πληροφορίες και συνεργασία - πανεπιστήμιο Salzburg

πληροφορίες και συνεργασία - πανεπιστήμιο Salzburg

Δημοσίευσηαπό Unima » 24 Φεβ 2020, 22:38

Σας προωθούμε μέιλ που λάβαμε ως Unima Hellas, σε περίπτωση που μπορείτε και θέλετε να στείλετε πληροφορίες.

Αξίοτιμοι κυρίες και κύριοι,

σας χαιρετώ από το Σάλτσμπουργκ. Ονομάζομαι Δώρα Γκαμπράνη, είμαι εκπαιδευτικός και μουσικός και ζω με την οικογένειά μου στην Αυστρία.

Προσφάτως παρακολούθησα ένα συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην πόλη απ’ το εδώ πανεπιστήμιο με θέμα «Puppet Theater: In the Beginning were Puppets». Συνάμα έχω δηλώσει συμμετοχή στο 6ο Διεθνές Συνέδριο ΙΑΚΕ στο Ηράκλειο (3-5 Απριλίου 2020) με θέμα: «Puppet theatre in Greece: an interactive field of communication and expression for political education work».

Η UNIMA HELLAS έχει πρόσβαση στους εγγεγραμμένους ελληνικούς θιάσους & ως εκ τούτου, μια συνολική άποψη, για το πως είναι η εικόνα του σύγχρονου κουκλοθεάτρου στην Ελλάδα.

Θα ήθελα να σας παρακαλέσω, εφόσον είναι δυνατό και έχετε τη διάθεση και το χρόνο, να μου δώσετε πληροφορίες και υλικό, που θεωρείται πως είναι αξιόλογο, έτσι ώστε να μπορεί να συνδράμει στο "διάλογο" μεταξύ των κουκλοθεάτρων και των πολιτισμών σε επιστημονικό επίπεδο. Εκτός της Ελλάδας, έχω έρθει σε επαφή με την τέχνη σε Γερμανία και Αυστρία.

Αυτό που θα με ενδιέφερε είναι η διάδραση μεταξύ του/των κουκλοπαίκτη/κουκλοπαικτών με το κοινό, είτε είναι παιδιά, είτε ενήλικες και πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί η τέχνη ως εργαλείο επικοινωνίας και πολιτικού γραμματισμού (political literacy). Πόσο είναι δεκτικά τα παιδιά (στην εποχή ηλεκτρονικής δικτύωσης) σε κάτι που διαδραματίζεται μπροστά στα μάτια τους και κατά πόσο είναι σε θέση να εκφράσουν συναισθήματα με αφορμή μια παράσταση. Επίσης εαν υπήρχε ενδιαφέρον από την πλευρά σας, θα μπορούσαν στο μέλλον να διεξαχθούν ποιοτικές και ποσοτικές έρευνες ακόμη και συγκριτικές μεταξύ των χωρών κλπ.

Για το συνέδριο που σας προανέφερα («Puppet Theater: In the Beginning were Puppets», https://www.uni-salzburg.at/fileadmin/m ... _12-19.pdf ) υπάρχει ακόμη η δυνατότητα μέχρι τις 20/04/2020 να παραδώσει κανείς κάποιο άρθρο για το συλλογικό τόμο. Έγινε έκκλιση από την υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Sabine Coelsch-Foisner ( https://www.uni-salzburg.at/index.php?i ... 17453&b=52 ), εάν υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται, να δώσουν κείμενο έστω και αν δεν συμμετείχαν στο συνέδριο.


Με εκτίμηση

Δώρα Γκαμπράνη
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ
[email protected]
6909934376
Άβαταρ μέλους
Unima
 
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: 204
ΕΓΓΡΑΦΗ: 04 Σεπ 2018, 15:51
Όνομα Ομάδας-Θιάσου: ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ


Επιστροφή στο Ανακοινώσεις

ΜΕΛΗ ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 10 επισκέπτες