Σελίδα 1 από 1

Πρόσκληση θιάσων για συμμετοχή σε φεστιβάλ κουκλοθεάτρου

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 18 Οκτ 2020, 09:14
από Unima
Πρόσκληση θιάσων για συμμετοχή σε φεστιβάλ κουκλοθεάτρου

Το Ελληνικό Κέντρο Κουκλοθεάτρου - Unima Hellas, έχοντας επιχορηγηθεί από το ΥΠΠΟΑ, διοργανώνει το «Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου. Συνάντηση δικτύωσης και ανταλλαγής για τις σύγχρονες τάσεις του κουκλοθεάτρου.» το οποίο, θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 20 Δεκεμβρίου 2020 στην ψηφιακή πλατφόρμα του Ε.Κ.Κ., λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν παγκοσμίως όσων αφορά τη διεξαγωγή των θεατρικών παραστάσεων και πολιτιστικών δρώμενων.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ, θα κινηθεί γύρω από τον άξονα «Σύγχρονες τάσεις κουκλοθεάτρου» και προσκαλούμε τους επαγγελματικούς θιάσους που έχουν έδρα την Ελλάδα (λόγω των περιορισμών που εφαρμόζονται κατά διαστήματα στις διεθνής μετακινήσεις) και θα ήθελαν να συμμετάσχουν, να καταθέσουν τις προτάσεις τους μέχρι τις 26 Οκτωβρίου 2020 (23:59)
αποστέλλοντας email στη διεύθυνση: [email protected] με θέμα: “Πρόταση παράστασης για το φεστιβάλ κουκλοθεάτρου 2020”.

Στην πρόταση σας θα πρέπει να συμπεριλάβετε τα στοιχεία του θιάσου καθώς και της παράστασης.
Συγκεκριμένα για την παράσταση, για να θεωρηθεί έγκυρη η πρόταση, θα πρέπει να συμπεριληφθούν τα εξής :
-Διάρκεια παράστασης 35 λεπτά και άνω.
-Δελτίο τύπου
-Ηλικίες κοινού στις οποίες απευθύνεται η παράσταση
-Τεχνικές κουκλοθεάτρου που χρησιμοποιούνται
-Trailer της παράστασης
-Βίντεο ολόκληρης της παράστασης (μονοκάμερο, σταθερό πλάνο)
-Φωτογραφίες της παράστασης

Για τη χρήση των πνευματικών δικαιωμάτων θα συναφθεί ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ UNIMA και θιάσων.
Οι προτάσεις θα αξιολογηθούν από την οργανωτική επιτροπή του φεστιβάλ και τα αποτελέσματα θα αποσταλούν με email στους συμμετέχοντες στις 3 Νοεμβρίου 2020.

Οι παραστάσεις που θα επιλεγούν να συμμετάσχουν, θα μαγνητοσκοπηθούν με ευθύνη του φεστιβάλ το οποίο θα καλύψει εξ’ ολοκλήρου το κόστος παραγωγής. Οι θίασοι που θα επιλεγούν, θα παραχωρήσουν τα πνευματικά δικαιώματα για προβολή τις τρεις ημέρες κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, 18-19-20 Δεκεμβρίου όπως και για τις ημέρες 25-26-27 Δεκεμβρίου. Το οπτικό υλικό θα αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του φεστιβάλ και θα παραμείνει σε αυτό, αυστηρά για αρχειακή χρήση.

Είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση και πληροφορία στο τηλέφωνο: 6909934376 και στο e-mail: [email protected]
Για το Ελληνικό Κέντρο Κουκλοθεάτρου - Unima Hellas