Σελίδα 1 από 1

“Ο σπόρoς” (La semilla) Koυκλοθεατρική παράσταση από την Ισπανία και Αργεντινή

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 21 Σεπ 2019, 17:30
από ΜΑΙΡΗΒΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
Tην κουκλοθεατρική παράσταση ”ο Σπόρος” (“La semilla”) παρουσιάζει η ομάδα από την Ισπανία και Αργεντινή La Canela teatro de títeres στο κουκλοθέατρο του Εργαστηρίου Μαιρηβή (Σαχτούρη 4 & Σαρρή) στις 5 το απόγευμα το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019 στο πλαίσιο του 7ου Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Αφήγησης, που υλοποιείται υπό την αιγίδα και την επιχορήγηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Μια παράσταση κουκλοθέατρου, χωρίς λόγια, όπου πρωταγωνιστούν διάφορα αντικείμενα.
Ο “σπόρος” περιγράφει τους διαφορετικούς τρόπους ανάπτυξης: για τη συγκομιδή πρέπει να σπείρουμε! Για να σπείρουμε όμως χρειαζόμαστε χώμα, νερό, ήλιο και φυσικά σπόρο. Αρχικά πρέπει να σκεφτούμε πού θα τοποθετήσουμε τον σπόρο. Για να μεγαλώσει κάτι, χρειάζεται φροντίδα. Όλα μεγαλώνουν: τα φυτά, τα δέντρα, τα ζώα, οι άνθρωποι, οι αμφιβολίες οι επιθυμίες και κάθε είδους συναισθήματα.
Κάποιες φόρες όμως κάποια συναισθήματα δεν μας αφήνουν να μεγαλώσουμε, ενώ κάποια άλλα μας επιτρέπουν να μεγαλώσουμε πιο πολύ. Τότε εμφανίζονται τα όρια, που βοηθούν στη σωστή ανάπτυξη. Όχι, όμως και ο φόβος. Όσο περισσότερη αγάπη «σπέρνουμε», τόσα περισσότερα χάδια συλλέγουμε. Η παράσταση “o σπόρος” μιλάει για τη αξία να μεγαλώνουμε με αγάπη και παιδεία, η θεμελιώδης τροφή για να έχουμε υγιή εξέλιξη. “O σπόρος” τονίζει την ανάγκη να τονώνουμε τα προσωπικά χαρίσματα κατά την παιδική ηλικία

Η La Canela teatro de títeres
δημιουργήθηκε από την Analía Sisamón τον Ιανουάριο του 2003, παρουσιάζοντας την παράσταση “1000 γερανοί”. Αυτό που χαρακτηρίζει τη δουλειά της ομάδας La Canela, είναι η συνεχής εμβάθυνση στη σχέση μεταξύ οπτικής και εικαστικής τέχνης και μεταξύ του θεάτρου, του κουκλοθέατρου και του χορού! Χρησιμοποιώντας διάφορα στοιχεία, η La Canela τα παντρεύει με την ανάγκη για προσωπική έκφραση και συνεχή έρευνα.

INFO
“O σπόρος”, La Canela teatro de titeres, Διάρκεια: 45’ (για όλες τις ηλικίες)
https://www.youtube.com/watch?v=9ohGUHYCDZE
Πότε: Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019, στις 5 το απόγευμα
Πού: “Εργαστήρι Μαιρηβή”
Σαχτούρη 4 & Σαρρή, Ψυρρή
Email: [email protected]
www.mairivi.gr

Πληροφορίες
Τηλ. 2105222181, 6942420062