Πρακτικά Γενικής Συνέλευσης 24/5- Νέα Διαδικτυακή Γενική Συνέλευση 7/6

Περί συνελεύσεων, πρακτικά και άλλα θέματα οργάνωσης.

Πρακτικά Γενικής Συνέλευσης 24/5- Νέα Διαδικτυακή Γενική Συνέλευση 7/6

Δημοσίευσηαπό Unima » 25 Μάιος 2020, 21:25

Γεια σας και πάλι!

Ακολουθούν αναλυτικά πρακτικά της τελευταίας μας διαδικτυακής Συνέλευσης στις 24 Μαΐου.

Παρότι ξεκινήσαμε με λιγότερα άτομα σε σχέση με άλλες μας συνελεύσεις, φτάσαμε γρήγορα τα 35 άτομα. Η κουβέντα για άλλη μια φορά διήρκησε πολύ, και δυστυχώς δεν καταφέραμε να κρατήσουμε τους χρόνους που είχαν προβλεφθεί για το κάθε θέμα. Παρόλα αυτά, προχωρήσαμε πολύ στην κουβέντα, και πολλά πράγματα που μας είχαν προβληματίσει την προηγούμενη φορά άρχισαν να ξεκαθαρίζουν.

Προχωρήσαμε σε ενημέρωση και κουβέντα πάνω σε θέματα που θέσανε οι ομάδες εργασίας:

Ομάδα Σωματείου:

Η ομάδα Σωματείου μας ενημέρωσε πως το ερωτηματολόγιο καταγραφής των κουκλοπαιχτών συνεχίζει να είναι ονλάιν, και υπενθύμισε πως είναι σημαντικό να συμπληρωθεί από όλους μας, είτε επαγγελματίες, είτε όχι. Επίσης, χρειάζεται να συμπληρωθεί από τον καθένα μας ατομικά, και όχι ως θίασος. Θα είναι διαθέσιμο για μια εβδομάδα ακόμη, ούτως ώστε μετά να καταγραφούν τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν και να προχωρήσουν οι ενδιαφερόμενοι για σύσταση σωματείου σε μια πρώτη συνάντηση.
https://forum.unimahellas.org/viewtopic.php?f=23&t=1421

Ομάδα Διεκδικήσεων:
Η ομάδα Διεκδικήσεων μας παρουσίασε κάποιες πρώτες σκέψεις για τη διαδικασία σε σχέση με την πιστοποίηση των κουκλοπαιχτών από την Unima, συνεχίζοντας μια κουβέντα που είχε ξεκινήσει την προηγούμενη φορά. Έγιναν κάποια σχόλια βοηθητικά ως προς τα κριτήρια που θα μπορούσε να ακολουθεί η επιτροπή, (αν σχηματιστεί), όπως ο αριθμός των παραγωγών ή παραστάσεων της κάθε παραγωγής, ενώ τέθηκαν προβληματισμοί σε σχέση με τους κουκλοπαίχτες που δε μένουν εντός Αττικής. Επίσης, σχολιάστηκε ότι η επιτροπή είναι απαραίτητο να μην έχει κάποιου είδους εξουσία, και η πιστοποίηση να γίνεται με καθαρά κριτήρια.

Παράλληλα, υπήρξαν και τοποθετήσεις σύμφωνα με τις οποίες η Unima, δε θα έπρεπε να υιοθετήσει μια τέτοια πρακτική, καθώς αποτελεί αντιδραστική και συντεχνιακή λογική, είναι μια διαδικασία για την οποία είναι υπεύθυνο το κράτος, και επίσης μπορεί να αποβεί επικίνδυνη στο μέλλον. Με αφορμή την κουβέντα, ειπώθηκε πως θα άξιζε να γίνει μια καταγραφή όλων των παραγωγών κουκλοθεάτρου με στόχο τη δημιουργία ενός αρχείου. Συμφωνήσαμε πως χρειάζεται να συμπεριλάβουμε όλους τους προβληματισμούς, και πως, ούτως ή άλλως, πρόκειται για μια υποθετική κουβέντα, που δεν ξέρουμε αν θα γίνει πραγματικότητα, και μπορούμε να την επαναφέρουμε σε δεύτερο χρόνο.

Ομάδα Επιβίωσης/ Ψωμί και Τριαντάφυλλα:

Η συζήτηση που ακολούθησε απασχόλησε το μεγαλύτερο μέρος της συνέλευσης, έγιναν πολλές τοποθετήσεις, όπως και σχόλια για προσωπική κούραση, στεναχώρια, αλλά κυρίως πολλή προσπάθεια να συμπεριλάβουμε ο ένας τον άλλο στις αποφάσεις μας, και οι δράσεις μας να μη λειτουργούν ανταγωνιστικά, αλλά με φροντίδα, προσοχή, με εμπιστοσύνη και τρόπο που χωρά τη διαφορετικότητα ολονών μας.

Η ομάδα ξεκίνησε μιλώντας μας για τους στόχους της, καθώς και μας περιέγραψε τη νέα της πρόταση όπως καταγράφηκε και μπορείτε να βρείτε στο κλειστό γκρουπ στο facebook.

