλο… κι άλλο… και πιο σύνθετα… και πιο απλά… και πιο δομημένα… και πιο αδόμητα… και με περισσή εικαστικότητα… και με οδηγό μόνο το συναίσθημα… και με χαρτιά… και με χωρίς… και με φώτα και με κεριά… και με καπέλο… και με ιδιωτικό συμφωνητικό… και με το Δήμο… και στο πάρτυ… και στα σαλόνια και στα αλώνια…

Τις μέρες που μας έρχονται: με όλες τις διεκδικήσεις προς το κράτος… τους φορείς… το κοινό… πιστεύω ότι ένας πολιτιστικός σύλλογος που έχει στόχο τον πολιτισμό… θα βρει τρόπο να βοηθήσει τους νομικά κατοχυρωμένους να πάρουν το κρατικό επίδομα, τους ηθικά κατοχυρωμένους να υπάρξουν και την επαύριο, τους φίλους του κουκλοθεάτρου να συνεχίσουν να μας κάνουν παρέα και το πιο σημαντικό να παράγουμε πολιτισμό.

ακολουθεί το κείμενο… το οποίο όπως καταλαβαίνετε είναι κείμενο αφορμή για κάποιες σκέψεις… έκανα bold κάποια… αφαίρεσα άλλα πολύ τεχνικά… είναι για να πάρει κανείς μια αίσθηση (άφησα τις υπογραφές για ψυχολογικό τρικάκι!!!)



κωσταντής μιζάρας ηθοποιός κουκλοπαίχτης

Mercredi, 29 Avril, 2020

« NOUS SOMMES EN CRISE » : DES MAISONS D’ÉDITIONS INDÉPENDANTES PRENNENT LA PAROLE

«ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΡΙΣΗ»: ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΛΟΓΟ

Συλλογικό κείμενο

Είμαστε επαγγελματίες του βιβλίου και εκπρόσωποι ανεξάρτητων εκδοτικών οίκων στον γαλλόφωνο κόσμο. "Ανεξάρτητο": αυτό σημαίνει ότι οι εταιρείες που εκπροσωπούνται εδώ δεν ανήκουν σε όμιλο και ότι το κεφάλαιό τους, εάν υπάρχει, κατέχεται από ιδιώτες και όχι από χρηματοδότες ή συνταξιοδοτικά ταμεία.

Σε αυτήν την άνευ προηγουμένου κρίση που βιώνουμε, οι σκέψεις μας πηγαίνουν πρώτα στους άρρωστους και τους φροντιστές, σε όλους εκείνους που διασφαλίζουν την καθημερινή επιδίωξη της ζωής. Όλοι γνωρίζουν ότι μόλις συγκρατηθεί η κρίση στην υγεία, ο οικονομικός της αντίκτυπος θα πλήξει πολλές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στον τομέα μας. Αυτή η προσωρινή εικονική παύση των δραστηριοτήτων μας μας κάνει να μετρήσουμε τόσο την αποφασιστικότητα που μας οδηγεί όσο και τις αδυναμίες που κατατάσσονται στις τάξεις μας σε «κανονικούς καιρούς». Μας καλεί επίσης να σκεφτούμε τα υπόλοιπα, γιατί η ελληνική ετυμολογία της λέξης «κρίση» μας θυμίζει: η κρίση είναι επίσης η ανάγκη να κάνουμε μια επιλογή.

Βρισκόμαστε σε κρίση, αλλά ποιοι είμαστε;

Στη Γαλλία, η βιομηχανία βιβλίων είναι εξαιρετικά διαφορετική και υποστηρίζει σημαντικό αριθμό επαγγελματιών σε ολόκληρη τη χώρα (σχεδόν 81.719 το 2018) [1], άτομα, ανεξάρτητες δομές ή βιομηχανικές και ολοκληρωμένες ομάδες. Εκτός από τους συγγραφείς, τους πωλητές βιβλίων και τους εκδότες, εδώ υπάρχει μια μη εξαντλητική λίστα: μεταφραστές, λογοτεχνικοί πράκτορες, αξιωματικοί τύπου, γραφίστες, διορθωτές, φωτογράφοι, εικονογράφοι, σχέσεις πωλητών βιβλίων, εμψυχωτές · Λογοτεχνικοί διαχειριστές, εκπαιδευτές, διοργανωτές φεστιβάλ και εκθέσεων, βιβλιοθηκονόμοι, εκτυπωτές, σταθμοί, εκπρόσωποι και διανομείς, διανομείς που διαχειρίζονται τη μεταφορά και αποθήκευση έργων, εξειδικευμένους ταχυμεταφορείς, μια ποικιλία διοικητικών, λογιστικών θέσεων… περισσότερα, τα κείμενα μπορούν να αρδεύσουν άλλους τομείς της πολιτιστικής ζωής, ζωντανό θέαμα, κινηματογράφο, οπτικοακουστικά…

Εδώ και αρκετά χρόνια, διάφορες δομικές κινήσεις λειτουργούν σε αυτόν τον τομέα:

- επιτάχυνση της συγκέντρωσης κεφαλαίου εντός ομάδων που έχουν γίνει βιομηχανικές (εκδόσεις, διανομή-διανομή) ·

- υπερπαραγωγή: το βιβλίο είναι κυρίως αγορά εφοδιασμού · Επιπλέον, σχηματικά, ο κύκλος εργασιών ενός εκδότη είναι θετικός στους μήνες που κυκλοφορεί νέα προϊόντα και μπορεί να γίνει αρνητικός στους μήνες που τα βιβλιοπωλεία στέλνουν πίσω τα προϊόντα που δεν πωλούνται, εξ ου και ο πειρασμός να αντισταθμίσει αυτές τις επιστροφές με άλλα νέα προϊόντα για να δημιουργήσετε μετρητά…

- όλο και πιο έντονη και απαραίτητη υπεροχή του κοινωνικού ζητήματος (δίκαιη αμοιβή για συγγραφείς και ελεύθερους επαγγελματίες ...) και οικολογία (εκτύπωση τοπικά ή όχι, σε χαρτιά, καταστροφή των πωληθέντων αγαθών ...) ·

- ο αγώνας των φυσικών βιβλιοπωλείων για να αντισταθεί στον ανταγωνισμό από ορισμένες διαδικτυακές πλατφόρμες πωλήσεων, όπως το Amazon.

Τα σπίτια (οίκοι) μας είναι εξαιρετικά αλληλεξαρτώμενα με το κυρίως ανεξάρτητο βιβλιοπωλείο, το οποίο πάντα έπαιζε το ρόλο της ταχυμεταφοράς για τους καταλόγους μας. Ο ρόλος του έχει αυξηθεί. Ωστόσο, ας είμαστε σαφείς, το οικονομικό βάρος των σπιτιών μας είναι, ως επί το πλείστον, μόνο ένα μικρό μέρος του κύκλου εργασιών του. Από την άλλη πλευρά, η πώληση των βιβλίων μας προσφέρει στο ανεξάρτητο βιβλιοπωλείο προστιθέμενη αξία, επιτρέποντάς του να ξεχωρίσει από τις προσφορές των αλυσίδων και των εμπορικών σημάτων, και να είναι συμβουλευτική δύναμη. Αυτή η επιλογή προεδρεύει σε μεγάλο βαθμό στην καθιέρωση της ταυτότητάς της. Επειδή από πολιτιστική και κοινωνική άποψη, η ανεξάρτητη έκδοση έχει να διαδραματίσει ρόλο: η κλίμακα μας μας δίνει την ελευθερία να είμαστε τολμηροί χωρίς να περιοριζόμαστε υπερβολικά από την επικρατούσα οικονομική διαχείριση.

Στην πραγματικότητα, ένα μεγάλο μέρος των πρώτων μυθιστορημάτων, αλλά και έργα φιλοσοφίας, ποίησης, θεάτρου, ανθρωπιστικών επιστημών κ.λπ., ίσως να μην δημοσιεύονταν χωρίς δομές όπως η δική μας, ικανές να παράγουν κείμενα που μερικές φορές μια μικρή εκτύπωση, αλλά με μεγάλη πνευματική, κριτική και αισθητική αξία, και εξαπλώνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Υπερασπίζουμε τις ιδέες, μια ποικιλία σκέψης, παράθυρα προς τα έξω.

Προσφέρουμε επίσης οικονομικά μοντέλα διαφορετικά από αυτά της μεγάλης βιομηχανίας βιβλίων, εναλλακτικά μοντέλα που ξεχωρίζουν, ή ακόμα και, για μερικούς, αντιτίθενται στο κυρίαρχο καπιταλιστικό μοντέλο που, σε περιόδους κρίσης, γίνεται ουσιαστικά επιθετικό. Μερικοί από εμάς είναι συνεργατικές δομές, αυτοεκπομπείς, ραδιοτηλεοπτικοί-διανομείς σε ανθρώπινη κλίμακα, εν συντομία πολλές περιπτώσεις που είναι πολύτιμα οικονομικά πειράματα, αλλά τα οποία πρέπει να προστατεύονται από κοινότητα που διαμορφώνουμε.

Βρισκόμαστε σε κρίση, τώρα είναι η ώρα να κάνουμε μια επιλογή

Δεν είναι καιρός να επιβραδυνθεί ο αγώνας για καινοτομία, ο οποίος βλέπει έναν μεγάλο αριθμό κειμένων που ξεκινούν με το γουδοχέρι χωρίς να έχουν χρόνο να αγγίξουν τους αναγνώστες; Αρκετά από τα σπίτια που εκπροσωπούνται εδώ, παρόλο που οι παραγωγές μας είναι ήδη, σε «κανονικές εποχές», λογικές και λογικές, έχουν ήδη κάνει αυτήν την επιλογή για τους επόμενους μήνες, προκειμένου να διατηρήσουν τους πωλητές βιβλίων, αρνούμενοι να τους κατακλύσουν με ένα « εμφιάλωση τίτλων κατά την περίοδο μετά την «αποσυμφόρηση», αλλά και οι συγγραφείς δίνοντας την ευκαιρία να υπερασπιστούν καλύτερα τα έργα τους.

Βρισκόμαστε σε κρίση, τώρα είναι η ώρα να προτείνουμε και να δράσουμε

Υποστηρίζουμε πλήρως αυτήν την πρόσκληση και ζητάμε να επεκτείνουμε αυτό το ταμείο υποστήριξης, τόσο σε ανεξάρτητους εκδότες όσο και σε αυτοαπασχολούμενους εργαζόμενους που εργάζονται για τον κλάδο και επίσης.

Ποια είναι η φωνή μας σε εθνικό επίπεδο; Προς το παρόν, κανείς, στο βαθμό που η Εθνική Ένωση Εκδόσεων δεν μας φαίνεται εκπρόσωπος οίκων όπως οι δικοί μας, των οποίων η οικονομία βασίζεται περισσότερο στη βιοτεχνία ή στις μικρές επιχειρήσεις παρά στη βιομηχανία . Ωστόσο, σε περιφερειακό ή θεματικό επίπεδο, ορισμένοι από εμάς είναι ήδη οργανωμένοι (οι ερωτήσεις δεν είναι νέες, η οξύτητά τους αυξάνεται από το πλαίσιο). Ως εκ τούτου, θα συνεργαστούμε μαζί τους για να δημιουργήσουμε τους επόμενους μήνες μια επαγγελματική οργάνωση, με τη μορφή για παράδειγμα μιας ένωσης, που προορίζεται να εκπροσωπήσει όλους μας και να μας επιτρέψει να ομόσπονδο, ώστε να μπορούμε να έχουμε θέση στο διεπαγγελματικός πίνακας διαπραγματεύσεων. Επειδή η Γαλλία είναι μια χώρα που είναι τυχερή που διαθέτει μια ισχυρή πολιτιστική πολιτική, ένας από τους πυλώνες της είναι να εγγυηθεί την πρόσβαση στην ανάγνωση στον μεγαλύτερο αριθμό. Οι κρατικές ενισχύσεις, αλλά και αυτές της Ευρώπης, θα είναι αποφασιστικές τις επόμενες εβδομάδες. Στο όνομα των ιδιαιτεροτήτων μας, είναι σημαντικό να συμμετέχουμε στην ανάπτυξη αυτών των πολιτικών.

Εναπόκειται σε εμάς να μιλήσουμε, να γίνουμε δύναμη για προτάσεις και να σκεφτούμε νέες πολιτιστικές και οικονομικές μεθόδους. Το μέλλον μπορεί να φανταστεί μόνο μέσω ενός ανοικτού διαλόγου μεταξύ όλων εκείνων που απαρτίζουν τον κόσμο των βιβλίων.

Le Collectif Édition indépendante

Cette tribune est née à l’initiative de Chloé Pathé (Anamosa), Valérie Millet & Sandrine Duvillier (Le Sonneur), Jean-Luc A. d’Asciano (L’Œil d’or), Les Caractères Masqués, collectif d’indépendants au service du livre, en partage avec Dominique Tourte (Invenit), Benoît Verhille (La Contre Allée) et Charles-Henri Lavielle (Anacharsis).

Signataires

Maisons d’édition :

À contresens (Joël Lévêque), À la Criée (Frédéric Barbe), Al Manar (Alain Gorius), ActuSF (Jérôme Vincent), Agone (l’équipe), Agullo (Nadège Agullo, Estelle Flory, Sébastien Wespiser), Airvey éditions (Hervé Mineur), Amsterdam (Lambert Clet, Eva Coly, Nicolas Vieillescazes), Anacharsis (l’équipe), Anamosa (Doris Audoux, Christophe Granger, Monika Jakopetrevska, Marie-Pierre Lajot), Antidata (Olivier Salaün et Gilles Marchand), Arbitraire (Juliette Salique et Renaud Thomas), Arcane 17 (Marie-Pierre Vieu Martin), Art3 éditions (Françoise Plessis), Asphalte (Estelle Durand et Claire Duvivier), Association francophone de haïku (Jean Antonini, Éléonore Nickolay, Geneviève Fillion), Atelier de l'Agneau (Françoise Favretto), Ateliers Henry Dougier (Henry Dougier), Au Vent des Îles (Christian Robert), Aux Forges de Vulcain (David Meulemans), Balzac Editeur (Robert Triquère), Belleville éditions (Dorothy Aubert), Blast (Solène Derrien et Karima Neggad), Bouclard éditions (Thierry Fétiveau, Clément Le Priol, Benjamin Reverdy), Ça et là (Serge Ewenczyk), Cabardès (Monique Subra), Cadex (Hélène Boinard), Callidor (Thierry Fraysse), CBE Éditions (Jean-Pierre Gayraud), Chandeigne (Anne Lima), Chant d'Orties (Béatrice Guillemard), Chronique Sociale (André Soutrenon), Collectif Dystopia, Collectif Smolny, Comité de rédaction de la revue Sensibilités (Q. Deluermoz, T. Dodman, A. Kunth, H. Mazurel, C. Vidal-Naquet), Cosmografia (Louise-Anne Petit), Cours toujours (Dominique Brisson et Daniel Henry), Creaphis (Claire Reverchon, Pierre Gaudin, Aude Garnier), Dadoclem (Danica Urbani), Dépaysage (Amaury Levillayer), Dernier Télégramme (Fabrice Caravaca), Divergences (Johan Badour), DO éditions (Olivier Desmettre), D’Orbestier (Cyril Armange), Éditions À Propos (Myriam Degraeve),
Éditions Abeille et Castor (Amélie Averlan), Éditions Aldacom (Alain D’Amato), Éditions amanite (Thierry Declercq), Éditions B42 (Alexandre Dimos), Éditions Balivernes (Pierre Crooks), Éditions Bruno Doucey (Bruno Doucey et Muriel Szac), Éditions Chèvre-feuille Étoilée (Behja Traversac), Éditions Critic (Éric Marcelin),
Éditions de la Margeride (Robert Lobet), Éditions de l'Éclat (Michel Valensi), Éditions de l’Éclisse (Romain Monsifrot et l’équipe), Éditions Delga (Edmond Janssen), Éditions d’en bas (Suisse) (Jean Richard, Pascal Cottin, Antonin Gagné), Éditions D’eux (Québec) (Yves Nadon et France Leduc), Éditions du Canoë (Colette Lambrichs), Éditions du Commun (Benjamin Roux et Sylvain Bertrand), Éditions du Croquant (Arnaud Saint-Martin et Louis Weber), Éditions du Détour (Juliette Mathieu et Bertrand Bernard), Éditions du Dragon noir (Patrick Bert), Éditions du Félin (Stéphane Goulhot), Éditions du Linteau (Bernard Marrey et Julien Vitteau), Éditions du Murmure (David Demartis et Jérôme Martin), Éditions du Pacifique (Thierry Théault), Éditions du Sonneur (Sandrine Duvilliers et Jean-Luc Remaud), Éditions du volcan (Frédéric Mélis), Éditions Elyzad (Elisabeth Daldoul), Éditions Emmanuelle Collas (Emmanuelle Collas), Éditions Érès (Marie-Françoise Dubois-Sacrispeyre), Éditions espaces&signes (Caroline de Peyster et Edouard Dor), Éditions FLBLB (l’équipe), Éditions Folies d’encre (Jean-Marie Ozanne), Éditions Ici-Bas (l’équipe), Éditions In8 (Josée Guellil, Sylvie Lemaire, Olivier Bois), Éditions Interlude (Michaël Cormery), Éditions Isabelle Sauvage (Isabelle Sauvage et Alain Rebours), Éditions iXe (Oristelle Bonis, Chloé Iacono), Éditions Jerôme Millon (Jérôme Millon et Marie-Claude Carrara), Éditions La Bibliothèque (Jacques Damade), Éditions La Muse (Delphine Goumaz), Éditions Laborynthus (Gianpaolo Furgiuele, Giovanna-Paola Vergari), Éditions Lamaindonne (David Fourré), Éditions Le Soupirail (Emmanuelle Moysan), Éditions le Ver à soie (Virginie Symaniec), Éditions Les Impressions nouvelles (Belgique) (Tanguy Habrand et Benoît Peeters), Éditions Lurlure (Emmanuel Caroux), Éditions Martin de Halleux (Martin de Halleux), Éditions Matière (Laurent Bruel), Éditions Menu Fretin (Laurent Seminel), Éditions Mosaïque-Santé (Carine Lorenzoni), Éditions Nous (Patrizia Atzei et Benoît Casas), Éditions OnLit (Belgique) (Pierre de Mûelenaere), Éditions Pera (Claire Turan), Éditions Pneumatiques (Dominique Huet), Éditions Symétrie (Jean-Christophe Michel), Éditions Tahin Party (Sarah Gastel, Noé Gasparini, Paco Vallat),
Éditions Trois Petits Points (Marion Bossuat), Éditions Vous êtes ici (Amandine Hubert et Amélie Picavet), EIRA (Éditeurs Indépendants en Rhône-Alpes et Auvergne), Encre bleue éditeur (Corinne Mongereau), Éoliennes éditions et productions (Xavier Dandoy de Casabianca),
Fabrique de Jardins (Cécile Christophe et Sylvie Ligny), Fatrasies Éditions (Yves Sok), Gephyre (Sandrine Scardigli), GM éditions (Guy Messina), Goater (Jean-Marie Goater), Gorge Bleue (Marie Marchall), Gruppen (Laurent Jarfer), Gulf Stream (Stephanie Baronchelli), H’artpon (Caroline Perreau), Heros-Limite (Suisse) (Alain Bercet), Hobo Diffusion (David Doillon), Homo-Habilis (Stéphane Lagorce), HongFei Cultures (Loïc Jacob et Chun-Liang Yeh), Hors d’atteinte (Marie Hermann et Ingrid Balazard), Insula (Claire Latxague), Inukshuk (Philippe Zytka), Invenit (Dominique Tourte), Jentayu (Jérôme Bouchaud), Joca Seria (Bernard Martin), Julie Flamingo (Frédéric), La Baconnière (Suisse) (Laurence Gudin), La Barque (Olivier Gallon), La Cabane Bleue (Sarah Hamon et Angéla Léry), La Chambre d'Echos (Florence Pétry, Jean-Michel Humeau), La Cocotte (Odile Bazin), La Contre Allée (Marielle Leroy et Anna Rizzello), La Dernière Goutte (Christophe Sedierta), La Dispute (Alexis Cukier et Chantal Gazzola), La Magicieuse (Neil Jobard), La Mer Salée (Sandrine et Yannick Roudaut), La Part commune (Mireille Lacour), Lansdalls éditions (Max Lansdalls), Lanskine (Catherine Tourné), L'Apocalypse (Jean-Christophe Menu), L'Arbre vengeur (David Vincent et Nicolas Etienne), L'Arche (Claire Stavaux), L'Articho (Yassine de Vos et Chamo), L'Asiathèque (Philippe Thiollier), L'Atelier Contemporain (François-Marie Deyrolle), L'Atinoir (Jacques Aubergy), Laurence Viallet (Laurence Viallet), La Boucherie littéraire (Antoine Gallardo), La Ville brûle (Raphaël Tomas, Marianne Zuzula), Le Bas du Pavé (Fred Morisse), Le Bord de l'Eau (Sylvie Malsan et Jean-Luc Veyssy), Le Cadran Ligné (Laurent Albarracin), Le Castor Astral (Marc Torralba et Jean-Yves Reuzeau), Le Chant des voyelles (Elisabeth Motsch), Le Chemin de fer (François Grosso et Renaud Buénerd), Le Lumignon (Anaïs Goldemberg), Le Miel des anges (Michel Volkovitch), Le Nouvel Attila (Benoît Virot), Le Passage (Marike Gauthier), Le Passager Clandestin (Josépha Mariotti et Pauline Fousse), Le Rosier Grimpant (Nicolas Gaislin et Sarah Didier-Charlet), Le Téètras magic (Sébastien Naert), Le Temps des Cerises (Francis Combes, président de l'Autre livre), Le Temps qu'il fait (Georges Monti), les Éditeurs associés (association), Les éditions Bleu et Jaune (Tatiana Sirotchouk), Les Éditions du Typhon (Yves et Florian Torrès), Les éditions sociales (Clara Laspalas et Marina Simonin), Les Fondeurs de Brique (Virginie Girard & J.-F Bourdic), Les Inaperçus (Ester Modié), Les Lumières de Lille (Frédéric Lépinay), Les Monédières (Ester Merino), Les Mots qui trottent (Sylvain Facon), Les Moutons électriques (André-François Ruaud), Les Petites Allées (Nathalie Rodriguez), Les Soleils bleus (Philippe Lorenzo), Librairie et éditions Scylla (Xavier Vernet), Librairie Point-Virgule Espalion (Sylvie Taquet-Lacan), Light Motiv (Éric Le Brun), Lior (François Azar), L'Iroli (Isabel Asunsolo), L'Oeil du souffleur éditions et cie (Astrid Cathala), L'Œil ébloui (Thierry Bodin-Hullin), L'Œil d'Or (Jean-Luc André d’Asciano), L'Ogre (Benoît Laureau et Aurélien Blanchard), Lucca Éditions (Sandrine Harbonnier et Hermine Hémon), Lunatique (Pascale Goze), Macula (Véronique Yersin), Maison Malo Quirvane (Édith de Cornulier), Marest Éditeur (Pierre-Julien Marest), Matin Calme (Pierre Bisiou), Médiapop (Philippe Schweyer), MeMo (Christine Morault), Miette éditions (Ghislaine Lamotte), Minus éditions (Alexandra Butruille), Mnemos (Frédéric et Nathalie Weil), Monsieur le Conte et la fabulerie (Véronique Dubois), Monstrograph (Coline Pierré et Martin Page), Nada (Rachel Viné-Krupa), Nouvelles de l’archéologie (Armelle Bonis), Obriart éditions (Cyprienne Kemp), Ogmios éditions (Raphaël Crouzat), Oui’Dire (Pascal Dubois), Paon diffusion (l’équipe), Pierre Mainard (Stéphane Mirambeau), Piranha (Jean-Marc Loubet et Anne Bouclier), Plum éditions (Dominique Cronier), Plume de carotte (Frédéric Lisak), Pyramid (Christelle Doyelle et Céline Remechido), Quidam (Pascal Arnaud), Rackham (Latino Imparator), Ratatosk (Gauthier Vranken), Reliefs éditions (Pierre Fahys), Revue Gibraltar (Santiago Mendieta), Revue Noto (Alexandre Curnier), SD éditions (Sylvie Deparis), Serendip Livres (l’équipe), Signes et Balises (Anne-Laure Brisac), Sol y Lune (Esther Merino), Sometimes éditions (Charlotte Guy), Super Loto Éditions (Camille Escoubet), Tendance Négative (le collectif), Troba Vox (Gérard Zuchetto), Tusitala (Carmela Chergui et Mikaël Demets), Vedrana éditions (Vedrana Donic), Van Dieren (Patrick Van Dieren), Benjamin Vermeilh, Warm (Willy Durand et Armelle Pain), Ypsilon (Isabella Checcaglini), ZTL éditions (Sandra Todorovic).

Soutiens et professionnel·les du livre

Isabelle Alentour (autrice), Sawsan Awada (Librairie Zénobi), Marie-Laure Allain Bonilla (universitaire), Benoît Anceaume (libraire), Florence Andrieu (Librairie Les Beaux Jours), François Annycke (programmateur du festival Colères du présent), Alexis Argyroglo (Librairie La Petite Égypte), Virginie Artus-Audoucet (auteure), Astier-Pécher Literary & Film Agency (Pierre Astier, Laure Pécher), Stéphane Audoin-Rouzeau (historien), Lilya Aït-Menguellet (Librairie Meura), Jérémie Banel (libraire), Katy Barasc (philosophe), Christophe Barbat (libraire), Béatrice Barbusse (autrice et sociologue), Chloë Bénéteau (libraire), Anne Béraud (freelance spécialisée dans la filière livre), Antoine Bertrand (attaché de presse indépendant), Romain Bertrand (historien), Chloé Billon (traductrice), Émilie Blanc (autrice), Gaëlle Bohé (directrice de Fontaine O Livres et présidente de l’Académie Hors Concours), Éric Boury (traducteur), Gwen de Bonneval (auteur de bande dessinée), Guenaël Boutouillet (animateur littéraire), Paul de Brancion (auteur), John Briens (Imprimerie Escourbiac), Nadine Bruchon (bibliothécaire), Magali Brieussel (Librairie la Géosphère), Hervé Brunaux (auteur), Les Caractères masqués, collectif d'indépendants au service du livre, Patrick Cargnelutti (auteur), Anne-Marie Carlier (Librairie Autour du monde), Ferdinand Cazalis (correcteur), Pascale Chassagny (relieure), Natacha Chetcuti (sociologue), Léa Chevrier (maquettiste/graphiste indépendante), Yoann Chivard (auteur dessinateur), Constance Chlore (auteure), Laurence de Cock (autrice et historienne), Nolwenn Cointo (LiVrairie-café du monde entier), Collectif de libraires (Librairie Charybde), Soazic Courbet (Librairie l’Affranchie), Florica Courriol (traductrice), Anne Coppel (sociologue), Éric Darsan (critique et écrivain), Nicolas Deleau (Auteur), Magalie Delobelle (SFSG Agency), Delphine Demoures (libraire), Karine Depeyre (Librairie le Kairn), Daniel Deshays (auteur), Elyssea di Marco (auteur), Christine Desrousseaux (autrice), Édouard Devos (auteur), Isabelle Dignocourt (autrice), Audrey Dinghem (traductrice et correctrice), Fabrice Domingo (Librairie Terra Nova), Deborah Druba (agence de droits), Christine Drugmant (Librairie La belle aventure), Marion Duval (designer graphique indépendante), Annie Duprat (historienne), Sylvia Duverger (journaliste), Mino Faïta (auteur), Jules Falquet (autrice et sociologue), Arlette Farge (historienne), Claire Feasson (libraire), Estelle Fenzy (autrice), Fabien Fernandez (auteur, illustrateur, scénariste BD, game designer), François Ferrier (auteur /artiste plasticien), Patrick Fillioud (auteur), Fabrice Flippo (philosophe), Éric Floury (Librairie Floury), Fondus au noir (association), Nathalie Fontaine (Librairie Détours), Camille Froidevaux-Metterie (autrice et universitaire), Stéphanie Gaou (Librairie Les Insolites Tanger), Sarah Gensburger (autrice et sociologue), Corinna Gepner (traductrice), Mélie Giusiano (graphiste), Karine Gorris (Librairie le Presse papier), Émeline Guibert (éditrice freelance et animatrice lecture), Gersende Guingouain (libraire), Sarah Gurcel (autrice), José Hébert (auteur), Sophie Hofnung (correctrice et traductrice), Anne-Sylvie Homassel (traductrice), Nicolas Houguet (auteur), Olivier Huguenot (Librairie Le Neuf), Olivier Josso Hamel (auteur de bande dessinée), Pascal Jourdana (directeur artistique de La Marelle), Victor Khagan (auteur), Irène Kaufer (autrice), Michel Kokoreff (sociologue), Souad Labbize (autrice et Poétesse), Jean-Louis Lafontaine (auteur), Jérôme Lamy (sociologue), Isabelle Lanini (Agence littéraire Kalligram), Marie Lannurien (BAM ! Agence littéraire), Ïan Larue (autrice), Martine Laval (directrice de collection, directrice littéraire de salon), Guillaume Lebaudy (anthropologue), Gilles Le Beuze (libraire), Guillaume Le Chevalier (auteur), Laurent Le Gall (historien), Ingrid Ledru (Librairie Le Livre en fête), Alban Lefranc (écrivain), Hervé Leroy (auteur), Aurèle Letricot (Librairie le Tracteur Savant), Kristina Lowis (auteure et traductrice), Patrice Lumeau (rédacteur biographe indépendant), Sébastien Marchalot (bibliothécaire), Isabelle Mariault (Présidente de l’ADAN - Association des auteurs des Hauts-de-France), Corinne Marotte (Agence littéraire Marotte et Compagnie), Sandrine Massuger (illustratrice graphiste), Philippe Mathé (Compagnie Bibliothéâtre), Guillaume Mazeau (historien), Sarah Mazouz (autrice et sociologue), Chiara Mezzalama (autrice), Clémence Michallon (autrice), Christophe Mileschi (traducteur), Dominique Minard (La Librairie de Clermont), Salim Mokaddem (auteur, philosophe et chercheur universitaire), Waldeck Moreau (Librairie L'Opuscule), Gérard Mordillat (écrivain et réalisateur), Maïra Muchnik (traductrice), Nicolas Offenstadt (historien), Fabienne Olive (Librairie les Oiseaux rares), Manon Ott (cinéaste et chercheuse en sciences sociales), Juliette Paquereau (correctrice et traductrice), Gaëlle Partouche (Librairie les Modernes), Manon Pignot (historienne), Camille Pillias (éditrice photo indépendante), Vincent Poirier (Librairie BD fugue), Sophie Quetteville (animatrice littéraire), Anne Rapp-Lutzernoff (L'Appel d'Art), RELIEF Agence de relations libraires (Julie Duquenne et Christophe Grossi), Thierry Reboud (représentant), Céline Regnard (universitaire), Johanna Renard (universitaire), Sarah Rey (universitaire), Mylène Ribereau (libraire), Line Rocques (Librairie Vocabulaire), Athénaïs-Löu Ropéro (traductrice), Alix Sallé (autrice), Emmanuelle Sarrouy (artiste hybride, autrice), Dominique Savio (autrice), Morgane Saysana (traductrice), Patrick Schindler (auteur), Aurélie Serfaty-Bercoff (attachée de presse indépendante), Michel Simonot (écrivain, auteur dramatique), Nat Sinob (graphiste, auteure et illustratrice), Natacha de la Simone (libraire), Billye Strazzeri-Ritton (libraire de réserve), Philippe Tabary (auteur), Hervé Tanquerelle (auteur de bande dessinée), Federico Tarragoni (universitaire), Céline Telliez (universitaire et consultante), Marie-Ève Thérenty (universitaire), Maud Thiria (autrice et poétesse), Fabien Vehlmann (scénariste de bande dessinée), Marie-Ève Venturino (Libreria Stendhal, Rome), Patrick Verschueren (Président de la Fédération des maisons de poésie), Éliane Viennot (intellectuelle et autrice), Olivier Villepreux (auteur et traducteur), Librairie-Café les Villes Invisibles (Tatiana & Amandine), Jean-Christophe Vizcaino (Librairie La Nouvelle Réserve), Maurice Vigier (Association rue des Graphèmes), Romaric Vinet-Kammerer (traducteur & chargé de communication indépendant), Michael Wenzel (Agent littéraire), Elvan Zabunyan (universitaire).

