Καμπάνια Crowdfunding για την οικονομική ενίσχυση της Κουκλοθεατρικής Κολεκτίβας Ταραξάκο

Καμπάνια Crowdfunding για την οικονομική ενίσχυση της Κουκλοθεατρικής Κολεκτίβας Ταραξάκο

Δημοσίευσηαπό Ελένη Παναγιώτου » 27 Μαρ 2022, 20:51

Έξι επαγγελματικοί θίασοι κουκλοθεάτρου, από διάφορα μέρη της Ελλάδας, αποφασίσαμε κατά την περίοδο του πρώτου εγκλεισμού να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με σκοπό την επανεφεύρεση τρόπων που μπορούν να διασφαλίσουν την ύπαρξη της τέχνης μας και την επαφή μας με το κοινό. Απέναντι στο φόβο και την αποξένωση που έφερε η πρωτόγνωρη συνθήκη της πανδημίας, αντιτάσσουμε το «μαζί».

Έτσι δημιουργήθηκε η κουκλοθεατρική κολεκτίβα ΤΑΡΑΞΑΚΟ.

Η ονομασία του γένους Taraxacum προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις “τάραξις” (πάθηση, διαταραχή) και “άκος” (φάρμακο, θεραπεία). Η πικραλίδα, ο γνωστός μας ταραξάκος, είναι ένα «ζιζάνιο» που υπάρχει σε αφθονία στα ελληνικά βουνά, τα χωράφια, ακόμη και στις άκρες των δρόμων.

Οι ομάδες που συμμετέχουν είναι οι: Θέατρο Μαριονέτας ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ (Αθήνα), Θέατρο Κούκλας και Σκιών ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ (Αθήνα), Κουκλοθέατρο ΜΑΝΙΒΕΛΑ (Αθήνα), Κουκλοθέατρο ΑΡΙΜΑ (Ηράκλειο), Θέατρο Κούκλας ΜΑΡΜΙΤΑ (Θεσ/νίκη), Θέατρο Κούκλας REDICOLO (Θεσ/νίκη).

Πρώτη μας συλλογική προσπάθεια, ένα πολυμορφικό πρότζεκτ κουκλοθεάτρου που αντλεί το περιεχόμενό του από τα βιώματα των τελευταίων χρόνων. Ξεκίνησε να διαμορφώνεται τον Οκτώβρη του 2020 και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα με εβδομαδιαίες διαδικτυακές συναντήσεις αλλά και με δια ζώσης συναντήσεις για εντατικές πρόβες.

Η ιδέα;
Κάθε ομάδα συμμετέχει με μια παράσταση μικρής διάρκειας, για την οποία έχει και την καλλιτεχνική ευθύνη. Η τελική σύνθεση όμως, καθώς και η πορεία υλοποίησης της κάθε παράστασης ξεχωριστά, είναι υπόθεση όλης της ομάδας, είτε μέσω ανατροφοδότησης είτε με ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ των μελών.

Χρειαζόμαστε την έμπρακτη αλληλεγγύη σου για την ολοκλήρωση της συλλογικής μας παράστασης! Μπείτε στο παρακάτω link
https://www.giveandfund.com/giveandfund/project/taraxakoproject

Η παράσταση: «Στάση Πρώτη»
Η κολεκτίβα του κουκλοθέατρου Ταραξάκο, με το συλλογικό έργο «Στάση Πρώτη», απέναντι σε μια πολιτική ορθότητα που ισοπεδώνει τους πάντες και τα πάντα, αντιτάσσει το «Μαζί». Η νοηματική γραμμή που διαπερνά το έργο είναι μια ευθεία από το εγώ στο εμείς. Δεν απαιτούνται επεξηγήσεις για να αντιληφθούμε ότι κανείς δεν μπορεί να ζήσει μόνος του, ούτε είναι απλά ζήτημα επιβίωσης η αναζήτηση του τρόπου να κάνουμε εφικτό το μαζί.

Το έργο είναι μια συνέχεια από μαρτυρίες, ένα όνειρο σε 5 αυτοτελείς πράξεις, διαφορετικών αισθητικών και τεχνικών προσεγγίσεων, που αντανακλούν την διαδρομή μιας συλλογικής διαδικασίας, δημιουργώντας μια πρωτότυπη θεατρική φόρμα. Ένα όραμα ζωντανό, σε έναν κοινό γεωμετρικό χώρο, την «Στάση πρώτη». Η “Στάση” είναι ένα σύμβολο για την αναμονή, την επιβεβλημένη παύση, την μετάβαση σε ένα αχαρτογράφητο μέλλον κ.α.

Η παρά-στάση δεν έχει στόχο να μας διδάξει, δεν είναι μια δραματουργική εξομολόγηση, ούτε επίδειξη δεξιοτεχνίας. Το κουκλοθέατρο με αγνότητα πρέπει να οδηγεί τους συνανθρώπους προς στην αλήθεια όπως η φιλοσοφία προς την πειθαρχία της σκέψης. Χωρίς αγνότητα δεν φτιάχνουμε τίποτα αληθινό. Ούτε νοείται κοινωνία ανθρώπων δίχως την συναίσθηση πνευματικού χρέους. Δεν θα το δούμε από την σκοπιά του εφικτού ή του ανέφικτου ή της ουτοπίας. Η μαγική αυλή των παιδικών χρόνων δεν εξαλείφεται. Η ποίηση από αυτήν την ηλικία πηγάζει και πάντα θέλει να επιστρέφει εκεί.

Δείτε περισσότερα:
Μικρό ιστορικό της Κολεκτίβας Ταραξάκο: https://taraxako.wordpress.com/

Οι ομάδες της Κολεκτίβας Ταραξάκο: https://bit.ly/3HP4iDJ

Οι αυτοτελείς ιστορίες της πρώτης συλλογικής παραγωγής: https://bit.ly/34wuuVb

https://www.giveandfund.com/giveandfund ... akoproject
Aν αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα στην προσπάθειά σας να μας στηρίξετε, μην διστάσετε να μας το πείτε.....Επικοινωνία: [email protected]

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων και Καλή αντάμωση!!!!!!!
Ελένη Παναγιώτου
 
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: 80
ΕΓΓΡΑΦΗ: 31 Ιαν 2013, 19:18
Όνομα Ομάδας-Θιάσου: θέατρο μαριονέτας ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ

Καμπάνια Crowdfunding για την οικονομική ενίσχυση της Κουκλοθεατρικής Κολεκτίβας Ταραξάκο

Δημοσίευσηαπό Ελένη Παναγιώτου » 28 Μαρ 2022, 16:05

Γειά χαρά και πάλι σε όλους-ες !!!
Το σωστό link για την καμπάνια Crowdfunding είναι:

https://www.giveandfund.com/giveandfund ... akoproject
Ελένη Παναγιώτου
 
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: 80
ΕΓΓΡΑΦΗ: 31 Ιαν 2013, 19:18
Όνομα Ομάδας-Θιάσου: θέατρο μαριονέτας ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ


Επιστροφή στο Ανακοινώσεις

ΜΕΛΗ ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες

cron