Προσαγωγές καλλιτεχνών δρόμου

Προσαγωγές καλλιτεχνών δρόμου

Δημοσίευσηαπό annetabmw » 09 Σεπ 2014, 15:36

Γειά σας παιδιά,
ήθελα να σας ενημερώσω για κάποια γεγονότα σχετικά με την αντιμετώπιση των καλλιτεχνών στον δρόμο το τελευταίο διάστημα.

Από την άνοιξη και μετά είχαν ξεκινήσει προσαγωγές μουσικών κυρίως από την πλατεία μοναστηρακίου.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε έμαθα οτι σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, έγιναν προσαγωγές μουσικών στην Κρήτη. Επιπλέον, χωρίς να το έχω επιβεβαιώσει, μου είπαν οτι και στη Σέριφο ένα γκρούπ πήρε πρόστιμο.

Επίσης, την προηγούμενη Κυριακή προσήγαγαν και έναν Ιταλό κουκλοπαίχτη από την αρεοπαγίτου, ο οποίος πήγε σε σημείο που δεν επιτρέπεται πια.
Τον είχαν διώξει μια φορά πριν απο ένα μήνα. Ξαναπήγε στο σημείο πριν 10 μέρες και, την ώρα που έπαιζε, σταμάτησαν την παράσταση και τον προσήγαγαν. Καποιοι διαμαρτυρήθηκαν από το κοινό του, αλλά τα όργανα δεν συγκινήθηκαν.
(στο κομμάτι της Αρεοπαγίτου από τη Μακρυγιάννη μέχρι την είσοδο του Ηρωδείου δεν επιτρέπεται πια να παίζουμε.
Αρχική αφορμή μάλλον αποτέλεσε η έλευση κάποιων ζωγράφων και πάγκων, οι οποίοι εμφανίστηκαν πρίν το καλοκαίρι. Ηταν πολλοί σε αριθμό και άπλωναν τα εμπορεύματά τους σε μεγάλη έκταση. Οι κάτοικοι άρχισαν να δυσφορούν και πρέπει να έκαναν καταγγελίες. Η αστυνομία αρχικά έδιωχνε τους εμπόρους και στη συνέχεια και τους καλλιτέχνες. Άκουσα οτι πρόκειται για ένα νέο κλιμάκιο της Αστυνομίας που ασχολείται με το παραεμπόριο. Επίσης άκουσα οτι άλλαξε ο διοικητής του τμήματος ακροπόλεως, ο οποίος είναι σκληρός λένε και- απ' ό,τι φαίνεται- δεν του αρέσουν τα θεάματα δρόμου. Το άλλο που κυκλοφόρησε είναι οτι δεν αρέσουν στον Δήμαρχο τα θεάματα δρόμου και θέλει να κρατήσει 'καθαρή' την Αρεοπαγίτου μέχρι το Ηρώδειο. Τελοσπάντων, τον Ιούλιο που ήρθαν και σε μένα, δεν κατάφερα να καταλάβω ποιά εντολή ή νόμος κρύβεται πίσω απ' αυτήν την κίνηση. Οι αστυνομικοί που ήρθαν και μιλήσαμε λίγο δεν απάντησαν κάτι συγκεκριμένο, μόνο οτι απαγορεύεται.)

Έστω οτι είναι θεμιτό σε κάποια σημεία και δρόμους, να μην επιτρέπουν την καλλιτεχνική έκφραση. Φυσικά και είναι όμως τελείως περιττό και γελοίο να μπαίνουν σε διαδικασίες προσαγωγών, προστίμων και γενικότερου εκφοβισμού των μουσικών, κουκλοπαιχτών κτλ.
Όσο όμως βλέπουν οτι μπορούν να το κάνουν χωρίς κανένα κόστος και χωρίς καμία απάντηση, απλά θα συνεχίσουν να το κάνουν.

Υπάρχουν κάποιες σκέψεις σχετικά με το πώς θα μπορούσαν να περιοριστούν αυτά τα φαινόμενα και τί θα μπορούσε να αποτελέσει ασπίδα προστασίας.
Ελπίζω να τις μοιραστούμε σύντομα από κοντά!
annetabmw
 
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: 36
ΕΓΓΡΑΦΗ: 01 Φεβ 2013, 12:38

Προσαγωγές καλλιτεχνών δρόμου

Δημοσίευσηαπό Ta PantaFi » 09 Σεπ 2014, 22:33

Οπωσδήποτε να τα συζητήσουμε από κοντά και να δούμε τι μπορούμε να οργανώσουμε..
Και νομικά ίσως αλλά κυρίως στο δρόμο.
θα μπορούσε ίσως να γίνει μια συνάντηση στον τόπο του εγκλήματος...;!
Ta PantaFi
 
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: 9
ΕΓΓΡΑΦΗ: 16 Φεβ 2014, 17:11
Όνομα Ομάδας-Θιάσου: Ta Panta Fi


Επιστροφή στο Άλλα

ΜΕΛΗ ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης