Σελίδα 1 από 1

Για όσους χρησιμοποιούν αμάξι!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 28 Ιούλ 2017, 14:32
από Αναγνωστάκης Γιώργος
Καλησπέρα ήθελα να μοιραστώ τις πρόσφατες εμπειρίες μου για αγορά αυτοκινήτου για το κουκλοθέατρο.
Δεν ξέρω αν σας έχουν σταματήσει στον δρόμο κάποιον από σας ποτέ και έχετε εμπειρία, θα σας πω ότι πρόσφατα έμαθα.
Αν το αυτοκίνητο ανήκει σε ιδιώτη δεν μπορεί να σας πει κανείς τπτ για αυτά που μεταφέρετε. Πχ ηχεία, κούκλες κτλπ
ΟΜΩΣ αν έχετε αφαιρέσει κάθισμα (για να χωράνε τα πράγματα) τότε το αυτοκίνητο δε προσαρμόζεται στην έγκριση τύπου οχήματος με αποτέλεσμα να παίξει πρόστιμο και ανάλογα στον πόσο "τυπικό" όργανο πέσετε μπορεί να σας ζητήσει να παρουσιαστείτε στην αστυνομική διεύθυνση ΜΕ το κάθισμα πάνω. Επίσης σε κάποιο ατύχημα η ασφαλιστική σας μπορεί να μην δεχτεί να σας καλύψει γιατί πολύ απλά τροποποιήσατε το όχημά σας (ναι, αφαιρώντας ένα κάθισμα).

Τα δύσκολα αρχίζουν για όσους έχουν αμάξι στην εταιρεία τους (ΑΜΚΕ ή στην ατομική επιχείρηση αν κάποιος έχει). Το αμάξι που έχετε σε αυτή την κατηγορία πρέπει να είναι μικτής φόρτωσης αν δεν είναι κλούβα(κλειστό δηλαδή με καθίσματα μόνο μπροστά).
Δηλαδή μεταφέρει και εσάς αλλά ΚΑΙ τα αντικείμενα που χρησιμοποιείτε για το κουκλοθέατρο. (πχ βάσεις ηχείων κούκλες κουτιά κτλ κτλ) Αν είναι απλό επιβατηγό στην άδεια κυκλοφορίας ΔΕΝ σας καλύπτει!!! Δηλαδή αν σας σταματήσει το ΣΔΟΕ στον δρόμο, το στραβόξυλο που θα πέσεις μπορεί να σε μπλέξει πολύ άσχημα μιας και θα σε ρωτήσει ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ??? Οπότε όσοι είστε στην σκέψη αγοράς αυτοκινήτου είτε μεταχειρισμένου προσέξτε να είναι ΜΙΚΤΗΣ ΦΟΡΤΩΣΗΣ ή κλούβα. που και πάλι έχει να κάνει αν ο ΚΑΔ του κουκλοθεάτρου το επιτρέπει...! Αυτό θα το αποσαφηνίσω σύντομα και θα ενημερώσω. Με τον ισχύοντα νόμο επειδή παρέχουμε υπηρεσίες ΚΑΙ δεν πουλάμε πατάτες δεν μας επιτρέπει το κράτος με τον ΚΑΔ του κουκλοθεάτρου να έχουμε αυτοκίνητο μικτής φόρτωσης επιβατηγό.
ένας μικρός χαμούλης δηλαδή. Αν είναι κάποιος σε τέτοια φάση να στείλει μπας και βγάλουμε καμιά άκρη με αυτό το θέμα γιατί είμαστε αρκετοί από εμάς συνέχεια στους δρόμους και πρέπει να γνωρίζουμε τι ισχύει!