Κάλεσμα για συνέλευση Unima (τμήμα Βορείου Ελλάδος) στη Θεσσαλονίκη στις 29 Σεπτεμβρίου 2019

Κάλεσμα για συνέλευση Unima (τμήμα Βορείου Ελλάδος) στη Θεσσαλονίκη στις 29 Σεπτεμβρίου 2019

Δημοσίευσηαπό Unima » 29 Ιούλ 2019, 15:49

Προς

Όλους τους κουκλοπαίχτες, κουκλοθιάσους, κουκλοποιούς, κουκλοπαιδαγωγούς και θεωρητικούς του κουκλοθεάτρου που έχουν έδρα την πόλη της Θεσσαλονίκης και περιφερειακούς νομούς. (παρακαλούμε προωθείστε σε κάθε ενδιαφερόμενο)

Η διοργάνωση του εορτασμού της τελευταίας Παγκόσμιας Μέρας κουκλοθέατρου στην Θεσσαλονίκη στάθηκε η αφορμή να συζητηθούν κάποια θέματα που όπως προέκυψε είναι κοινά για όλους μας. Κάποιες συναντήσεις που ακολούθησαν είχαν ως στόχο την δημιουργία και την αποστολή ενός email στους συναδέλφους που στηρίζουν τα κεντρικά της Unima στην Αθήνα υπενθυμίζοντας τους εν μέρει την παρουσία μας αλλά κυρίως δημιουργώντας το ξεκίνημα μιας νέας και ουσιώδους για το μέλλον επικοινωνίας.

α) Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Μέρας Κουκλοθέατρου, η κεντρική και πιο σημαντική μέχρι στιγμής διοργάνωση της Unima, είναι κάτι που θα θέλαμε από του χρόνου, να λάβει τις όσο το δυνατόν καλύτερες προεκτάσεις. Συζητήθηκε η νέα Παγκόσμια μέρα να εμπεριέχει (ημερίδα για το κουκλοθέατρο, εργαστήριο για ενήλικες που θα μπορούσε να προηγηθεί της εορταστικής μέρας, παραστάσεις εσωτερικού και εξωτερικού χώρου και ίσως παράλληλα παιδικά εργαστήρια). Η εύρεση του χώρου φιλοξενίας είναι κάτι που θα συζητηθεί αφού πρώτα δούμε την πραγματική δυναμική μας και τις συμμετοχές μας και θα μπορούμε να συνθέσουμε μια οργανωμένη πρόταση.

β) Ένα δεύτερο θέμα συζήτησης είναι το περιοδικό Νήμα. Η επανέκδοση του Περιοδικού της Unima, Νήμα, που έχει μείνει στάσιμη για αρκετό καιρό, μας απασχόλησε και προτείναμε να προσπαθήσουμε την δημιουργία μιας συντακτικής ομάδας σε συνεργασία με την Αθήνα, έτσι ώστε να αρχίσει ξανά να έχει μια παρουσία. Ωστόσο είναι πολύ σημαντικό να δούμε και σε αυτόν τον τομέα τη διαθεσιμότητα και την συμμετοχή από πλευράς μας.

γ) Επίσης πολλοί από εμάς δεν είναι εγγεγραμμένα μέλη της Unima, ενώ ενδιαφέρονται και θέλουν να συμμετέχουν. Θα ακολουθήσει ενημέρωση για την εγγραφή, τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των μελών της Unima. Επίσης θα δημιουργηθεί μια νέα λίστα επικοινωνίας που θα στοχεύει στην καλύτερη ενημέρωση μας αλλά και στην πιο άμεση επικοινωνία με την Αθήνα. Για τον λόγο αυτό έχουν ήδη οριστεί κάποιες πανελλήνιες συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα, στις 10 Νοέμβρη και στις 19 Ιανουαρίου.

Το κάλεσμα αυτό στοχεύει στη συγκέντρωση των καλλιτεχνών του κουκλοθεάτρου που βρίσκονται στην Θεσσαλονίκη αλλά και στη γύρω περιφέρεια και ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στις δράσεις που θα συναποφασίσουμε ως Unima και όχι ως ιδιώτες. Σας καλούμε λοιπόν την Κυριακή 29 Σεπτέμβρη 2019 στις 6 μ.μ. στη Θεσσαλονίκη (ο χώρος θα ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο) ώστε να συζητήσουμε όλα τα παραπάνω από κοντά, με την ελπίδα ότι θα δημιουργηθεί ένας δυναμικός πυρήνας επικοινωνίας και συνεργασίας που θα μπορέσει να προσφέρει νέα δεδομένα για το μέλλον του κουκλοθεάτρου στην Βόρεια Ελλάδα.


Με εκτίμηση

οι "Redicolo", "Μαρμίτα", "Αλανταλούμπα", "Τικ Νίκ", " Νίστα", "Ι. Μαμακούκα"

& Λίζα Ψωμιάδου, Δήμητρα Γιοβάνη
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ
[email protected]
6909934376
Άβαταρ μέλους
Unima
 
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: 247
ΕΓΓΡΑΦΗ: 04 Σεπ 2018, 15:51
Όνομα Ομάδας-Θιάσου: ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ


Επιστροφή στο Ανακοινώσεις

ΜΕΛΗ ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες

cron