Summer Puppeteers Welcome Residency, Χανιά.

Summer Puppeteers Welcome Residency, Χανιά.

Δημοσίευσηαπό Μιχάλης Νταουντάκης » 25 Ιουν 2020, 17:38

Καλησπέρα σε όλους τους συναδέλφους, και φίλους κουκλοπαίχτες!


Έχω φτιάξει μόλις ένα θέατρο κουκλοθέατρο στο κέντρο των Χανίων με χωρητικότητα έως 70 ατόμων, φουαγιέ, ξυλουργείο, χώρο κατασκευών και αίθουσα χορού 80 τετραγωνικών. Μια τεράστια υπόγα που με 10 μήνες μαστοριλικιού μετέτρεψα σε οικονομικά αρκετά ανεξάρτητο χώρο που στόχο έχει να στηρίζει την ελεύθερη έκφραση, τον ακτιβισμό, την ευαισθησία και συνειδητότητα περί της ανθρώπινης κατάστασης και με ιδιαίτερη αγάπη για το κουκλοθέατρο, τους κλόουν, αλλά και την πολυφωνία. Φιλοξενεί και σεμινάρια μαθήματα κτλ. Μέσα στην επόμενη χρονιά θα φιλοξενεί και παραστάσεις. Θα ήταν ωραίο από το φθινόπωρο ή το χειμώνα κι εφεξής να μπορείτε να έρχεστε προς τα δω να παίζετε και μετά να βαδίζετε για Ρέθυμνο και Ηράκλειο, όπου πιθανόν να ενδιαφέρονται συνάδελφοι με αντίστοιχους χώρους.

Μπορεί επίσης να φιλοξενεί καλλιτέχνες για πρότζεκτ. (residency) Οπότε θα σταθώ σε αυτή τη φάση σε αυτό, μιας και κάτι μου λέει ότι η δουλειά, η αποτελεσματικότητα, η τριβή με άλλους, οι καλλιτεχνικές συμπράξεις είναι ένα κομμάτι που, ενώ σου προσφέρεται σε μια οργανωμένη σχολή Κουκλοθεάτρου, δεν μπορείς να το κατακτήσεις μέσα από σεμινάρια μικρής διάρκειας και αυτή η έλλειψη προσωπικά με πάει πίσω. Είναι και που παλεύουμε κάποιοι με την ανυπαρξία και την α(ν)εργία. Είναι και κάτι που διάβασα: ότι το Support Art Workers θα μπορούσε να ισχύει και ως Support Work, Artists!! Είναι και πολύ όμορφα επαέ!

Όποιος λοιπόν το βρίσκει ενδιαφέρουσα πρόκληση να έρθει στο όμορφο νησί για τρείς έως δεκατρείς μέρες με σκοπό την σύμπραξη, όζμωση με τον γράφοντα με στόχο μια κοινή παρουσίαση /παράσταση/ περφόρμανς είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτος. Η συνθήκες στο θέατρο είναι ιδανικές για δουλειά και συγκέντρωση, άλλες δραστηριότητες δεν θα γίνουν το καλοκαίρι. (ο χώρος είναι φρέσκος και ανώνυμος ακόμα). Δύο τέτοια σέσσιον, τουλάχιστον, μπορούν να γίνουν από 1η Αυγούστου μέχρι τα μέσα προς τέλη Σεπτεμβρίου. Εάν υπάρξει αρκετό ενδιαφέρον, που το ελπίζω, μπορούν να συνδιαστούν περισσότεροι άνθρωποι στην ίδια περίοδο. Χώρος για φιλοξενία υπάρχει (διαμερισματάκι στον ημιώροφο) Αν είστε και δυο τρεις πάλι γίνεται. Το υπόγειο επίσης είναι φωτεινό και δροσερό, με εξαερισμό και ντους.

Και μερικά λόγια για μένα.
Προσωπικά δεν βλέπω το κουκλοθέατρο ιδιαίτερα εικαστικά. Απολαμβάνω το παιχνίδι, την επαφή με το κοινό (και πιο πολύ με τα παιδιά). Με ενδιαφέρει η διάδραση κούκλας/κουκλοπαίχτη, αλλά είμαι ανοιχτός, ιδιαίτερα σε ένα τέτοιο residency, να αναλάβω το ρίσκο του ανακατέματος διαφορετικών κουκλοθεατρικών προσεγγίσεων και περιμένω κάτι αντίστοιχο από όλους. Παίζω όργανα και τραγουδώ. Είμαι ενας λίγο τραγικός κλόουν. Αναζητώ και την ποίηση. Είμαι Γκουρτζιεφικός. Έχω υπάρξει σε μπάντα, στο κέντρο Γκροτόφσκι , στο Βερολίνο, σε σεμινάρια και σχολές κουκλοθεάτρου (στα κλεφτά) και κλοουνερί εδώ κι εκεί, απ'τo Kιλκίς ως την Ευρώπη, στο θέατρο ως ηθοποιός, χορεύω μπούτο, γράφω λίγο. Μου αρέσει ο Schwankmajer, ο Αρτώ, ο Φασουλής, ο Πλάτωνας και ο Βέγγος... Αναζητώ τον εαυτό μου και έναν τρόπο ήρεμης συνύπαρξης. Θεωρούσα τον εαυτό μου ανοιχτό. Τώρα που είμαι 39 όχι πια τόσο πολύ :D Αλλά αυτό επιζητώ! Και κάνω τούτο το άνοιγμα προς εσάς, με τη σταθερή πίστη ότι τούτο το άνοιγμα μας κάνει καλύτερους και πλουσιότερους. Όχι στην τσέπη. Απο τους ρέζιντεντς θα ζητηθεί ισότιμη συνεισφορά (πολύ υποφερτή) στο φαγητό και τα ενοίκια/έξοδα του χώρου, που δεν έχει χορηγούς και επιχορηγήσεις. Θα προσφερθεί εγκάρδια φιλοξενία, ειλικρίνεια και ανθρωπιά. Θα κάνουμε μπάνια στις παραλίες της πόλης, θα τρώμε υγιεινά και θα δουλεύουμε και 3 έως 9 (χα χα!) ώρες τη μέρα! Ίσως βγάλουμε και λεφτά από την παρουσίασή μας!
Δώρο: τριήμερο adventure free-camp road trip σε βουνά, λαγκάδια και παραλίες.
Special weekend guest: η οκτώ χρονών κόρη μου.

Για αιτήσεις συμμετοχής στείλτε μου ένα email μέχρι τα μέσα Ιουλίου στο [email protected] και μερικά λόγια για τις κλίσεις, τις εμπειρίες, τα ενδιαφέροντά σας. Για πληροφορίες 6970832524.

Συγχαρητήρια για όλες τις προσπάθειες. Εύχομαι να ανθίζουν ιδέες και να υπάρχει κινητικότητα, όραμα και δράση.

Την αγάπη μου σε όλους.

Μιχάλης Νταουντάκης
Τukanena Puppet Theater
Μιχάλης Νταουντάκης
 
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: 5
ΕΓΓΡΑΦΗ: 09 Φεβ 2013, 14:44
Όνομα Ομάδας-Θιάσου: Μιχαήλ Νταουντής


Επιστροφή στο Άλλες Εκδηλώσεις

ΜΕΛΗ ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης