Σελίδα 1 από 1

"Το κουκλοθέατρο του Μαστρο-Πέδρο" το Σάββατο 28/09 στο Δημοτικό θέατρο της Καλλιθέας.

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 26 Σεπ 2019, 11:59
από Λίτα Ασλάνογλου
"Το κουκλοθέατρο του Μαστρο-Πέδρο" το Σάββατο 28/09 στις 18.30 στο Δημοτικό θέατρο της Καλλιθέας.
Είσοδος ελεύθερη.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Η όπερα El retablo de maese Pedro είναι γεμάτη χιουμοριστικές σκηνές, ανατροπές, απίθανες μαριονέτες και εξαιρετικές ισπανικές μελωδίες που «κουβαλούν» το άρωμα από άνθη πορτοκαλιών της Ανδαλουσίας.

Στην όπερα που συνέθεσε ο Μανουέλ ντε Φάγια ως φόρο τιμής στον σπουδαίο συγγραφέα Μιγκέλ ντε Θερβάντες με το λιμπρέτο να βασίζεται πάνω σε ένα επεισόδιο του διασημότερου μυθιστορήματός του, του Δον Κιχώτη, τον πρώτο λόγο φυσικά έχει ο ρομαντικός και ονειροπόλος ιππότης με την απέραντη φαντασία. Με τη διαφορά ότι ο Δον Κιχώτης δεν επιτίθεται σε ανεμόμυλους, αλλά παρακολουθεί και ο ίδιος σε ένα πανδοχείο μια παράσταση με μαριονέτες. Όπως κι εμείς! Μάλιστα, ο ίδιος μαγεύεται τόσο πολύ με την ιστορία που στο τέλος πιστεύει πως οι μαριονέτες δεν είναι άψυχα αντικείμενα, αλλά αληθινές! Είναι όντως;

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να το ανακαλύψουν στις παραστάσεις του El retablo de maese Pedro, μιας όπερας κουκλοθεάτρου μικρής διάρκειας, αλλά μεγάλης φαντασίας, που όχι μόνο θα τους διασκεδάσει, αλλά και θα τους δώσει τη δυνατότητα να μυηθούν στον κόσμο του λυρικού θεάτρου.

ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ
Δημήτρης Δημόπουλος
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ - ΕΜΨΥΧΩΣΗ ΚΟΥΚΛΑΣ
Λίτα Ασλάνογλου, Ειρήνη Μάστορα, Γιάννης Τσιούτας
ΜΟΝΩΔΟΙ
Διονύσης Τσαντίνης, Αναστασία Κότσαλη, Διονύσης Μελογιαννίδης, Ντίνα Στράνη
ΠΙΑΝΟ
Σπύρος Σουλαδάκης
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΛΙΜΠΡΕΤΟΥ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
Αγγελική Μπούρα