Μουσικό Χωριό_Εργαστήριο Κατασκευής Θεατρικής Μάσκας (Χαρακτήρα) Ο Άλλος Εαυτός Μου - Η Δύναμη της Μάσκας

Πληροφορίες για εργαστήρια κουκλοθεάτρου στην Επαρχία.

Μουσικό Χωριό_Εργαστήριο Κατασκευής Θεατρικής Μάσκας (Χαρακτήρα) Ο Άλλος Εαυτός Μου - Η Δύναμη της Μάσκας

Δημοσίευσηαπό Ελένη Βογιατζίδου » 17 Απρ 2024, 16:37

Μουσικό χωριό 2024
Άγιος Λαυρέντιος
https://www.music-village.gr/katanari-2024/

Εργαστήριο Κατασκευής Θεατρικής Μάσκας (Χαρακτήρα)
Ο Άλλος Εαυτός Μου - Η Δύναμη της Μάσκας
Συντονισμός: Katarína Caková (KATANARI)


Διάρκεια: 30 ώρες
Ωράριο: 10.00 – 14.00 & 17.00 – 19.00
Γλώσσα: Αγγλικά

25 - 31 Αυγούστου
(25.8 ημέρα άφιξης / 31.8 ημέρα αναχώρησης)


Αυτό το εργαστήριο είναι κατάλληλο για όλους όσους ενδιαφέρονται να εξερευνήσουν τις δυνατότητες κατασκευής μάσκας και να δημιουργήσουν μια προσωπική μάσκα σε τέλεια εφαρμογή με το πρόσωπο. Θα ξεκινήσουμε με την κατασκευή ενός γύψινου εκμαγείου του προσώπου του καθενός χρησιμοποιώντας απλές τεχνικές. Αυτό θα γίνει η βάση για τη γλυπτική του συγκεκριμένου χαρακτήρα σε πηλό σύμφωνα με την επιθυμία και τις προτιμήσεις του καθενός. Στο τέλος το τελικό σχήμα θα καλυφθεί με θερμοπλαστικό υλικό που ονομάζεται worbla.

Η μάσκα μπορεί να τελειώσει προσθέτοντας χρώμα, εφαρμόζοντας διάφορα υλικά όπως ύφασμα, χαρτί, φύλλα ή άλλα ανάλογα με τις ατομικές ανάγκες της κάθε μάσκας. Θα παρουσιάσω τις διάφορες επιλογές και θα σας βοηθήσω να επιλέξετε το τέλειο φινίρισμα για τη μάσκα σας.

Ιδανικά, η τελευταία μέρα θα αφιερωθεί στην εύρεση του χαρακτήρα και της ψυχής της μάσκας και στην εξερεύνηση του χαρακτήρα που είναι παγιδευμένος στη μάσκα μέσω του αυτοσχεδιασμού με μικρές κινήσεις.

Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται στο εργαστήριο μπορούν επίσης να φανούν χρήσιμες για μελλοντική εφαρμογή, ειδικά στην κατασκευή μάσκας, την κατασκευή κούκλας για κουκλοθέατρο και την κατασκευή διαφόρων μικρών αντικειμένων και σκηνικών στοιχείων.


Θα παρασχεθούν όλα τα απαραίτητα υλικά αλλά σας προσκαλώ να φέρετε και προσωπικά ιδιαίτερα υλικά που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.
Το εργαστήριο είναι ανοιχτό σε όλα τα επίπεδα και δεν χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία μόνο δημιουργική διάθεση και όρεξη για κατασκευές.


Η Katanari (Katarína Caková) είναι κουκλοπαίκτρια και κατασκευάστρια κουκλών με έδρα την Πράγα. Μετά την αποφοίτησή της από την Ακαδημία Καλών Τεχνών και Σχεδίου στην Μπρατισλάβα, πραγματοποίησε πρακτική άσκηση σε στούντιο κινουμένων σχεδίων της Εσθονίας και παρακολούθησε υποτροφία στο Ινστιτούτο Τέχνης στην Ιάβα. Έχει συνεργαστεί σε διάφορες θεατρικές παραγωγές κυρίως στη Σλοβακία, την Τσεχία, τη Σλοβενία και την Ισλανδία.
Άβαταρ μέλους
Ελένη Βογιατζίδου
 
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: 188
ΕΓΓΡΑΦΗ: 24 Ιαν 2013, 16:27


Επιστροφή στο Επαρχία

ΜΕΛΗ ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Google [Bot] και 1 επισκέπτης