Si vous n’avez pas eu le temps de signer et que vous souhaitez vous joindre à ces réflexions et actions, vous pouvez vous adresser à : [email protected]

[1] 3e Panorama 2019, EY-France Creative.

[2] Source : BnF/Département du dépôt légal, entrées au dépôt légal Livres, in Observatoire de l’économie du livre du Service du livre et de la lecture de la DGMIC, « Chiffres-clés du secteur du livre 2017-2018 », 2019 (https://www.culture.gouv.fr/Sites-thema ... ctualite...).

--
Άβαταρ μέλους
Κωσταντής Μιζάρας
 
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: 177
ΕΓΓΡΑΦΗ: 04 Φεβ 2013, 16:42
Όνομα Ομάδας-Θιάσου: πέντε-προς-έξει

Oμάδα επικοινωνίας

Δημοσίευσηαπό annetabmw » 04 Μάιος 2020, 19:49

Για την σύνταξη ενός συνοπτικού κειμένου παρουσίασης της unima
Για επικοινωνία με άλλους συλλόγους- σωματεία -φορείς
Στέλνετε email στο [email protected]
Συντονίστρια ομάδας Αννέτα Στεφανοπούλου

-Είμαστε 5 συνολικά για την ώρα
Καλή μας δύναμη!
annetabmw
 
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: 36
ΕΓΓΡΑΦΗ: 01 Φεβ 2013, 12:38

Oμάδα επικοινωνίας - ΑΡΘΡΑ (1) (τα ίδια που βρίσκονται και σε αλλο σημείο

Δημοσίευσηαπό Κωσταντής Μιζάρας » 05 Μάιος 2020, 12:23

Η τέχνη στον γύψο

(σκέψεις πάνω στο τώρα 27/04/20)
https://thepressproject.gr/i-techni-sto ... OvHgARruZ4

Γυμνή ζωή

(κέμενο πάνω στα κείμενα του Τζόρτζιο Αγκάμπεν για την παρούσα περίοδο 27/04/20)
https://www.in.gr/2020/04/25/apopsi/gym ... Uo7nAjQxv0

ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΑΓΚΑΜΠΕΝ (ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ ΠΟΥ ΈΧΕΙ ΚΙ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ…)
https://gvardavas.wordpress.com/category/δίκαιο/

ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ (27/04/20)
https://thepressproject.gr/ton-vounon-i ... 0.facebook

https://www.imerodromos.gr/diamartyria- ... moschedio/
https://www.imerodromos.gr/diamartyria- ... moschedio/

Κοινωνικότητα σε αναστολή;

(ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΌΤΗΤΑ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΉ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ)
https://www.in.gr/2020/04/24/apopsi/koi ... AaOZ9dODXs

Η αβάσταχτη ελαφρότητα του να μην ξεχωρίζεις την κωλοφαρδία από την ικανότητα

(ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ Η ΕΛΛΕΔΑ ΤΑ ΠΗΓΕ ΟΠΩΣ ΤΑ ΠΗΓΕ ΜΕ ΤΟΝ ΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ 27/04/20)
https://www.antapocrisis.gr/η-αβάσταχτη-ελαφρότητα-του-να-μην-ξεχω/

Στιγμές από τις χρονικότητες της κρίσης του Covid-19

(ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕ ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ. Αποσπασμα: "Εντούτοις, η γνώση και η μνήμη δεν κερδίζονται πάντοτε. Και ποτέ δεν κερδίζονται εύκολα και βιαστικά, ούτε καν στις πρωτόγνωρες συνθήκες της σημερινής πανδημίας. Πάντοτε απαιτείται κάποιος κόπος και κάποιος χρόνος. Και ο κόπος μπορεί να μην είναι γοητευτικός. Και ο χρόνος μπορεί να φαίνεται πως δεν υπάρχει.»
https://www.constitutionalism.gr/2020-0 ... es-krisis/

Η τέχνη στον γύψο

(ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΚΕΙΜΕΝΟ)
https://thepressproject.gr/i-techni-ston-gypso/

Οι αρμόδιοι δεν έχουν ιδέα για την επαγγελματική μας πραγματικότητα

(ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ)
https://m.tvxs.gr/mo/i/315676/f/news/el ... 2uuEYeh0Yo


ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
http://avgi.gr/article/10812/10980221/e ... -pdeMTTyG8

ΒΙΝΤΕΟ (πρες κονφερανς των υπουργων πολιττιμου της Ευρωπης… όχι πολλες πληροφορίες, αλλά ίσως ενδιαφέρον για εξερευνηση πως να καταλάβουμε τη «ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ» που μας περιμένει)
https://video.consilium.europa.eu/en/we ... 92b6f10ceb

Για την επιστροφή της τέχνης στο κέντρο της κοινότητας

https://commonality.gr/gia-tin-epistrof ... kTgXn9nMwo
Άβαταρ μέλους
Κωσταντής Μιζάρας
 
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: 177
ΕΓΓΡΑΦΗ: 04 Φεβ 2013, 16:42
Όνομα Ομάδας-Θιάσου: πέντε-προς-έξει

Oμάδα επικοινωνίας - ΑΡΘΡΑ (2)

Δημοσίευσηαπό Κωσταντής Μιζάρας » 05 Μάιος 2020, 14:43

σημ. η επιλογή γίνεται με γνώμονα το ενδιαφέρον για τη στιγμή, το θέμα, αλλά και τον αντίλογο… υπάρχουν άρθρα που δεν ειναι αυτό που θα λέγαμε θετικά για την τέχνη… καλό είναι να έχουμε πλήρη εικόνα



Αρθρο για το πώς ξεκίνησε η πανδημία (αγγλικά)

https://independentmediainstitute.org/c ... mic-march/

Αρθρο για διαμαρτυρίες μικρής κλίμακας μεσα στην καραντίνα απο καλλιτεχνικούς φορείς

https://www.imerodromos.gr/kamia-oysias ... litechnes/

ΠΟΘΑ

https://potha1965.blogspot.com/

Αρθρο για την πρακτική των intermittents που ισχύει στη γαλλία (ακόμα και στο google translate να το μεταφράσετε βγάζει νόημα και ίσως δίνει ιδέες για διασαφήνηση διεκδικήσεων

https://www.francetvinfo.fr/culture/les ... 38805.html

Αρθρο - Αποψη για την περίοδο μέσα στην καραντίνα

https://www.artandpress.gr/portal/epika ... tismos/sos

ΠΟΛΥ Ενδιαφερον Αρθρο για το Toy Theatre (κουκλοθεατρικό ενδιαφέρον)

https://thetheatretimes.com/the-magic-i ... uarantine/

Αρθρο -Αποψη για το που οδεύουμε

http://skra-punk.com/2020/04/27/to-poli ... apantisei/

Αρθρο αναφορας στις διεκδικήσεις και τις σκέψεις διάφορων φορέων

https://www.kathimerini.gr/1076126/gall ... n-epiviwsh

Αρθρο (αγγλικα) ένα από τα μέτρα στήριξης στους καλλιτέχνες στη Γερμανίας

https://operawire.com/german-minister-o ... celations/

Αρθρο που προάγει τη ψηφιοποίηση

https://www.kathimerini.gr/1075330/gall ... to-moyseio

Αρθρο - Γράμμα του Ζαπατιστικού στρατού προς τον κόσμο (περίοδο καραντίνας)

https://www.alerta.gr/archives/3600

Αρθρο που επαναπροδιορίζει βασικές ανθρώπινες ανάγκες

https://www.efsyn.gr/nisides/240623_i-f ... eytria-mas

Αρθρο για τις επειμενες διαφωνίες μεταξύ των ίδιων των καλλιτεχνών

https://www.e-tetradio.gr/Article/22570 ... sto-bathos…-emfyliosΈνας

Αιτήματα και οι Προτάσεις της Πρωτοβουλίας Support Art Workers

https://www.all4fun.gr/portal/news/2432 ... rkers.html

Αρθρο (αγγλικά) για τη σωτηρία της τέχνης
Άβαταρ μέλους
Κωσταντής Μιζάρας
 
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: 177
ΕΓΓΡΑΦΗ: 04 Φεβ 2013, 16:42
Όνομα Ομάδας-Θιάσου: πέντε-προς-έξει

Oμάδα επικοινωνίας Αρθρογραφία

Δημοσίευσηαπό Κωσταντής Μιζάρας » 06 Μάιος 2020, 20:47

https://artplay.gr/theatro/eygenio-mpar ... lmatos-mas


Ευγένιο Μπάρμπα: «Μπορεί η πανδημία να είναι ο προάγγελος της επιστροφής στην ταπεινότητα, στην ουσία και στην βαθύτερη δυναμική του επαγγέλματός μας»

06 Μάϊου 2020, 15:48

Επηρεασμένος από τα δεινά της πανδημίας και την επόμενη μέρα στη ζωή, την τέχνη και τον πολιτισμό, ο Gregorio Amicuzi του θεάτρου Residui στην Μαδρίτη ρώτησε τον φίλο του Ευγένιο Μπάρμπα, ποια είναι τα απαραίτητα λόγια σήμερα, ποιος είναι ο ρόλος του θεάτρου και με ποια κοινωνία θέλουμε να συζητήσουμε, ποια να παρακινήσουμε και να στηρίξουμε. Και ο δάσκαλος απάντησε στον φίλο του, στέλνοντας την ίδια ώρα το δικό του μήνυμα στον κόσμο του θεάτρου, που είναι και η φιλοσοφία της τέχνης του και η στάση ζωής του. Ο μαθητής και συνεργάτης του Μπάρμπα, Αντώνης Διαμαντής, μετέφρασε και κοινοποίησε το κείμενο.

Αγαπητέ Gregorio, αυτή την στιγμή, δεν έχω κάποιο μήνυμα να στείλω και δεν μπορώ να βρω λόγια για να δώσω κουράγιο. Είναι η ώρα να σιωπήσουμε και να αφήσουμε να προετοιμαστεί η κυοφορία του μέλλοντος το οποίο θα απαιτήσει όλη την απερισκεψία μας, όπως ονόμαζε ο Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα τον σπόρο της τρέλας των ποιητών.

Αναρωτιέμαι αν είναι υγιές ή όχι για το θέατρο το γεγονός ότι η πανδημία θα αραιώσει τα φυτά που δεν θα μπορέσουν να επιζήσουν. Δεν πρέπει να ξεχνάμε την ιστορία των ηθοποιών με τον πεισματάρικο αγώνα τους ενάντια στην προκατάληψη, στην εξουσία, στον χλευασμό, στην πανώλη, αλλά πάνω απ’ όλα ενάντια στην φτώχεια.

