περιοδικό ΝΗΜΑ: ανα-σύνταξη

περιοδικό ΝΗΜΑ: ανα-σύνταξη

Δημοσίευσηαπό Στάθης Μαρκόπουλος » 09 Ιαν 2024, 15:48

Καλησπέρα/-μέρα και καλή χρονιά!

Από την προηγούμενη Γενική Συνέλευση της unima, αποφασίστηκε (για άλλη μια φορά) να ξανα-ζωντανέψουμε και να συνεχίσουμε την έκδοση του Περιοδικού για το κουκλοθέατρο, το ΝΗΜΑ. Θα εκδίδεται τόσο έντυπα όσο και διαδικτυακά, μία ή δύο φορές το χρόνο (ανάλογα τις δυνάμεις), και ανέλαβα εγώ την ανασύνταξη της... συντακτικής ομάδας.

Απευθύνομαι πρώτα σε όσους/-ες είχατε μπει με ενδιαφέρον στο εγχείρημα κι είχατε καταθέσει προτάσεις, ιδέες κλπ. (παραμένουν καταγεγραμμένες), αλλά και ευρύτερα σε άτομα που μπορούν να συνεισφέρουν.

Από την προηγούμενη απόπειρα (2019), υπάρχει αρκετό υλικό (αν και ένα μέρος του που ήταν "επετειακό" για τα 90 χρόνια της Ένωσης, είναι ολίγον ετεροχρονισμένο, αλλά όχι απαραίτητα άχρηστο - με το κατάλληλο editorial) και μπορεί να εμπλουτιστεί και με νέο. Έχουμε δηλαδή ένα τεύχος σχεδόν έτοιμο! Στόχος είναι να βγει ως τον Ιούνιο.

Έχω μιλήσει με Μαργαρίτα για γραφιστική πρόταση και είναι μέσα, την επεξεργάζεται εκ νέου, μιας και δεν είχαμε δει κάτι χειροπιαστό.

Έχει οριστεί μια διαδικτυακή συνάντηση την Κυριακή 21/1/24, 8μμ, για να τα βάλουμε κάτω. Εάν κάποια/-ος δε μπορεί να παρευρίσκεται στην πρώτη αυτή συνάντηση, αλλά θέλει να συμμετάσχει, ας στείλει μήνυμα στο [email protected].

Η συνάντηση θα γίνει μέσω του zoom της UNIMA,
ID: 7123315116, password: unima

Τρόποι συμμετοχής μπορούν να είναι:
1. σταθερό μέλος της συντακτικής ομάδας (συμμετοχή στις συνελεύσεις, πρόταση άρθρων, συμμετοχή στις αποφάσεις για όλα τα θέματα)
2. περιφερειακό μέλος της ομάδας (παρών/-ούσα πιο περιστασιακά -χωρίς σταθερή δέσμευση- για προτάσεις και ανάληψη εργασιών)
3. διενέργεια συνεντεύξεων, έρευνας, ανάγνωσης και συλλογής άρθρων από τη διεθνή κοινότητα κλπ (υπάρχει πολύ μεγάλη ποσότητα υλικού από διεθνή έντυπα και ιστοτόπους)
4. μεταφραστής/-τρια από κάποια γλώσσα (κυρίως αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, γερμανικά, αλλά και άλλες φυσικά). Απαιτείται εμπειρία στη μετάφραση, ή έστω πολύ καλή γνώση της γλώσσας (ξένης και ελληνικής).
5. Φιλολογική επιμέλεια (παραλαμβάνει τα άρθρα και ελέγχει-διορθώνει τυχόν ορθογραφικά, δακτυλογραφικά και συντακτικά λάθη στην Ελληνική γλώσσα, προφανώς απαιτείται αντίστοιχη δεξιότητα/ εμπειρία)
6. Εθελοντής/-ντρια για δουλειές που θα προκύψουν (ειδικά αν προχωρήσουμε σε έντυπη έκδοση, χρειάζονται χέρια για εκτύπωση, φακέλωμα και ταχυδρομική αποστολή στα μέλη της Ένωσης, πιθανή διανομή σε άλλους χώρους κλπ.)
7. Ό,τι άλλο μπορείτε+ θέλετε να προτείνετε, κρίνοντας βάσει των ενδιαφερόντων και της διαθεσιμότητάς σας.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνείστε: 6977150305, [email protected]

Στάθης Μαρκόπουλος


--
Ayusaya! Puppet Theatre
www.ayusaya.com
Κουκλοθέατρο Αιούσαγια!
http://www.ayusaya.com
http://www.unimahellas.org
Άβαταρ μέλους
Στάθης Μαρκόπουλος
 
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: 378
ΕΓΓΡΑΦΗ: 22 Ιαν 2013, 12:29
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Όνομα Ομάδας-Θιάσου: ΑΓΙΟΥΣΑΓΙΑ!


Επιστροφή στο Ανακοινώσεις

ΜΕΛΗ ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 14 επισκέπτες

cron