Κάλεσμα για συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον αγώνα των πυρόπληκτων κατοίκων της Β Εύβοιας

Κάλεσμα για συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον αγώνα των πυρόπληκτων κατοίκων της Β Εύβοιας

Δημοσίευσηαπό Unima » 04 Οκτ 2021, 11:18

UNIMA Ελλάς + Ομάδα εργασίας για δράσεις στην Β. Εύβοια.


Το Ελληνικό Κέντρο Κουκλοθεάτρου - Unima Ελλας καλεί τα μέλη του και τους φίλους του κουκλοθεάτρου να συμμετάσχουν σε δράσεις που θα γίνουν στη Β.Εύβοια προς συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον αγώνα των πυρόπληκτων κατοίκων.

Ακολουθεί το κάλεσμα όπως βγήκε από την ομάδα εργασίας που δημιουργηθηκε μεσα απο τη διαδικασία της συνελευσης.

Κι ενώ οι περισσότεροι έχουμε μπει ήδη στην φθινοπωρινή ρουτίνα , κάποιοι εκεί στην Β. Εύβοια βλέπουν με αγωνία την προέκταση της καταστροφής από τις φωτιές του καλοκαιριού να συνεχίζεται ασταμάτητα.

Ενώ οι κάμερες έχουν πια αποτραβηχτεί και το κράτος προσπαθεί να μπαλώσει το πάπλωμα της ευθύνης του με επιδόματα της πλάκας, οι κάτοικοι οργανώνονται.
Όπως έκαναν και το καλοκαίρι, που μόνοι τους έσωσαν τα χωριά τους, έτσι και τώρα οργανώνονται απέναντι στην απροκάλυπτη εκμετάλλευση της καταστροφής.
Ιδιωτικές εταιρείες έχουν μπει σαν ανάδοχοι για την αποκατάσταση των δασικών περιοχών, κλειστά δημοτικά συμβούλια αποφασίζουν χωρίς να ενημερώνουν κανέναν σε μια συντονισμένη προσπάθεια βίαιης αλλαγής των κοινωνικών και οικολογικών χαρακτηριστικών της περιοχής .

Οι συνελεύσεις κατοίκων - ζητάνε συμπαραστάτες στον δίκαιο αγώνα τους απέναντι στην συνεχιζόμενη λεηλασία της γης και της ζωης τους.
Πιστεύουμε ότι σαν σύλλογος - μπορούμε και οφείλουμε να συνεισφέρουμε - στον αγώνα αυτό. Κομμάτια άλλωστε του αγώνα αυτού συναντιούνται και με τους δικούς μας αγώνες - για έναν πολιτισμό που δεν τοποθετεί τα κέρδη πάνω από όλα.

Ήδη η Μέρα Δρόμου σχεδιάζει δράσεις στη B.Εύβοια, στις οποιες θα πάρουν μέρος πολλές ομάδες, όπως η «Ανοικτή Ορχήστρα» κ.ά. , για το τετραήμερο 28-31/10.
Για περισσότερες πληροφορίες για το κάλεσμα της Μέρας Δρόμου μπορείτε ναβρείτε στο facebook στο παρακάτω λινκ:https://www.facebook.com/mera.dromou

Επίσης, έχει στηθεί ομάδα εργασίας από τους κατοίκους των Βασιλικών προκειμένου να οργανώσει την διαμονή στους καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν.

Προτείνουμε την συνδιοργάνωση με τις παραπάνω ομάδες, κουκλοθεατρικής συνάντησης το τετραήμερο της 28ης Οκτωβρίου - όπου σε συνεργασία με την συνελεύσεις κατοίκων , θα επιχειρήσουμε να δημιουργήσουμε με την παρουσία μας εκεί συνθήκες - που θα
* τονώσουν το ηθικό και το θυμικό των αγωνιζόμενων κοινοτήτων
* συνεισφέρουν στην δημοσιοποίηση των αιτημάτων και του αγώνα τους συνολικά
* δημιουργήσουν σχέσεις και συσχετισμούς - ώστε να υπάρξει η προοπτική μιας συνέχειας σε συνέργειες με άλλες αλληλέγγυες ομάδες!

Στόχος είναι, ανάλογα με την διαθεσιμότητα των καλλιτεχνών, τα δρώμενα να κινηθούν στην τεράστια έκταση των πυρόπληκτων χωριών της Β. Εύβοιας με τρόπους που θα συναποφασιστούν εφόσον δηλωθούν οι διαθεσιμότητες.

Όσοι κουκλοπαίκτες επιθυμούν να συμμετέχουν στην παραπάνω δράση, παρακαλούνται να δηλώσουν διαθεσιμότητα το αργότερο μέχρι τις 10 Οκτωβρίου 2021 στο τηλέφωνο: 6909934376
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ
[email protected]
6909934376
Άβαταρ μέλους
Unima
 
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: 340
ΕΓΓΡΑΦΗ: 04 Σεπ 2018, 15:51
Όνομα Ομάδας-Θιάσου: ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ


Επιστροφή στο Άλλες Εκδηλώσεις

ΜΕΛΗ ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

cron