Στη συνέχεια, εκφράστηκαν κάποιοι προβληματισμοί, ενώ ακολούθησαν διευκρινήσεις από την ομάδα που βοήθησαν στο να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να καταλάβουμε την πρόταση. Οι προβληματισμοί αφορούσαν την ευθύνη σε σχέση με την τήρηση των υγειονομικών μέτρων και το τι κάνουμε σε περίπτωση ελέγχου, την εξασφάλιση των συνεργασιών που ήδη υπάρχουν μεταξύ κουκλοπαιχτών και δήμων, την προσοχή και τη φροντίδα που χρειάζεται για να μη δημιουργούμε εμπειρίες που θα βρούμε ως εμπόδια μπροστά μας. Ακόμα, υπήρξαν ερωτήσεις για το πώς θα καλεστεί η Unima να πάρει αποφάσεις για παραστάσεις θιάσων που θα έρχονται ως περιορισμοί από τους Δήμους, καθώς και μια έγνοια για να μην πιέσουμε σε ομοφωνία, στην προσπάθεια του να χωρέσουμε όλες τις φωνές εντός του συλλόγου, όπως και μια έγνοια για την πίεση στην οποία μπαίνουμε για να ψηφίσουμε κάτι, όταν ακόμα χρειαζόμαστε περισσότερες πληροφορίες.

Σύμφωνα με τις διευκρινήσεις που γίνανε από την ομάδα, χρειάζεται να γίνει μια χαρτογράφηση του κόσμου που ενδιαφέρεται, για να δούμε αν μπορεί να στηριχτεί η πρόταση. Έγινε σαφές ότι θα αποκλειστούν από τις δράσεις οι δήμοι στους οποίους υπάρχουν ήδη συνεργασίες με κουκλοπαίχτες, ενώ θα γίνει προσπάθεια να έρθουμε σε επαφή με τόπους που δεν έχουν γνωρίσει το κουκλοθέατρο. Επίσης, διευκρινίστηκε ότι την ευθύνη για τη διοργάνωση και τα μέτρα ασφαλείας θα την έχουν οι εκάστοτε θίασοι, και όχι η Unima. Παράλληλα, σχολιάστηκε πως είναι σημαντικό να βγούμε έξω και να αφουγκραστούμε το τι συμβαίνει στην κοινωνία, και πως επιθυμία της ομάδας είναι αυτό να γίνει συλλογικά.

Η ομάδα Ψωμί κ Τριαντάφυλλα ζήτησε, σε περίπτωση που υπάρχουν αντιρρήσεις σε σχέση με την πρότασή της, να καταγραφούν και να σταλούν μέχρι την Τετάρτη το απόγευμα στο [email protected], όπως και άλλες ιδέες, προτάσεις, αλλά και διαθεσιμότητες.

Καταλήξαμε πως χρειάζεται η Unima να στηρίξει αυτή την προσπάθεια, και μια καλή λύση είναι να γραφτεί μια επιστολή στην οποία η Unima ως φορέας θα υποστηρίζει τους καλλιτέχνες του κουκλοθεάτρου σε αυτές τις δύσκολες μέρες, και τους τρόπους που αναζητούν για να παίξουν κουκλοθέατρο. Επίσης, σε αυτή την επιστολή θα διευκρινίζεται ότι η Unima δε φέρει καμιά ευθύνη για τη διοργάνωση των δράσεων, καθώς και για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων, ενθαρρύνει όμως την παραχώρηση των χώρων στους κουκλοπαίχτες, με το δεδομένο ότι αυτή η πρακτική αφορά την παρούσα συνθήκη, και δεν αφήνει περιθώριο για παρερμηνείες σε σχέση με μελλοντικές συνεργασίες με τους δήμους. Την επιστολή ανέλαβε να συντάξει το ΔΣ.

Λόγω έλλειψης χρόνου, έμεινε ανοιχτό ένα κομμάτι της κουβέντας που αφορά τους χώρους στους οποίους θα απευθύνεται η ομάδα, το ποιος μπορεί να χρησιμοποιεί την παραπάνω επιστολή και που, καθώς και το αν θα ψηφιστεί ολόκληρη η πρόταση της ομάδας αυτούσια από το σύλλογο.Μιας και η ώρα είχε περάσει αρκετά, δε δώσαμε αρκετό χρόνο για τον απολογισμό της πορείας την Πέμπτη 21/5. Έγιναν δύο σχόλια σε σχέση με την εμφανή παρουσία των κουκλών στην πορεία, αλλά την έλλειψη των κουκλοπαιχτών ως καλλιτέχνες και επαγγελματίες, από τα κείμενα που κυκλοφορούν, καθώς και την προσοχή που χρειάζεται στη χρήση ονομάτων στα συνθήματά μας, καθώς το πρόβλημα έγκειται στις πολιτικές και τις κυβερνήσεις που τις ασκούν και όχι στα ίδια τα πρόσωπα. Έγινε και μια μικρή ενημέρωση από τη Θεσσαλονίκη, στη διαδήλωση της οποίας παραβρέθηκαν λίγα άτομα.

Τέλος, το θέμα για την ψηφιοποίηση της τέχνης μεταφέρθηκε για την επόμενη συνέλευση, λόγω έλλειψης χρόνου.


Ορίστηκε νέα Γενική Συνέλευση σε δύο εβδομάδες, την Κυριακή 7 Ιουνίου στις 7.30μμ. Αυτή τη φορά, θα προσπαθήσουμε η συνέλευση να γίνει από κοντά, και εννοείται θα προσπαθήσουμε να εντάξουμε τους κουκλοπαίχτες της επαρχίας. Σύντομα θα ακολουθήσουν περισσότερες πληροφορίες.

Μέχρι τότε καλή μας δύναμη! :)
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ
[email protected]
6909934376
Άβαταρ μέλους
Unima
 
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: 278
ΕΓΓΡΑΦΗ: 04 Σεπ 2018, 15:51
Όνομα Ομάδας-Θιάσου: ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ


Επιστροφή στο Διοικητικό Συμβούλιο

ΜΕΛΗ ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 2 επισκέπτες

cron