Μουσικό χωριό -Εργαστήριο Κουκλοθεάτρου ενηλίκων - Box - Theater // Θέατρο του κουτιού

Πληροφορίες για εργαστήρια κουκλοθεάτρου στην Επαρχία.

Μουσικό χωριό -Εργαστήριο Κουκλοθεάτρου ενηλίκων - Box - Theater // Θέατρο του κουτιού

Δημοσίευσηαπό Ελένη Βογιατζίδου » 05 Απρ 2023, 19:17

Εργαστήριο Κουκλοθεάτρου ενηλίκων
Box - Theater // Θέατρο του κουτιού
(Δημιουργία κουκλοθεατρικής σκηνής αναδιπλούμενη για παράστασης μικρής κλίμακας)
Συντονισμός: Katarína Caková (Katanari)
Διάρκεια: 30 ώρες
Γλώσσα: Αγγλικά

Περιορισμένες θέσεις.

25 - 31 Αυγούστου
(25.8 καλωσόρισμα / 31.8 ημέρα αναχώρησης)

Εργαστήριο Κουκλοθεάτρου ενηλίκων<br /><b>Katarína Caková (Katanari)</b>
Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτως εμπειρίας στο αντικείμενο του κουκλοθεάτρου.

Σε αυτό το εργαστήριο θα εξετάσουμε διάφορες μεθόδους για παραστάσεις κουκλοθέατρου μικρού μεγέθους και ποια είναι τα πλεονεκτήματα καθενός από αυτά. Έπειτα θα φτιάξουμε ένα θέατρο παιχνιδιών ακολουθώντας το παραδοσιακό τσέχικο μοντέλο που κάποτε ήταν τόσο δημοφιλές που είχε ονομαστεί οικογενειακό θέατρο (καθώς το σχέδιο διάσημων καλλιτεχνών αντιγράφηκε και παρήχθη μαζικά, ώστε κάθε οικογένεια να μπορεί να έχει ένα).

Στις μέρες μας έχει ανακτήσει τη δημοσιότητα του στους κουκλοπαίκτες για την αυξανόμενη ανάγκη για παραγωγές μικρής κλίμακας και την ανεπιτήδευτη ίσως και ημι-πανκ φωνή στη σκηνή.

Ένα από τα αγαπημένα μου πράγματα με αυτή την μέθοδο είναι ότι μπορεί να διπλωθεί σε ένα κουτί που μεταφέρεται εύκολα.

Στόχος του εργαστηρίου είναι κάθε συμμετέχων να δημιουργήσει μια παράσταση μικρού μεγέθους (ή ένα σκηνικό, που μπορεί να είναι η βάση της μελλοντικής παράστασης).

Θα φτιάξουμε το σκηνικό, τις μαριονέτες και τον κόσμο τους. Θα σας δείξω πολλές τεχνικές που μπορεί να αποφασίσετε να εφαρμόσετε (ή και όχι), όπως σκηνικά αντικείμενα, οθόνη προβολής σκιών ή μανιβέλα, μηχανισμό κουρτίνας και μερικές απλές ιδέες φωτισμού. Για κούκλες μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε αρθρωτές χάρτινες μαριονέτες, διάφορα σκηνικά αντικείμενα ή απλή μαριονέτα με σύρμα, ύφασμα και υλικό Worbla, που θα σας δείξω πως να το χρησιμοποιήσετε.

Κάθε συμμετέχων θα κατασκευάσει μια μικρού μεγέθους παράσταση με σκηνή που διπλώνει σε ένα φορητό κουτί, τα σκηνικά αντικείμενα του και μαριονέτες με αρθρώσεις.


Katarína Caková

Η Katanari (Katarína Caková) είναι κουκλοπαίκτρια και κατασκευάστρια κουκλών με έδρα την Πράγα. Μετά την αποφοίτησή της από την Ακαδημία Καλών Τεχνών και Σχεδίου στην Μπρατισλάβα, πραγματοποίησε πρακτική άσκηση σε στούντιο κινουμένων σχεδίων της Εσθονίας και παρακολούθησε υποτροφία στο Ινστιτούτο Τέχνης στην Ιάβα. Έχει συνεργαστεί σε διάφορες θεατρικές παραγωγές κυρίως στη Σλοβακία, την Τσεχία, τη Σλοβενία και την Ισλανδία.


https://www.music-village.gr/puppetry-w ... na-cakova/
Άβαταρ μέλους
Ελένη Βογιατζίδου
 
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: 188
ΕΓΓΡΑΦΗ: 24 Ιαν 2013, 16:27


Επιστροφή στο Επαρχία

ΜΕΛΗ ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

cron