Στην Ευρώπη, τα τελευταία εβδομήντα χρόνια χωρίς πόλεμο, έχουν δημιουργηθεί περίεργες συνήθειες. Υπήρχε μια εποχή, που μέσα από την καθαρή απραξία και τους πολιτικούς συμβιβασμούς, το επίσημο ή το καλλιτεχνικά αναγνωρισμένο θέατρο είχε αποδεχτεί βραβεία και επιχορηγήσεις. Αλλά εσύ κι εγώ ανήκουμε στην κουλτούρα του Τρίτου Θεάτρου, των θεατρικών ομάδων, των ορφανών, που ψάχνουν απογόνους , των απόκληρων με φυτεμένες ρίζες στους ουρανούς. Δεν έχουμε τίποτα κοινό με τις κατηγορίες και τις πραγματικότητες των επίσημων ή πειραματικών θεάτρων.

Έχουμε συνηθίσει σε ξεκινήματα, να προσποιούμαστε ευγνωμοσύνη για τα ψίχουλα που λαμβάνουμε και να πιστεύουμε ότι είμαστε σημαντικοί στους άλλους. Και ακόμα γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η μόνη πραγματική δύναμη του θεάτρου είναι η άγρια ανάγκη εκείνων που το κάνουν και το πείσμα τους να μην αφήσουν τους εαυτούς τους να εξημερωθούν.

Μπορεί η πανδημία να είναι δώρο των θεών και να αντιστοιχεί στην αναστάτωση που αντιπροσώπευε η φωτογραφία για τους ζωγράφους και η ταινία για τους ηθοποιούς την αρχή του 20ου αιώνα, με την επακόλουθη ανακάλυψη φανταστικών χρήσεων και καλλιτεχνικών εκφράσεων. Μπορεί η πανδημία να είναι ο προάγγελος της επιστροφής στην ταπεινότητα, στην ουσία και στην βαθύτερη δυναμική του επαγγέλματός μας.

Έχω μόνο μία απόλυτη βεβαιότητα: το μέλλον του θεάτρου δεν είναι η τεχνολογία, αλλά η συνάντηση δύο ατόμων, πληγωμένων, μοναχικών, επαναστατών. Ο εναγκαλισμός μιας ενεργούς ενέργειας και μιας δεκτικής ενέργειας.

Κανείς δεν μας ανάγκασε να επιλέξουμε το θέατρο. Εμείς που καθοδηγούμαστε από αυτήν την ανάγκη πρέπει να σηκώσουμε τα μανίκια μας και να σκάψουμε τον κήπο που δε μπορεί να μας τον πάρει κανείς. Εδώ μεγαλώνει το σκουλήκι που μας τρώει μέσα μας, η πείνα για γνώση, τα φαντάσματα που ψιθυρίζουν στο αυτί μας, η επιθυμία να ζήσουμε με αυστηρότητα την φαντασίωση ότι είμαστε ελεύθεροι, η ικανότητα να βρίσκουμε ανθρώπους που διεγείρονται από τις πράξεις μας.

Σκάψε, μέρα την μέρα, έξω από τις κοινά αποδεκτές κατηγορίες και τα αναγνωρισμένα κριτήρια. Ακόμα και αν το θέατρο είναι το ουρλιαχτό ενός ευνουχισμένου τέρατος ή το γουργουρητό ενός θύματος της γκαρότα (σημείωση μεταφραστή: Γκαρότα, όργανο που χρησιμοποιούταν στην εκτέλεση των θανατικών ποινών στην Ισπανία).

Μια ζεστή αγκαλιά και καλή δουλειά

Eugenio

Holstebro, 27 Απριλίου 2020

Μετάφραση: Αντώνης Διαμαντής
Άβαταρ μέλους
Κωσταντής Μιζάρας
 
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: 177
ΕΓΓΡΑΦΗ: 04 Φεβ 2013, 16:42
Όνομα Ομάδας-Θιάσου: πέντε-προς-έξει

Oμάδα επικοινωνίας ΣΥΝΤΑΓΜΑ 07/05/20 Αποδελτίωση

Δημοσίευσηαπό Κωσταντής Μιζάρας » 07 Μάιος 2020, 21:01

ΣΥΝΤΑΓΜΑ 07/05/20 ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ


https://www.prologos.gr/φωτορεπορτάζ-από-τη-σημερινή-συγκέντ/


https://www.zougla.gr/greece/article/st ... tou-kladou

https://www.tovima.gr/2020/05/07/cultur ... iki-patra/

http://www.lamiareport.gr/index.php/ell ... ai-sxoinia

https://left.gr/news/o-politismos-sozet ... o-syntagma


https://www.bankwars.gr/sygkentrosi-kal ... gantia-ka/

https://www.vradini.gr/sygkentrosi-kall ... ropi-pics/


https://thefaq.gr/quot-toys-echo-vareth ... id-photos/


https://dytikesmaties.gr/news/hellas/sy ... -syntagma/


https://www.ethnos.gr/politismos/104192 ... amartyrias


https://www.npress.gr/parapolitika/synt ... echnon-me/

https://athens-dayandnight.gr/more/eidi ... agma-video


https://www.anamniseis.net/sigkentrosi- ... anthropoi/


https://www.thetoc.gr/koinwnia/article/ ... s-eikones/


https://www.newsbreak.gr/ellada/97456/t ... litechnon/


https://www.kefalonitikanea.gr/2020/05/μεγάλη-συγκέντρωση-διαμαρτυρίας-καλ.html


https://www.news.gr/ellada/article/2230 ... chnes.html


https://fragilemag.gr/kallitexnes-sto-syntagma/


https://www.newsbomb.gr/ellada/story/10 ... ladoy-toys

https://www.grtimes.gr/ellada/eikones-a ... o-syntagma

https://www.reader.gr/news/koinonia/328 ... gma-zitoyn

https://www.faysbook.gr/celebrity-news/ ... tografies/


https://www.xrimaonline.gr/article/ella ... o-syntagma


https://jodi.graphics/6613

https://www.newsit.gr/ellada/o-politism ... a/3025988/

https://www.ladylike.gr/epikairothta/di ... tografies/

https://www.musicpaper.gr/news/item/109 ... ite-vinteo

https://www.in.gr/2020/05/07/culture/fo ... a-eikones/

https://www.imerodromos.gr/megali-sygke ... -syntagma/

https://www.tlife.gr/eidhseis-nea/i-dia ... s/1037882/

https://www.sofokleousin.gr/megali-sygk ... o-syntagma

https://www.capital.gr/epikairotita/345 ... a-irakleio

https://parallaximag.gr/epikairotita/sy ... -anthropoi

https://www.iefimerida.gr/ellada/xeni-d ... e-novartis

https://www.documentonews.gr/article/sy ... ies-photos

https://sputniknews.gr/ellada/202005077 ... ---vinteo/

https://www.fosonline.gr/plus/epikairot ... ropoi-pics


https://www.lifo.gr/now/greece/281353/m ... o-syntagma

https://www.tvopen.gr/watch/27231/sygke ... tosyntagma


https://www.kathimerini.gr/1077155/gall ... wtografies

https://www.star.gr/eidiseis/ellada/499 ... o-syntagma


http://www.avgi.gr/article/10812/110440 ... deo-photo-


https://m.lifo.gr/articles/greece_artic ... p9ncKJxfx0
Άβαταρ μέλους
Κωσταντής Μιζάρας
 
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: 177
ΕΓΓΡΑΦΗ: 04 Φεβ 2013, 16:42
Όνομα Ομάδας-Θιάσου: πέντε-προς-έξει

Oμάδα επικοινωνίας

Δημοσίευσηαπό Ελισσαίος Βλάχος » 07 Μάιος 2020, 22:34

Μπράβο Κωνσταντή για τον κόπο της αποδελτίωσης!
Φίλες και φίλοι κουκλοεργάτριες και κουκλοεργάτες η σημερινή σας παρουσία ήταν εντυπωσιακή και μαζική! Έκανε αίσθηση και δεν είναι τυχαίο πως οι κούκλες μαζί με τα πανώ μπήκαν στα περισσότερα δημοσιεύματα και αναρτήσεις. Συνολικά όλη αυτή η κινητοποίηση πάει ένα βήμα μπροστά την πολιτική μας συνείδηση.
Επιτρέψτε μου και μια παρατήρηση. Βρισκόμουν στη κεντρική στοίχιση καθόλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης και άκουγα τους χαιρετισμούς και τις δηλώσεις των εκπροσώπων όλων των σωματείων, συλλόγων, ενώσεων που συμμετείχαν. Άκουσα φυσικά και της UNIMA και χειροκρότησα. Θέλω, λοιπόν να πω πως μου έλειψε ένα όνομα ανθρώπου, που θα κάνει την ανακοίνωση, μαζί με την ιδιότητά του. Νομίζω ήταν η Μαριαλένα. Δεν έχει σημασία. Καταλαβαίνω πως το περιεχόμενο είναι συμφωνημένο από το σύλλογο. Το ίδιο όμως συμβαίνει και με τους άλλους συλλόγους. Ένα όνομα με την ιδιότητα του, γειώνει τα πράγματα λίγο και στους υπόλοιπους που παρευρίσκονται. Ακούν πως είναι ένας σύλλογος που έχει μια αντιπρόεδρο, που έχει διαδικασίες και συγκεκριμένους ανθρώπους πίσω από τη λέξη UNIMA. Θα πρότεινα να βγείτε λίγο πίσω από τους κούκλες. Ας καταπολεμήσουμε τον ναρκισσισμό εμείς οι ηθοποιοί. Εσείς δεν κινδυνεύετε.
Τα φιλιά μου! Πολύ σας χάρηκα!
Ελισσαίος Βλάχος
 
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: 5
ΕΓΓΡΑΦΗ: 01 Φεβ 2013, 13:06

Oμάδα επικοινωνίας

Δημοσίευσηαπό Δήμητρα Κωνσταντινίδου » 07 Μάιος 2020, 23:44

Ελισσαιε αναλαμβανω την ευθυνη της μη ανακοινωσης του ονοματος της ομιλητριας.Ειμασταν μαζι με την Μαριαλενα στα μικροφωνα και επειδή συνηθως ακολουθειται απο τον συλλογο μια τετοια πολιτικη προς τα εξω,εκεινη την στιγμη ειπα να μην μπει όνομα,παρ'οτι δεν εχω αυτη την αποψη.Ήταν κατι αυθορμητο και ανιδιοτελες!
Γενικα παντως πιστευω οτι ειμασταν καπως απροετοιμαστοι για απευθυνση στο κοινό της διαμαρτυριας και στις δηλωσεις στα ΜΜΕ .Μαλλον δεν περιμεναμε την προβολή που θα ειχαμε.Καλο ειναι στις επομενες διαμαρτυριες να ειμαστε πιο έτοιμοι.
Άβαταρ μέλους
Δήμητρα Κωνσταντινίδου
 
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: 17
ΕΓΓΡΑΦΗ: 01 Φεβ 2013, 12:59
Όνομα Ομάδας-Θιάσου: τα φτερά του μύθου

Oμάδα επικοινωνίας - ΑΡΘΡΑ (3)

