Σεμινάριο οργάνωσης και παραγωγής για ανεξάρτητους καλλιτέχνες

Σεμινάριο οργάνωσης και παραγωγής για ανεξάρτητους καλλιτέχνες

Δημοσίευσηαπό Ελένη Βογιατζίδου » 04 Νοέμ 2020, 11:18

Εργαλεία οργάνωσης και παραγωγής
για ανεξάρτητους καλλιτέχνες

Κύκλος 5 σεμιναρίων
9 Νοεμβρίου – 7 Δεκεμβρίου.
Κάθε Δευτέρα 6-9μμ
Διαδικτυακά
Eγγραφές/πληροφορίες: https://1927online.art.blog/upcoming/
[email protected] | 211 414 0970

Μέσα σε διαρκώς μεταβαλλόμενες οικονομικές συνθήκες, οι ανεξάρτητοι καλλιτέχνες καλούνται όλο και συχνότερα να αναλάβουν οι ίδιοι την ευθύνη της οργάνωσης, παραγωγής και προώθησης της δουλειάς τους. Παρ ό,τι συχνά η ευθύνη αυτή συχνά ξεπερνά τις οργανωτικές μας ικανότητες, ταυτόχρονα μας εξοπλίζει με γνώσεις και δεξιότητες απαραίτητες για την επιβίωσή και την ανάπτυξή μας στο χώρο του πολιτισμού.

Στον κύκλο αυτό των 5 μαθημάτων, θα εξετάσουμε τα βασικά οργανωτικά πεδία που κάθε καλλιτέχνης καλείται να διαχειριστεί κατα τη διαδικασία οργάνωσης της δουλειάς του, και που είναι τα ίδια, είτε πρόκειται για οργανισμό πολλών εκατομμυρίων είτε για μια μικρή ανεξάρτητη ομάδα: ταυτότητα του οργανισμού, ανάπτυξη σχέσεων με το κοινό, εξεύρεση και διαχείριση πόρων, προώθηση της δουλειάς. Επίσης, θα μοιραστούμε πρακτικές ασκήσεις, χρήσιμα εργαλεία, ιδέες και καλές πρακτικές που μπορούν να βοηθήσουν στην αποτελεσματικότερη αυτοοργάνωση των ανεξάρτητων καλλιτεχνών αλλά και να τους εμπνεύσουν σε ό,τι αφορά το δημιουργικό κομμάτι της διαδικασίας οργάνωσης και παραγωγής.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ανεξάρτητους καλλιτέχνες, νέες ομάδες ή καλλιτέχνες και ομάδες με περισσότερη εμπειρία, που θέλουν να συστηματοποιήσουν τη γνώση και τις πρακτικές τους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν είτε να παρακολουθήσουν ολόκληρο τον κύκλο και των 5 σεμιναρίων ή να επιλέξουν μεμονωμένα σεμινάρια.

Εβδομάδα 1η: Η διαμόρφωση της ταυτότητα του οργανισμού, το όραμα και οι στόχοι, η καλλιέργεια των σχέσεων με το κοινό

Εβδομάδα 2η: Τεχνικές γραφής καλλιτεχνικών προτάσεων.

Εβδομάδα 3η: Πρακτικές ασκήσεις πάνω στο υλικό των 2 πρώτων εβδομάδων (απαραίτητη προυπόθεση η παρακολούθηση των εβδομάδων 1 ή/και 2).

Εβδομάδα 4η: Κατανόηση και διαχείριση πόρων, σύνταξη προυπολογισμού, πηγές χρηματοδότησης

Εβδομάδα 5η: Εξωστρέφεια, καλλιέργεια διεθνών σχέσεων.

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 άτομα
Απαραίτητη η προκράτηση θέσης ηλεκτρονικά μέσω paypal.
Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν διαδικτυακά.

Το κόστος κανονικά είναι:

Μεμονωμένο μάθημα: 40 ευρώ
Πρακτικές ασκήσεις γραφής (προαπαιτείται η παρακολούθηση των εβδομάδων 1ή/ και 2): 25 ευρώ
Κύκλος 5 μαθημάτων: 160 ευρώ

Η προσφορά για τα μέλη του Ελληνικού Κέντρου Κουκλοθεάτρου θα είναι:
Κύκλος μαθημάτων 140 ευρώ
2 μαθήματα (εξαιρούνται οι πρακτικές ασκήσεις): 65 ευρώ


Οσοι ενδιαφέρονται για την προσφορά θα πρέπει να μας στείλουν μέηλ στο [email protected] με σκαναρισμένη την κάρτα μέλους τους (ή αλλο αποδεικτικό) και θα τους στείλουμε λινκ ηλεκτρονικής πληρωμής.


Εισηγήτρια: Ακτίνα Σταθάκη.
Η Ακτίνα είναι υπεύθυνη καλλιτεχνικού προγραμματισμού, ερευνήτρια και παραγωγός και ειδικεύεται στις διεθνείς πολιτιστικές ανταλλαγές. Εχει εργαστεί μεταξύ άλλων στους οργανισμούς Joyce Theatre, Women’s Project Theatre, HERE arts center, New York City Center (Νέα Υόρκη), International Theatre Institute (Σαγκάη) και στο Υπουργείο Πολιτισμού της Ελλάδας. Είναι καλλιτεχνική διευθύντρια του Μεσογειακού φεστιβάλ/οργανισμού Between the Seas που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και στην Αμερική με στόχο την προώθηση της σύγχρονης Μεσογειακής δημιουργίας διεθνώς και την ενδυνάμωση της ανεξάρτητης Μεσογειακής παραγωγής. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Τορόντο. Για τη δουλειά της ως παραγωγός στη Νέα Υόρκη έχει λάβει το Time Warner Fellowship ενώ για το διαπολιτισμικό της έργο έχει λάβει το United Nations Alliance of Civilizations Fellowship.
Ερωτήσεις/Πληροφορίες: [email protected]
Άβαταρ μέλους
Ελένη Βογιατζίδου
 
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: 187
ΕΓΓΡΑΦΗ: 24 Ιαν 2013, 16:27


Επιστροφή στο Άλλα

ΜΕΛΗ ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες