Ημερίδα για την Κούκλα στην Εκπαίδευση για ένα νέο σχολείο

Ημερίδα για την Κούκλα στην Εκπαίδευση για ένα νέο σχολείο

Δημοσίευσηαπό Unima » 04 Μαρ 2020, 19:09

Το Εικαστικό Θέατρο Κούκλας "Πράσσειν Άλογα" σας ενημερώνει για την διοργάνωση της Ημερίδας για την Κούκλα στην Εκπαίδευση σε συνδιοργάνωση με τις Πρωτοβάθμιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Αττικής, στο πλαίσιο του προγράμματος και 1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού "Κουκλοπαίζουμε" Δάσκαλος & Θεατρική Κούκλα στην Τάξη, υπό την αιγίδα και χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Η Ημερίδα πραγματοποιείται στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, Αμφιθέατρο Α. Τρίτση και ώρα 17.00 - 20.00 την Τρίτη 17/03/2020 με την ευγενική υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.


Λίγα Λόγια για το "Κουκλοπαίζουμε":
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο στοχεύει σε ένα νέο σχολείο με νέες προσεγγίσεις εκμάθησης μέσω της δημιουργίας και της διάδρασης, ενώ παράλληλα αναπτύσσει τις χειρωνακτικές και νοητικές ικανότητες των μαθητών, για μια ποιοτική εκπαίδευση που να κινητοποιεί την φαντασία, την συνεργασία και την αυτοέκφραση τόσο για τους μαθητές όσο και για τους δασκάλους.
Μέσα από την ηλεκτρονική μας πλατφόρμα https://prasinaloga.gr/koyklopaizoyme/, παρέχεται δωρεάν διαδικτυακή εκπαίδευση η οποία δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες πανελλαδικά να καθοδηγήσουν την ομάδα τους στην κατασκευή και εμψύχωση μιας θεατρικής κούκλας ως μια νέα επιμορφωτική μέθοδο προς την διδακτέα ύλη.
Η συμμετοχή στον διαγωνισμό μας, προυποθέτει την κατασκευή, την εμψύχωση μιας θεατρικής κούκλας και τέλος την δημιουργία μιας θεατρικής παράστασης μέσα στην τάξη με τη συμμετοχή των παιδιών ως ήρωες και κουκλοπαίχτες!
Στόχος μας είναι να κοινοποιηθεί το πρόγραμμα και διαγωνισμός μας σε εκπαιδευτικούς, ώστε να ξεκινήσει η προετοιμασία για την συμμετοχή τους στο δεύτερο πανελλαδικό διαγωνισμό "Κουκλοπαίζουμε".
Επίσης, επιθυμούμε να συλλέξουμε από τις φετινές συμμετοχές την πορεία προόδου των εκπαιδευτικών.
Ο διαγωνισμός μας είναι ενεργός από τον Οκτώβρη και έχουμε συγκεντρώσει μέχρι στιγμής 50 συμμετοχές εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα.
Σημαντικό είναι να αναφέρουμε πως το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα και διαγωνισμός "Κουκλοπαίζουμε" γίνεται στο πλαίσιο της ελληνικής πλατφόρμας «17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης».

Η εν λόγω Ημερίδα, πραγματοποιείται ως ημερίδα αξιολόγησης και απολογισμού της πρώτης χρονιάς του "Κουκλοπαίζουμε", όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν τις ιδέες, τις εμπειρίες της εκπαιδευτικής διαδικασίας, τις πρωτοβουλίες και τις σκέψεις των μικρών κουκλοπαιχτών/τριων με διακεκριμένους ανθρώπους από τον χώρο της εκπαίδευσης, ενώ τέλος θα βραβευτούν συνολικά 7 ευφάνταστα έργα.


Για περισσότερες πληροφορίες θα χαρούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Σας ευχαριστούμε πολύ,
Ομάδα Εικαστικού Θεάτρου Πράσσειν Άλογα
Τ: +30 693 26 28 305 / 210 6470 719
Ε: [email protected]
W: http://www.prasinaloga.gr
ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ
BANNER - xorigoi tel.jpg
BANNER - xorigoi tel.jpg (1.72 MiB) 828 προβολές
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ
[email protected]
6909934376
Άβαταρ μέλους
Unima
 
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: 204
ΕΓΓΡΑΦΗ: 04 Σεπ 2018, 15:51
Όνομα Ομάδας-Θιάσου: ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ


Επιστροφή στο Άλλες Εκδηλώσεις

ΜΕΛΗ ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

cron