Ατζέντα για 10/10 και κάποιες σκέψεις από το ΔΣ

Περί συνελεύσεων, πρακτικά και άλλα θέματα οργάνωσης.

Ατζέντα για 10/10 και κάποιες σκέψεις από το ΔΣ

Δημοσίευσηαπό Unima » 09 Οκτ 2021, 20:10

Σήμερα 29/9/2021 το Διοικητικο Συμβουλιο βρεθηκε διαδικτυακά και συζήτησε τα θέματα που εκκρεμούν να αποφασίσουμε, τα δεδομένα που έχουν ήδη συζητηθεί, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε και κατ΄ επέκταση τον τρόπο λειτουργίας μας.

Με βάση αυτή την κουβέντα μας γεννήθηκε η ανάγκη να επικοινωνήσουμε κάποιες σκέψεις μας με το παρακάτω κείμενο:

Παρατηρούμε μια δυσκολία και μια δυσλειτουργία στη συνέλευση που μας προβληματίζει και μας ανησυχεί. Οι συνελεύσεις κούραζαν πάντα αλλά τον τελευταίο καιρό ανακύπτουν συνεχώς ζητήματα που αφορούν τις διαδικασίες, οι τοποθετήσεις ξεφεύγουν και αλλάζουν τα θέματα κατ' εξακολούθηση, με αποτέλεσμα να χάνεται η σειρά και η ιεράρχηση των προτεραιοτήτων, και τελικά να μην βγάζουμε αποφάσεις.

Σε προσωπικό επίπεδο ερχόμαστε συνέχεια αντιμέτωποι με θέματα δικαίου και τυπικού, “αυστηρότητας” και οριοθέτησης, συμπερίληψης και απομάκρυνσης από το Σύλλογο ενώ από την άλλη μεριά κάθε προσπάθεια μας να γίνουμε πιο τυπικοί παρεξηγείται.Θα βοηθούσε αυτό να το ξεκαθαρίσουμε κάποια στιγμή.
Είναι σίγουρο ότι διανύουμε μια μοναδική περίοδο με θέματα ζωτικής σημασίας, επιβίωσης και της θέσης μας στον κόσμο τα οποία συνεχώς καλούμαστε να διαχειριστούμε. Είναι σίγουρο ότι η δυναμική, περισσότερο από ποτέ είναι ποικιλόμορφη, διαφορετικής πολιτικής τοποθέτησης, με διαφορές στον τρόπο έκφρασης, στον τόπο δράσης και τις ανάγκες. προσωπικές και επαγγελματικές, αλλά αυτό νομίζουμε ότι θα πει συλλογικότητα. Αυτό θα πει ομάδα.

Εμείς, Η Αγγελική, η Ζέτα, η Ελένη, ο Σωκράτης και η Μπεττυ, τα τελευταία δύο χρόνια, που οι ανάγκες για συνελεύσεις έχουν αυξηθεί, προσπαθούμε να οργανώσουμε τα θέματα που είναι να συζητηθούν κάθε φορά, να οριοθετήσουμε και να συντονίσουμε τη συζήτηση με τρόπο που δεν έχει ξανά δοκιμαστεί και μας βρίσκει πολλές φορές μπερδεμένους, άπειρους αλλά πρόθυμους και ανοιχτούς σε όλες τις απόψεις και προτάσεις.Μέσα από διεξοδικές κουβέντες μεταξύ μας, που προηγούνται της γενικής συνέλευση, προσπαθούμε να κρατήσουμε τις κουβέντες με μια ιεράρχηση των αναγκών, όπως εμείς τις αντιλαμβανόμαστε από τα χρόνια εμπειρία μας στο Σύλλογο και στις διαδικασίες του. Σε αυτή την προσπάθεια όμως χρειάζεται η υπομονή, ο σεβασμός και η εμπιστοσύνη ολων σας. Θεωρούμε ότι έχει χαθεί ο τρόπος που παίρνουμε αποφάσεις, χρειάζεται να ορίσουμε και να συμφωνήσουμε στην αναγκαιότητα της τήρησης κάποιων διαδικασιών, ορίων, σειρών που γίνονται τα πράγματα, να δείξουμε υπομονή, σεβασμό, εμπιστοσύνη και να ακούμε περισσότερο τί λεγεται απο τους υπόλοιπους ωστε στο τελος να έχουμε όλοι καταλάβει τι έχει ειπωθεί, που έχουμε καταλήξει - συμφωνησει.Τελος, σημαντικό οι αποφάσεις, οι συμφωνίες, το αποτέλεσμα της κουβεντας να είναι ξεκάθαρα και αδιαπραγμάτευτα.

Εμεις από την θέση του ΔΣ, μεχρι τη ληξη της θητειας μας, το Γενάρη, ειμαστε διατεθειμενοι να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τις διαδικασίες ώστε να είναι πιο φιλικές και λειτουργικές για όλους μας. Απαραιτητο ομως ειναι να υπάρχει διάθεση, συμφωνία από όλους, να είμαστε παρόντες και να εκφραζουμε την άποψη μας τη στιγμή που συμβαίνει στο σωμα της συνέλευσης.

.
Προτείνουμε η Συνέλευση της 10/10 να είναι καταληκτική, καταρχας ως πρός το παρακάτω θέμα.την διοργάνωση του φεστιβάλ, η οποία χωρίζεται σε δύο άξονες: την επιτροπή και το πρόγραμμα του.

Α.Να θυμίσουμε ότι πέρυσι στις συνελευσεις για την διοργανωση του τοτε φεστιβαλ, μετα από πολλές συζητήσεις και αναλύσεις είχαμε καταλήξει ότι το πιο λειτουργικό, γρηγορο και πρακτικό είναι να υπάρχει μια επιτροπή, η οποία δεσμεύεται να καταγράψει τις προτάσεις που θα ακουστούν απο τη συνέλευση, να μελετήσει τις επιλογές και τις δυνατότητες και να αποφασίσει για το φεστιβαλ, τί δράσεις θα περιλαμβάνει, τα χρήματα που θα διατεθούν, και στη συνέχεια να κάνει την διαλογη των παραστάσεων και των εργαστηρίων.

Φετος, βρισκόμαστε μπροστα στο ιδιο κόλλημα με επιπρόσθετο εμπόδιο και σημαντικό αυτό της επιλογής των θεατών με βάση το εμβόλιο ή και όχι.Θα περασουμε ομως σε αυτό σ΄ άλλη κουβέντα.Το θεμα εδω ειναι η επιτροπη- ομάδα.Ειμαστε δυο μηνες πριν την υποτιθέμενη ολοκληρωση του φεστιβαλ και έχουμε μια ομάδα ενδιαφερόμενων οι οποίοι δηλώνουν πρόθυμοι μεν να βοηθήσουν αλλα δεν έχουν να διαθέσουν τον απαιτούμενο χρόνο για μια διοργάνωση.

Θεωρούμε σημαντικο στην επικείμενη συνέλευση να αποφασίσουμε
α. αν αυτη ομαδα ειναι διατεθειμένη να διοργανώσει το φεστιβαλ, οπως εγινε και περισυ;
β. αν ειναι θεμα χρηματων, αν θα πληρωθεί η ομάδα ή μέρος αυτής;
γ.αν θα ανατεθεί η διοργάνωση σε τρίτο πρόσωπο, επαγγελματιά;

Το θέμα της επιβολής στα θέατρα να χωρίζουν το κοινο σε εμβολιασμενους και μη, φυσικά και μας βρίσκει όλους αντίθετους αλλα λύσεις υπάρχουν και θα τις συζητήσουμε όταν οι διαδικασίες έχουν προχωρήσει και η υλοποίηση του φεστιβαλ έχει δρομολογηθεί.
Β.είναι σημαντικό να μπουμε σε κουβέντες και να ακουστούν ιδέες και προτάσεις για τις δράσεις που θα φιλοξενηθούν στο φεστιβαλ μας.Καλό είναι να διαβάσουμε την πρόταση που εχουμε κανει και να επιλέξουμε τα πιο σημαντικά, αυτά που μας δελεάζουν περισσότερο σε αυτη την φάση και μπορούμε να υποστηρίξουμε με τα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν.

Αλλα θέματα
1.Δράση στην Εύβοια
Ενημέρωση από την ομάδα εργασίας και απόφαση στον τρόπο που θα βοηθήσει ο σύλλογος.

2.Κείμενο για την θέση μας απέναντι στα νέα μέτρα.
Έχει αναρτηθεί στο φόρουμ μία πρώτη γραφή του κειμένου από την ομάδα εργασίας που συστάθηκε σε προηγούμενη συνέλευση, και η οποία περιμένει την ανταπόκρισή μας παρατηρήσεις, προσθήκες, διαφωνίες κλπ.
Στόχος σε αυτήν την συνέλευση είναι, να καταθέσουμε εάν έχουμε, σαφείς παρατηρήσεις και προτάσεις ώστε η συνδιαμόρφωση αυτή να οδηγήσει στην ΤΕΛΙΚΗ μορφή του κειμένου.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ
[email protected]
6909934376
Άβαταρ μέλους
Unima
 
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: 319
ΕΓΓΡΑΦΗ: 04 Σεπ 2018, 15:51
Όνομα Ομάδας-Θιάσου: ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ


Επιστροφή στο Διοικητικό Συμβούλιο

ΜΕΛΗ ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

cron