Δημοσίευσηαπό Κωσταντής Μιζάρας » 10 Μάιος 2020, 22:19

Ευρωπαικές χρηματοδοτήσεις

https://creativesunite.eu/?fbclid=IwAR2 ... _nYZQRBsGo

Μπερνάρ-Ανρί Λεβί

https://www.in.gr/2020/04/14/world/koro ... qCmBDkWbyA

ΜΗΤΡΩΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

https://www.xronos.gr/politiki/dimioyrg ... dimioyrgon

https://parallaximag.gr/epikairotita/me ... eniko-meso

ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΙΟ

https://popaganda.gr/postscripts/tha-ch ... Sn5Z1c8Anw

ΑΠΟ ΛΑΡΙΣΣΑ
https://www.onlarissa.gr/2020/05/06/o-k ... -den-xero/

ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

https://www.avopolis.gr/articles/articl ... rotovoulia

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ

https://www.e-tetradio.gr/Article/22636 ... omenwn-toy

https://www.avopolis.gr/articles/articl ... rotovoulia


ΑΠΟΨΕΙΣ

http://www.loaded.gr/Article/22650/eina ... me-ypoyrgo

http://www.loaded.gr/Article/22650/eina ... me-ypoyrgo

ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ

https://thepressproject.gr/voithia-stou ... rmenizoun/

ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΗΣΕΙΣ

https://www.urbandigproject.org/single-post/2020/05/05/Ανοιχτή-πρόσκληση-Εργαστήριο-συν-σχεδιασμού-παραστάσεων-αφήγησης-μέσω-τηλεδιάσκεψης

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ

https://contemporarylynx.co.uk/availabl ... or-artists

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΠΟ

https://m.tvxs.gr/mo/i/316580/f/news/el ... eixe-.html

ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ

https://www.artscouncil.org.uk/funding/ ... -portfolio

ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

https://www.artandpress.gr/portal/epika ... -diarkeias

ΚΕΙΜΕΝΟ Ε. ΒΛΑΧΟΥ

https://thepressproject.gr/140374-2/

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΩΝ ΦΩΤΗ ΤΕΡΖΑΚΗ

https://thepressproject.gr/i-kinonia-os ... i-terzaki/

ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟ

https://www.efsyn.gr/epistimi/iatrika-t ... -pandimias

ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

https://thepressproject.gr/o-politismos ... o-tou-tpp/

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
https://www.art22.gr/υπουργό-πολιτισμού-εδώ-και-τώρα/

ΑΓΓΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΕΙΔΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
https://www.theguardian.com/world/2020/ ... 150-deaths

https://elpais.com/cultura/2020-05-05/e ... IfaL4Mpbxc

Στην Ισπανία ο Πολιτισμός παραμένει ζωντανός! 76,4 εκατομμύρια ευρώ στο δεύτερο πακέτο μέτρων Πακέτο μέτρων «έκτακτης βοήθειας» στις παραστατικές τέχνες, τη μουσική, τον κινηματογράφο, το βιβλίο, τους εργαζόμενους στον χώρο του πολιτισμού και τις πολιτιστικές εταιρίες ύψους 76,4 εκ. ευρώ ενέκρινε χθες, 5 Μαΐου, η Ισπανική Βουλή. Εφτά υπουργικά συμβούλια –μετά από απώλειες ύψους 36,5% και με ένα 23% των πολιτιστικών εκδηλώσεων ακυρωμένο, αλλά και ισχυρές πιέσεις των εργαζομένων και των εταιρειών στον χώρο του πολιτισμού–, έρχεται στην Ισπανία το δεύτερο χρονικά, μα το πρώτο ουσιαστικά κονδύλι, που «εγγυάται ότι ο Πολιτισμός θα επιβιώσει!». Ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Χοσέ Μανουέλ Ροντρίγεθ Ουρίμπες λέει ότι θεωρεί το ποσό αυτό «δίκαιο» και «απαραίτητο» γιατί «θωρακίζει έναν ζωτικό τομέα της χώρας, τον Πολιτισμό!» Τα πρόσθετα μέτρα, που προωθήθηκαν στην Ισπανία με Βασιλικό Διάταγμα και εγκρίθηκαν χθες στη Βουλή, κρίθηκαν αναγκαία καθώς το πρώτο πακέτο ενίσχυσης του πολιτισμού στις αρχές του Μάρτη, «αποδείχθηκε ανεπαρκές εφόσον δεν διασφάλιζε την αναγκαία πρόσβαση σε χρηματοδότηση και την απαραίτητη ρευστότητα.» Το πιο δραστικό μέσο και με την έννοια του κατεπείγοντος μέτρο του διατάγματος αφορά τη ρευστότητα, καθώς οι τράπεζες αρνούνταν να δώσουν δάνεια ακόμη και με κρατική εγγύηση 70% (programma ICO), θεωρώντας τον τομέα του πολιτισμού «αβέβαιο». Ας δούμε όμως τα μέτρα αναλυτικά: - 16,25 εκ. ευρώ για δανειοδότηση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Και 3,75 εκ. επιπλέον για τρέχοντα έξοδα και χρέη. Σύνολο 20 εκ., ώστε να απελευθερωθούν τα 750 εκ. ευρώ του προγράμματος ICO, για άμεση ρευστότητα στον τομέα των οπτικοακουστικών & παραστατικών τεχνών, της μουσικής βιομηχανίας, του βιβλίου, των εικαστικών τεχνών. Κάθε τομέας δικαιούται τουλάχιστον 40 εκ. ευρώ από το δάνειο του κρατικού χρήματος με επιτόκιο 1,5%. - Αυτή η ένεση ρευστότητας θα βοηθήσει στην εξυπηρέτηση ενοικίων και προμηθευτών, σε μια χρονική στιγμή που οι οφειλέτες έχουν μηδενικά έσοδα. - Οι παραστατικές τέχνες (θέατρο, χορός) και ο τομέας της μουσικής ενισχύεται με 28,2 ευρώ ενώ γίνεται προσπάθεια να μειωθεί το ΦΠΑ εισιτηρίων και, παρότι ο πελάτης έχει τον τελευταίο λόγο, καταβάλλεται προσπάθεια να μην επιβαρυνθεί κι άλλο ο κλάδος από επιστροφές προπωλημένων εισιτηρίων. - Ως προς τον οπτικοακουστικό τομέα δεν θα δοθούν άμεσα ποσά. Προκαταβάλλεται όμως το 50% των κρατικών ενισχύσεων στους παραγωγούς, παρατείνεται το όριο φορολογικών και οικονομικών υποχρεώσεων, ενώ δίνονται επιπλέον φορολογικά κίνητρα ύψους 30% στο πρώτο εκ. ευρώ για την παραγωγή ταινιών εντός της χώρας και εκτός. Τέλος, ως τις 31 Αυγούστου θεωρείται εμπορική δραστηριότητα καθώς είδους streaming σε οπτικοακουστικές πλατφόρμες ή τηλεοπτικά κανάλια. - Οι κινηματογραφικές αίθουσες ενισχύονται με 13,2 εκ. ευρώ, από 8.000 ευρώ οι μικρές και από 32.000 οι αίθουσες με πάνω από οκτώ οθόνες προβολής. - Τα ανεξάρτητα βιβλιοπωλεία (3.500 τον αριθμό) επιδοτούνται με 5 εκ. ευρώ. - Τέλος, όλοι οι εργαζόμενοι στον χώρο του πολιτισμού με 20-54 μέρες εργασίας δικαιούνται 4μηνη αποζημίωση ενώ από 55 ημερομίσθια και πάνω, η βοήθεια θα είναι εξάμηνη. *Lina Sotiriou ευχαριστούμε για τη μετάφραση και την προώθηση
Άβαταρ μέλους
Κωσταντής Μιζάρας
 
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: 177
ΕΓΓΡΑΦΗ: 04 Φεβ 2013, 16:42
Όνομα Ομάδας-Θιάσου: πέντε-προς-έξει

Oμάδα επικοινωνίας - ΑΡΘΡΑ (4)

Δημοσίευσηαπό Κωσταντής Μιζάρας » 12 Μάιος 2020, 21:20

Νέος Αγκάμπεν (αγγλικά)

https://medium.com/@ddean3000/biosecuri ... 6f9ab3b6f4



Κυριακή Σπανού Θεσσαλικό Θέατρο

https://www.onlarissa.gr/2020/05/10/kyr ... as-epochi/

Άποψη για το πριν της παρούσας κατάστασης και του μέλλοντος

http://prin.gr/?p=31183

Νέα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

https://www.efsyn.gr/tehnes/art-nea/242 ... iraios-260

Αρθρο Α.Αγγέλλου

Ανάλυση των μέτρων απο support art workers αλλά στα νέα

https://www.tanea.gr/2020/05/10/lifeart ... yvernisis/

Τα πράγματα στο σινεμά

https://www.ethnos.gr/politismos/sinema ... omeni-mera

Κάποιοι αρχίζουν πρόβες

https://www.all4fun.gr/portal/theatre-2 ... ayrou.html

Για την υπουργό

https://www.art22.gr/υπουργό-πολιτισμού-εδώ-και-τώρα/

Ο πολιτισμός σώζεται όταν σώζονται οι άνθρωποι»:

https://thepressproject.gr/o-politismos ... o-tou-tpp/

Ενδιαφέρον άρθρο για τη ψηφιοποίηση (αγγλικά)

https://www.thenation.com/article/socie ... re-impact/

Γουντστοκ και η τότε πανδημία (αγγλικά)

https://www.reuters.com/article/uk-fact ... SKBN22J2MJ

Γράμμα στον πρόεδρο της Γαλλίας (γαλλικά, αν μεταφραστεί απο google translate βγάζει νόημα)

http://www.ufisc.org/structuration-prof ... lique.html
Άβαταρ μέλους
Κωσταντής Μιζάρας
 
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: 177
ΕΓΓΡΑΦΗ: 04 Φεβ 2013, 16:42
Όνομα Ομάδας-Θιάσου: πέντε-προς-έξει

Oμάδα επικοινωνίας - ΑΡΘΡΑ (5)

