Πρακτικά Γενικής Συνέλευσης - 23 Ιουνίου 2019 - Η Unima στην Επαρχία

Περί συνελεύσεων, πρακτικά και άλλα θέματα οργάνωσης.

Συντονιστές: Ελένη Βογιατζίδου, Στάθης Μαρκόπουλος

Πρακτικά Γενικής Συνέλευσης - 23 Ιουνίου 2019 - Η Unima στην Επαρχία

Δημοσίευσηαπό Unima » 29 Ιούλ 2019, 15:33

Γειά σας γειά σας!!

Ελπίζουμε να κάνετε όμορφο δημιουργικό καλοκαίρι!!!

Ακολουθεί (αργοπορημένη, και συγγνώμη γι' αυτό) ενημέρωση από τη Γενική Συνέλευση της 23ης Ιουνίου με θεματική τη δράση της Unima στην επαρχία.

Πάρα τη ζέστη της ημέρας, καταφέραμε να συγκεντρωθουμε και να κάνουμε μια πολύ όμορφη συζήτηση. Κάποιοι κουκλοπαίχτες από την επαρχία κατάφεραν να είναι κοντά μας, ενώ άλλοι συμμετείχαν στην κουβέντα από skype.

Στην αρχή, έγινε μια μικρή ενημέρωση από τη Βόρεια Ελλάδα, μιας και εκει οι κουκλοπαίχτες έχουν αρχίσει και οργανώνονται για τα καλά! Σύμφωνα με τα όσα συζητήθηκαν, δεν υπάρχει ανάγκη δημιουργίας παραρτήματος Unima Βορείου Ελλάδας. Από την άλλη ειπώθηκε πως είναι πολυ σημαντικό να γίνουν συντονισμενες δράσεις, και να οργανωθουν πανελλήνιες προκαθορισμενες συναντήσεις, ούτως ώστε να παρευρισκονται όσο το δυνατόν περισσότεροι κουκλοπαίκτες και κουκλοπαιχτριες από όλη την Ελλάδα.

Συζητήθηκε αρκετά το ότι είναι πολύ σημαντικο οι κουκλοπαίχτες της επαρχίας (όπως και της Αθήνας) να πληρώνουν κάθε χρόνο τη συνδρομή τους στην Unima. Πέρα από τη στήριξη προς την Ένωση μας, οι συνδρομές είναι σημαντικές για την πληρωμή του λογιστή της Unima (πράγμα που διατηρεί την υπόσταση της), αλλά και για την πληρωμή των συνδρομών μας στη διεθνή Unima για να συνεχίσουμε να είμαστε μελος της.

Ακόμα, ακολούθησε μια μικρή ενημέρωση από την κάθε πόλη, και συζητήθηκαν κάποια πρακτικά θέματα, όπως η λειτουργία του καπέλου στις παγκόσμιες ημέρες, τα τραγούδια των καπελων και ο τρόπος που προσκαλούμε τον κόσμο να "πληρώσει" για αυτό που είδε, όπως επίσης και οι ημερομηνίες που έχουν οι παγκόσμιες ημέρες κουκλοθεάτρου ανά πόλη, και η δυναμική που συγκεντρωνουν από κουκλοπαιχτες ανάλογα με το αν συμπίπτουν με άλλες ή όχι. Προτάθηκε και αποφασίστηκε μάλιστα να συναποφασιζουμε από την αρχή της χρονιάς αυτές τις ξεχωριστές πια ημερομηνίες για να μπορούμε να συμμετέχουμε όσο μπορούμε όλοι και όλες μας σε όλες τις ΠΗΚ.

Και σε άλλα, πιο μικρά θέματα αναφέρθηκαν οι κουκλοπαίχτες της επαρχίας, όπως τη ζήτηση για κουκλοθέατρο που υπάρχει από τον κόσμο, την επιθυμία για περισσοτερα σεμινάρια, την έλλειψη εμπειρίας στις Παγκόσμιες Μέρες, τις προτάσεις που μπορούν να θέτουν οι κουκλοπαίχτες στη συνέλευση της Αθήνας, την πιθανή πραγματοποίηση κάποιας συνέλευσης εκτός Αθήνας, τη δημιουργία σωματείου, μιας και η Unima σε κάποια πράγματα δεν μας καλυπτει. Το κάθε ένα από τα παραπάνω, συζητήθηκε λίγο μιας δόθηκε περισσοτερος χώρος σε άλλους προβληματισμούς.

Εκείνο στο οποίο ερχόταν ξανά και ξανά η κουβέντα, είναι η ανάγκη για κοινές δράσεις πανελλαδικά, η ανάγκη για πανελλήνιες συναντήσεις, καθώς και η επιθυμία των κουκλοπαιχτων της επαρχίας για μεγαλύτερη παρουσία στις διάφορες πόλεις από τους κουκλοπαίκτες της Αθήνας.

Καταλήξαμε πως η δράση των κουκλοπαιχτων της επαρχίας έχει αναπτυχθεί σε τοσο σημαντικό βαθμό, που τελικά αναδιοργανωνει ολόκληρο το σύλλογο. Αποφασίσαμε για δύο ημερομηνίες πανελλαδικων συνελεύσεων: 10 Νοεμβρίου 2019, και 19 Γενάρη 2020 (σε συνδυασμό με τις εκλογές και την κοπή της πίτας).  Γι αυτό σημειώστε αυτές τις ημερομηνίες, και προσπαθήστε να είστε μαζί μας είτε μενετε στην Αθήνα, είτε στην επαρχία!

Τέλος, έχουμε τη χαρά να ανακοινώσουμε πως αποφασίσαμε να επανεκδοθεί "Το Νήμα". Μάλιστα θέσαμε ως στόχο να είναι τυπωμένο το Γενάρη του 2020, για να μοιραστεί στα μέλη μας με την πρώτη συνέλευση του χρόνου. Για όσους και όσες θέλουν να συμμετέχουν σε αυτή την προσπαθεια θα ακολουθήσει αλλη ανακοίνωση.

Αυτά από εμάς... Να έχουμε καλό καλοκαίρι και με το καλό να βρεθούμε από Σεπτέμβρη!!! :) :)
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ
[email protected], [email protected]
6909934376
Άβαταρ μέλους
Unima
 
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: 118
ΕΓΓΡΑΦΗ: 04 Σεπ 2018, 15:51
Όνομα Ομάδας-Θιάσου: ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ


Επιστροφή στο Διοικητικό Συμβούλιο

ΜΕΛΗ ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

cron