Σεμινάριο κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας Muppet… … από το Εικαστικό Θέατρο Κούκλας «Πράσσειν Άλογα»

Πληροφορίες για εργαστήρια κουκλοθεάτρου στην Αθήνα.

Σεμινάριο κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας Muppet… … από το Εικαστικό Θέατρο Κούκλας «Πράσσειν Άλογα»

Δημοσίευσηαπό Εμμανουέλα Καποκάκη » 12 Μαρ 2018, 12:25

Στις 21 Μαρτίου, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου
προσφέρoυμε στους λάτρεις της κούκλας την ευκαιρία να μυηθούν στην κατασκευή και την εμψύχωση κούκλας Muppet, μέσα από έναν σύντομο κύκλο τριών δίωρων εργαστηρίων, που ξεκινά την Τετάρτη 21 Μαρτίου.
_H2A3444.jpg
_H2A3444.jpg (1.16 MiB) 132 προβολές

Η κούκλα Muppet είναι μια εκφραστική θεατρική κούκλα, ένας ξεχωριστός σύμμαχος του ηθοποιού, του κουκλοπαίκτη, του εκπαιδευτικού, του θεραπευτή και του ερασιτέχνη που αναζητά έναν δημιουργικό τρόπο έκφρασης και επικοινωνίας... Ξεχωρίζει για την ικανότητά της να αλληλεπιδρά ζωντανά με το κοινό, καθώς ανοιγοκλείνει το στόμα και «μιλά» ή κάνει μορφασμούς…

Ο κουκλοπαίκτης μπορεί να εμψυχώσει την κούκλα με το ένα του χέρι και να χρησιμοποιήσει το άλλο του χέρι για χέρι της κούκλας και τα πόδια του για πόδια της. Χρησιμοποιώντας το σώμα του την κάνει πιο εκφραστική, ενώ μπορεί να αναπτύξει αλληλεπίδραση και να κάνει διάλογο μαζί της, παίρνοντας ταυτόχρονα δύο ρόλους: από τη μία του ηθοποιού και από την άλλη της κούκλας.
_H2A3103.jpg
_H2A3103.jpg (658.82 KiB) 132 προβολές
_H2A3466.jpg
_H2A3466.jpg (1.11 MiB) 132 προβολές

Οι εκπαιδευτικοί και όσοι επαγγελματίες επιλέξουν να χρησιμοποιήσουν αυτή την κούκλα στην καθημερινή τους πρακτική με παιδιά θα διαπιστώσουν, ότι μπορεί να κάνει τα παιδιά προσεκτικά, ενθουσιώδη και συνεργάσιμα… Θα γίνει ο αγαπημένος χαρακτήρας της ομάδας, καθώς η κούκλα αυτή επιτρέπει καλή διάδραση με το κοινό.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα φτιάξουμε κούκλα από αφρολέξ, μαλακή, που αναπτύσσει τρυφερή σχέση στην αλληλεπίδραση και στην απτική επαφή με τον θεατή. Θα δοθεί πατρόν, θα γίνει η διακόσμηση της κούκλας και το βάψιμό της, και στη συνέχεια θα μάθουμε πώς ζωντανεύει η κούκλα. Θα μελετηθούν οι βασικές αρχές κίνησης– εμψύχωσης της κούκλας ώστε να φαίνεται ζωντανή: ο τρόπος που κοιτάζει, κινείται, σκέφτεται, εκφράζει συναισθήματα, μιλάει.
_H2A3480.jpg
_H2A3480.jpg (1.33 MiB) 132 προβολές

Το σεμινάριο απευθύνεται σε: εκπαιδευτικούς, ηθοποιούς, κουκλοπαίκτες, θεατρολόγους, θεραπευτές και ερασιτέχνες με ενδιαφέρον για την κούκλα. Δεν απαιτούνται προηγούμενες γνώσεις σχετικές με την κατασκευή της κούκλας
Διάρκεια σεμιναρίου: 3 δίωρες συναντήσεις (2 δίωρα κατασκευή και ένα δίωρο κίνηση)
Έναρξη σεμιναρίου: Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018, 19:00, Και συνεχίζεται 18 και 25 Απριλίου
Κόστος: 30 ευρώ
Εισηγήτρια: Εμμανουέλα Καποκάκη
Τόπος: Κουκλόσπιτο «Πράσσειν Άλογα»
Β. Βουλγαροκτόνου 60, Νεάπολη
Τηλ. επικοινωνίας: 210 6428 769 – 693 26 28 305
Ιστοσελίδα: http://www.prasinaloga.gr
[b]Email: [email protected]

Σύντομο Βιογραφικό της εισηγήτριας
Πτυχιούχος της Ανωτάτης Σχολής Θεάτρου Κούκλας (Charleville-Mezières, Γαλλία) με υποτροφία από το Ίδρυμα Ωνάση. Ιδρύτρια της ομάδας Εικαστικού Θεάτρου Κούκλας «Πράσσειν Άλογα» το 1997.
Προτείνει ένα θέαμα με συνδυασμό δράσης κούκλας και ηθοποιού, ξεφεύγοντας από το παραδοσιακό κουκλοθέατρο. Οι παραστάσεις της προσεγγίζουν τον θεατή με τρόπο διαφορετικό από το θέατρο λόγου, λειτουργώντας μέσα από τη γλώσσα της εικόνας, του συμβόλου, του αρχετύπου, παρουσιάζοντας ένα πρωτότυπο θέαμα, για παιδιά και ενήλικες θεατές.
Οι κούκλες της είναι διαφορετικών τεχνικών και έχουν ιδιαίτερο εικαστικό ενδιαφέρον.
Έχει κάνει 14 θεατρικές παραγωγές σε αθηναϊκά θέατρα (συμπεριλαμβανομένου και του Εθνικού Θεάτρου), Φεστιβάλ Ελληνικά και Διεθνή (με τιμητικά βραβεία), Δήμους και Σχολεία.
Παραδίδει σεμινάρια και αναλαμβάνει κατασκευές. Επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και συνεργάζεται με την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς.
Εμμανουέλα Καποκάκη
 
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: 12
ΕΓΓΡΑΦΗ: 01 Φεβ 2013, 14:34


Επιστροφή στο Αθήνα

ΜΕΛΗ ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

cron