Δημοσίευσηαπό Κωσταντής Μιζάρας » 17 Μάιος 2020, 22:34

Ντοκιμαντέρ για το εργατικό κίνημα (ελληνικοι υπότιτλοι)

https://www.arte.tv/en/videos/082189-00 ... facturing/

Αντιπρόεδρος του σωματείου χορού

https://www.documentonews.gr/article/h- ... Fz_m1XP5YY

Δημήτρης Πλειώνης (παιδικό θέατρο)

https://www.kathemeragoneis.com/support ... a-kai-pro/

Μαυρουδής πρός Άδωνι

https://m.tvxs.gr/mo/i/317020/f/news/el ... i-sas.html

Δήμος Αθηναίων εξαγγελία για χώρους

https://www.monopoli.gr/2020/05/13/prom ... kdiloseis/

Το Ευρωπαικό πρόγραμμα Creative Europe διπλασιάζει τη χρηματοδότησή του

https://www.europarl.europa.eu/news/en/ ... ive-europe

Η ΕΚΘΕΣΗ STERN ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ (Νοέμβριος 2006)

https://nomosphysis.org.gr/10660/i-ekth ... rios-2006/

Αγκάμπεν - Η ιατρική ως θρησκεία

https://antifono.gr/η-ιατρική-ως-θρησκεία/

Ερώτηση Συριζα στη Βουλή

https://www.hellenicparliament.gr/UserF ... 083286.pdf

Εργασία για την Αδήλωτη Εργασία

https://www.ekdd.gr/ekdda/files/ergasie ... 4/1727.pdf

Η ΕΕ για την αδήλωτη εργασία

https://ec.europa.eu/info/sites/info/fi ... ork_el.pdf

Διαδυκτιακές Πλατφόρμες για τον Πολιτισμό που ήδη λειτουργούν

https://www.culturenow.gr/artemis-potam ... s-kairoys/

Webinars

https://www.circostrada.org/en

Η αυτορρύθμιση της πεπολιτισμένης αδιαφορίας

http://epohi.gr/h-autorrythmish-ths-pep ... z3GlKan0Ow

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΜΣΤ

https://somateio-emst.blogspot.com/2020 ... 0Z5jtojgGQ

Κρατήρας

https://1-2.gr/2020/05/16/h-kinhsh-toy- ... ikh-praxh/

Βεβαιότητες και αβεβαιότητες σε μια πανδημία

https://thepressproject.gr/veveotites-k ... t.facebook

Τέχνη να ζείς (αγγλικά)

https://www.brainpickings.org/2016/03/2 ... 10f7741ed8

Ο ξανασχεδιασμός του δημόσιου χώρου (αγγλικά)

https://time.com/5836599/rem-koolhaas-a ... aign=daily

Μια έκφραση αλληλεγγύης στη θεατρική κοινότητα

https://www.enallaktikos.gr/Article/242 ... w.facebook


Σε μια κρίση χρειάζονται δεσμοί ματεξύ των ανθρώπων (αγγλικά)
https://www.theguardian.com/stage/2020/ ... te-germany

Ερευνα για την επόμενη μέρα του Ελληνικού Κινηματογράφου

https://www.moveitmag.gr/article-category/ereyna

Απόψεις για το θέμα (καθημερινή)

https://www.kathimerini.gr/1077354/opin ... /ypovoleio

Ναόμι Κλάιν

https://www.theguardian.com/news/2020/m ... s-pandemic

Επιστολή Μη Κερδοσκοπικών Θιάσων στην Μενδώνη – «Πρέπει ακόμα να γίνουν πολλά»

https://www.in.gr/2020/05/13/culture/te ... oun-polla/

Covid-19 Κανένας Μόνος / Μόνη: Μια καμπάνια που θέλει να νικήσει η ζωή

https://m.popaganda.gr/stories/covid-19 ... isi-i-zoi/

Ας ξανασκεφτούμε τα πάντα λόγο της κρίσης (αγγλικά)

https://www.theguardian.com/commentisfr ... are_btn_fb

Ανοιχτή Πόλη: #support_art_workers

https://www.athina984.gr/2020/05/17/ano ... 1C04SYaXko
Άβαταρ μέλους
Κωσταντής Μιζάρας
 
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: 177
ΕΓΓΡΑΦΗ: 04 Φεβ 2013, 16:42
Όνομα Ομάδας-Θιάσου: πέντε-προς-έξει


Oμάδα επικοινωνίας - ΑΡΘΡΑ (6)

Δημοσίευσηαπό Κωσταντής Μιζάρας » 06 Ιουν 2020, 10:49

Άβαταρ μέλους
Κωσταντής Μιζάρας
 
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: 177
ΕΓΓΡΑΦΗ: 04 Φεβ 2013, 16:42
Όνομα Ομάδας-Θιάσου: πέντε-προς-έξει

Oμάδα Επικοινωνίας - ΑΡΘΡΑ (7)

Δημοσίευσηαπό Κωσταντής Μιζάρας » 12 Ιουν 2020, 22:12

Ο Ιός οι διαδηλώσεις και οι κολοτούμπες (ΑΓΓΛΙΚΑ)

https://theintercept.com/2020/06/11/the ... ium=social

Μές το μουσείο… ή και όχι

https://www.mononews.gr/politismos/klin ... 8.facebook

Όλη η ελλάδα ένας πολιτισμός - κριτικές

https://www.documentonews.gr/article/kw ... atmosfaira

https://www.documentonews.gr/article/ma ... ypoyrgeioy

Έρευνα για την τέχνη και τον ιοό από ΕΕ

https://www.1ka.si/a/271744

Κατανάλωση και επιπτώσεις

https://www.efsyn.gr/nisides/244663_i-e ... -apo-piato

Οι εππιχορηγήσεις του ΥΠΠΟΑ 2020

https://m.naftemporiki.gr/story/1606697

Το Εθνικό Θέατρο

http://www.texnes-plus.gr/index.php/the ... rini-skini

Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

https://m.popaganda.gr/people/katerina- ... JGeDVM-upk

Απόψεις Νίκος Χατζόπουλος

https://www.catisart.gr/nikos-chatzopoy ... -toy-quot/

Συντεντεύξεις από την τελευταία διαμαρτηρία

https://www.kathimerini.gr/1081368/arti ... me-ki8ares

Μέλος support art woirkers

https://www.tanea.gr/2020/06/04/lifeart ... -koinonia/

ο Ιός και το ψέμα

https://kosmodromio.gr/2020/06/10/alhth ... emo-enant/

Τα του κινηματογράφου

https://www.efsyn.gr/stiles/apopseis/14 ... ki-apoikia

Τί είναι Κοινωνίκή Οικολογία

https://autonomidrasi.com/2015/05/05/τί-είναι-κοινωνική-οικολογία/
Άβαταρ μέλους
Κωσταντής Μιζάρας
 
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: 177
ΕΓΓΡΑΦΗ: 04 Φεβ 2013, 16:42
Όνομα Ομάδας-Θιάσου: πέντε-προς-έξει

Oμάδα Επικοινωνίας - ΑΡΘΡΑ (8)

Δημοσίευσηαπό Κωσταντής Μιζάρας » 18 Ιουν 2020, 20:02

Πώς οι πολιτικές μας πεποιθήσεις όποιες κι αν είναι διαμορφώνουν την πραγαματικότητά μας

https://bigthink.com/politics-current-a ... belltitem4

Εργαστήρια που (μαλλον) προσφέρονται απο την διεθνή UNIMA

https://www.unima.org/en/resiliart-art-culture-debates/

Ανησιχίες για το Βρετανικό Θέατρο

https://www.theguardian.com/stage/2020/ ... SApp_Other

Άλλη μια προσπάθεια για «ανεξάρτητη» ερευνητική δημοσογραφία

https://www.cjr.org/tow_center/introduc ... roject.php

Νέο ΔΣ στο ίδρυμα Νιάρχος

https://www.iefimerida.gr/politismos/ds ... -symboylos

Περι Κριτικης Θεάτρου

https://www.hartismag.gr/hartis-18/thea ... s.facebook

Τι νομίζουν οι ξένοι ότι μας απασχολεί εδω στο Ελλάδα

https://www.theguardian.com/commentisfr ... s-covid-19

Για την παρουσία του Κουκλοθεάτρου στη Θεσσαλοινικη στα αγγλικά

http://www.balkanhotspot.org/author/renata-diurczak/

Ένα γράμμα πό καλλιτεχνες της Αγγλιάς

https://www.akramkhancompany.net/2020/0 ... ce-makers/

Θέατρο Λυκαβητού Αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία (ίσως να ειναι η τελευταία)

https://athensinapoem.com/2015/08/11/urban-frame-no6-το-θέατρο-του-λυκαβηττού-σε-τρεις-ή/?fbclid=IwAR0ECzIStCYu3BJQXkamVoGcAx1iv6FtYImEaCv3tMftMHfRK1jtRleIeJQ

Ερωτηματολόγιο σχετικά με την δραστηριότητα εργαζομένων στον πολιτισμό

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIp ... A/viewform

Μια αναδρομή στο συνταξιοδοτικό

https://kosmodromio.gr/2020/06/13/to-an ... ai-o-foro/

Ανταπόκριση απο τη Γαλλία από εναν Ελληνα

http://www.texnes-plus.gr/index.php/the ... yMMg-armhI

Τα αποτελέσματα της καραντίνας σε καταναλώσεις - καταχρήσεις

https://dailypharmanews.gr/site/post/13 ... Suttaleias

Που πάνε τα λεφτά που ξοδεύονται για να πειστούμε να Μεινουμε σΠιτι

https://info-war.gr/ta-kalytera-site-st ... ta-chrima/

Ένα μαγάλο κείμενο για τις μητροπόλεις του σήμερα

https://kaboomzine.gr/otan-oi-megales-p ... matopoioy/
Άβαταρ μέλους
Κωσταντής Μιζάρας
 
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: 177
ΕΓΓΡΑΦΗ: 04 Φεβ 2013, 16:42
Όνομα Ομάδας-Θιάσου: πέντε-προς-έξει

Oμάδα Επικοινωνίας - ΑΡΘΡΑ (9)

Δημοσίευσηαπό Κωσταντής Μιζάρας » 28 Ιουν 2020, 14:32

Οι τέχνες και οι εργάτες της ζητούν κοινωνικές αλλαγές
(ΑΓΓΛΙΚΑ)
https://gregcookland.com/wonderland/wp- ... 0617aW.jpg

Χρηματοδότηση/εις

https://www.culturalfoundation.eu/libra ... -announced

Αρθρο για τον Κρατήρα (ΑΓΓΛΙΚΑ)

http://www.balkanhotspot.org/crater-dan ... he-street/

Ιδιωτικοποιήσεων συνέχεια

https://www.efsyn.gr/ellada/koinonia/19 ... n-meteoron

Για το Αροπολ Ακρος

http://www.opengov.gr/cultureathl/?p=80 ... mment-3843

Η τεχνητή νοημοσύνη στην τέχνη

https://www.indiewire.com/2020/06/ex-ma ... 234569484/

Ένα ιστορικό του πως ξέσπασε ο ιός στην Αμερικη

https://www.nytimes.com/interactive/202 ... pread.html

Αρθρο Κ.Κεγαχιόγλου απο ΠΟΘΑ

https://m.tvxs.gr/mo/i/319988/f/news/el ... ndoni.html

Απόψεις Καραγκιζοπαιχτών

https://m.lifo.gr/articles/theater_arti ... -koronoioy

Μεγαλο Αρθρο - μελετη για την βιοπικοιλότητα γλώσσας, πολιτισμού και περιβαλλοντος

https://www.annualreviews.org/doi/pdf/1 ... 804.120437

Χρηματοδότησεις για τις νέες εποχές

https://www.movementcomputing.org

Μετα-ανθρωπιστικές διαδικασίες

http://beyondhumanism.org

Συναυλία με αβαταρ

https://www.lapresse.ca/arts/musique/20 ... k%22%7D%7D

Αντίστιχοι καλλιτεχνες στην Αγγλιά

https://www.theguardian.com/stage/2020/ ... 1592479592

Μεσοποίηση του Θεάτρου

https://www.thebest.gr/article/584414-m ... i-theatrou

Σίμος Κακάλας

https://m.popaganda.gr/people/simos-kakalas/

Μάνια Παπαδημητρίου

https://www.documentonews.gr/article/h- ... -idrymatwn

Νέος χώρος βιβλίου στην Κυψέλη

https://ipolizei.gr/ena-logotexniko-spi ... n-kipseli/

Συνέντευξη της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνας Μενδώνη στον Ρ/Σ Παραπολιτικά και στον δημοσιογράφο κ. Δημήτρη Τάκη

https://www.culture.gov.gr/el/Informati ... x?nID=3340


«Μείναμε σπίτι» και τώρα καταθέτουμε μαζί (απ)αίτηση ενημέρωσης για το πώς πληρώθηκαν τα ΜΜΕ

https://vouliwatch.gr/actions/article/menoume-spiti-foi

Σύνδεση τωρινών κινημάτων

https://theintercept.com/2020/06/27/bla ... eintercept

Αποτελέσματα έρευνας για την περίοδο του λοκ ντάουν

https://thelonglust.com/wp-content/uplo ... AMATOS.pdf
Άβαταρ μέλους
Κωσταντής Μιζάρας
 
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: 177
ΕΓΓΡΑΦΗ: 04 Φεβ 2013, 16:42
Όνομα Ομάδας-Θιάσου: πέντε-προς-έξει

Oμάδα Επικοινωνίας - ΑΡΘΡΑ (10)

Δημοσίευσηαπό Κωσταντής Μιζάρας » 05 Ιούλ 2020, 18:21

Για νομοσχέδιο διαδηλώσεων

https://3pointmagazine.gr/antisyntagmat ... FZekexHXLw

https://www.efsyn.gr/politiki/boyli/249 ... iadiloseis


Για τα φεστιβάλ της Γαλλίας (ΓΑΛΛΙΚΑ)

https://www.olyrix.com/articles/actu-de ... uvernement

Για το Ακροπόλ Ακρος

https://www.efsyn.gr/tehnes/art-nea/249 ... tai-across

Ο Μεγάλος Περίπατος

https://www.newsbreak.gr/politiki/10333 ... ataggelia/

https://www.doctv.gr/page.aspx?itemID=S ... q8nIShMJ5I

Για ΑΜΚΕ

https://www.all4fun.gr/portal/news/2484 ... -amke.html

Πώς έγινε η πανδημία σε στάδια

https://english.elpais.com/spanish_news ... oided.html

Οικονομική κρίση στο Λίβανο

https://www.telegraph.co.uk/global-heal ... cbtYjO0Vc0

Για τα κτήρια στο κέντρο της Αθήνας που χάνονατι

https://www.theguardian.com/cities/2017 ... lis-greece

Αερομεταφορές

https://thepressproject.gr/apozimiosis- ... 4.facebook

https://kosmodromio.gr/2020/07/03/skoil ... kai-sto-b/


Μιλώντας τραγουδώντας με τον ιό

https://www.jvoice.org/article/S0892-1997(20)30245-9/pdf
Άβαταρ μέλους
Κωσταντής Μιζάρας
 
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: 177
ΕΓΓΡΑΦΗ: 04 Φεβ 2013, 16:42
Όνομα Ομάδας-Θιάσου: πέντε-προς-έξει

Oμάδα Επικοινωνίας - ΑΡΘΡΑ (11)

Δημοσίευσηαπό Κωσταντής Μιζάρας » 08 Ιούλ 2020, 19:36

Η αγορά εργασίας και η κάθοδος

https://kosmodromio.gr/2020/07/07/h-kat ... oCeLyXETWg

Περι νομοσχεδίου για της διαδηλώσεις

https://thepressproject.gr/diadochika-t ... I.facebook

https://kosmodromio.gr/2020/07/07/mpara ... ia-sto-no/

https://m.popaganda.gr/postscripts/kano ... adiloseis/

https://www.efsyn.gr/stiles/apopseis/25 ... stin-praxi

Τα ΜΜΕ

https://kosmodromio.gr/2020/07/08/to-ne ... nhmerwshs/


https://thepressproject.gr/to-mikro-ke- ... w.facebook


Ανεξάρτητοι (απαραίτητοι/ες)

https://movementexposed.com/2020/07/04/eva-villanueva/

Ο Β.Βασιλικός για τον ενα χρόνο ΝΔ (ΓΑΛΛΙΚΑ)

https://www.liberation.fr/planete/2020/ ... 1594100539

Μια αναδρομή ιστορική παγκόσμια

https://kosmodromio.gr/2020/07/07/perig ... ou-kosmou/

Ερευνα για τα αποτελέσμα της πανδημίας στον καλλιτεχνικό τομέα (ΓΑΛΛΙΚΑ)

https://www.telerama.fr/scenes/culture- ... or=EPR-126

Καλλιτέχνες προς δημοτική αρχή

https://pbnews.gr/νέος-γύρος-καλλιτεχνικής-αντιπαράθε/?fbclid=IwAR06_8-Ov_XMwKaiGpmg62L_bvMvxxPsz0018DkqmPE_y4voSwpZHkBTzBM

Η κατάσταση στο Λίβανο

https://www.theguardian.com/world/2020/ ... ts-bailout

https://kosmodromio.gr/2020/07/06/h-brw ... rothi-sei/


Σχέδια για το κέντρο της Αθήνας

https://www.economix.gr/2020/07/03/neo- ... open-mall/

https://environmentstp.blogspot.com/202 ... 5.html?m=1

Από το lockdown μεχρι σήμερα

https://marginalia.gr/arthro/zontas-me- ... s-kairoys/

Για το 5 χρόνια πρίν

https://kosmodromio.gr/2020/07/05/iouli ... ou-telous/

http://prin.gr/2020/07/πέντε-χρόνια-μετά-το-δημοψήφισμα-ποιο/

https://www.redtopia.gr/5-chronia-apo-t ... tropi-tis/



ΥΠΠΟΑ για το δημόσιο και το ιδιωτικό

https://www.capital.gr/epikairotita/346 ... perisseuei

Για την ερημία των φεστιβάλ

https://m.lifo.gr/articles/theater_arti ... iraios-260

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΣΕΕ

http://www.ergasiasimera.gr/?p=28132
Άβαταρ μέλους
Κωσταντής Μιζάρας
 
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: 177
ΕΓΓΡΑΦΗ: 04 Φεβ 2013, 16:42
Όνομα Ομάδας-Θιάσου: πέντε-προς-έξει

Oμάδα Επικοινωνίας - ΑΡΘΡΑ (12)

Δημοσίευσηαπό Κωσταντής Μιζάρας » 17 Ιούλ 2020, 17:47

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κι ενα αρθρο για το κουκλοθέατρο

https://www.cadmiummag.com/volume-2/ant ... puppeteers

Για το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης απο το Σωματείο Εργαζομένων

https://somateio-emst.blogspot.com/2020 ... t.html?m=1

Ο πρωταγωνιστικός ρόλος του Πολιτισμού στο νέο αναπτυξιακό σχέδιο της Χώρας (όπως τα λέει το ΥΠΠΟΑ βέβαια)

https://www.culture.gov.gr/DocLib/ΕΤΗΣΙΟΣ%20ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ%20ΥΠΠΟΑ%2014720.pdf

Πρωτιές της χώρας

https://www.siriosfm.gr/δεύτερη-στον-κόσμο-η-ελλάδα-στα-fake-news/?fbclid=IwAR3IdXesEtsJSLjVWgTRb3EkUrdBIKKnVBNuM04JqrVKwLMNnFWWmn1br-I

Θέση Σωματείου αρχαιολόγων για το νομοσχέδιο Ακροπολ Ακρος

https://www.sea.org.gr/details.php?id=1 ... NxlIx7gO0Y

(θεσεις υπουργου και λοιπων πολιτικων)
https://www.liberal.gr/politics/theloum ... us-/312031

Ο «ουδέτερος» Καναδάς

https://kosmodromio.gr/2020/07/12/h-ide ... -einai-en/

Το Ίδρυμα Κουτλίδη κάνει έξωση στην Άννα Κοκκίνου από το θέατρο Σφενδόνη

https://www.catisart.gr/to-idryma-koytl ... -sfendoni/

Τί θα γίνει με τη τέχνη μετά τον ιό… (ΑΓΓΛΙΚΑ)

https://news.artnet.com/opinion/future- ... k.facebook

Το Φεστιβάλ της Πάτρας

https://www.patrasevents.gr/amp/495641- ... -tis-polis

Για τις καλοκαιρινές δράσεις του ΥΠΠΟΑ

https://totetartokoudouni.blogspot.com/ ... 5.html?m=1

Ποιανού ειναι η γη

https://www.commondreams.org/news/2020/ ... vatization

Πριν την τελευταία 15 Ιούλη πορεία

http://www.avgi.gr/article/10812/112809 ... politismou

Η φτώχεια ειναι μια πολιτική επιλογή (ΑΓΓΛΙΚΑ)

https://www.opendemocracy.net/en/transf ... al-choice/

Ενα παράδειγμα ακτιβισμού

http://www.avgi.gr/article/10811/112089 ... o-berolino

Η λίστα εξοδων του Μένουμε Σπίτι

https://kosmodromio.gr/2020/07/10/h-lis ... Rr95b6lB0k

Αποχαρακτηρισμός και του δάσους

https://thepressproject.gr/akyrosi-ton- ... kon-adion/

Αν έχει δει πολλες ταινίες τρόμου και καταστροφής του κόσμου (πανδημίες) περασες καλλιτερα την καραντίνα?

https://psyarxiv.com/4c7af/

Γράμμα του European Writers’ Council

http://europeanwriterscouncil.eu/invest ... eneration/

Δικηγόροι για το νόμο κατά των διαδηλώσεων

https://thepressproject.gr/os-nomiki-th ... yvernisis/

Βίντεο υποπτων αστυνομικών πρακτικών

http://www.topontiki.gr/article/396003/ ... se-sakidio

(και συνέχεια της ιστορίας)

https://thepressproject.gr/apagorefsi-s ... 4.facebook

Για τις παραστάσεις του καλοκαιριού

http://www.loaded.gr/Article/23471/etoi ... arastaseis

What Does the Public Want From Art in a Post-COVID World? Here Are 5 Takeaways From a Massive New Study

https://news.artnet.com/art-world/cultu ... is-1892897
Άβαταρ μέλους
Κωσταντής Μιζάρας
 
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: 177
ΕΓΓΡΑΦΗ: 04 Φεβ 2013, 16:42
Όνομα Ομάδας-Θιάσου: πέντε-προς-έξει

Επόμενο

Επιστροφή στο Ανακοινώσεις

ΜΕΛΗ ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 30 επισκέπτες

cron