Πρακτικά Γενικής Συνέλευσης 17/5- Νέα Διαδικτυακή Γενική Συνέλευση 24/5

Περί συνελεύσεων, πρακτικά και άλλα θέματα οργάνωσης.

Πρακτικά Γενικής Συνέλευσης 17/5- Νέα Διαδικτυακή Γενική Συνέλευση 24/5

Δημοσίευσηαπό Unima » 22 Μάιος 2020, 21:59

Γεια σας γεια σας! :)

Ακολουθούν αναλυτικά πρακτικά της Γενικής μας Συνέλευσης την προηγούμενη Κυριακή 17/5/2020.

Για άλλη μια φορά, ήμασταν πολύς κόσμος (περίπου 35-40 άτομα), η κουβέντα διήρκησε περίπου 4,5 ώρες. Αυτή τη φορά θέσαμε ένα άτομο ως timekeeper, και προσπαθήσαμε να κρατήσουμε χρονικό περιορισμό για κάθε θέμα της ατζέντας, πράγμα που καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό.

Ξεκινήσαμε με ενημέρωση από τις ομάδες εργασίας που έχουν δημιουργηθεί:

1. Ομάδα Επιβίωσης Κουκλοθεάτρου και Αυτοοργανωμένης Δράσης
Η ομάδα έθεσε τρία θέματα στη συνέλευση: τη δράση μετά τις 15 Ιουλίου, τη δράση πριν τις 15 Ιουλίου, και το θέμα του δρόμου. Για περισσότερες λεπτομέρειες, διαβάστε το κείμενο της ομάδας στο γκρουπ στο facebook.

Το πρώτο θέμα ήταν αυτό που κυρίως απασχόλησε τη συνέλευση, οι δράσεις που μπορούν να γίνουν με το όνομα της Unima. Προβληματιστήκαμε αρκετά, και έγιναν τοποθετήσεις: ως προς την τήρηση των υγειονομικών μέτρων, για το αν δημιουργεί κακό προηγούμενο με τους δήμους, για το αν εκπαιδεύουμε το κοινό στη δωρεάν προσφορά της τέχνης μας, για το πώς θα δημιουργηθεί έτσι ένας τρόπος να έχουμε δουλειά αυτή την περίοδο. Προτάθηκε από κάποια άτομα να έρθει πιο συγκεκριμένη και αναλυτική περιγραφή της παρούσας πρότασης, με προϋπολογισμό ως προς τα οικονομικά, την οργάνωση, το χρόνο, το ρόλο του συλλόγου. Αποφασίστηκε για αρχή, ότι ψηφίζεται η διάθεση να προχωρήσουμε σε μια τέτοια δράση, και αναμένουμε πιο αναλυτική πρόταση από την ομάδα εργασίας.
Ως προς τα άλλα δύο σκέλη που τέθηκαν, δεν είχαμε αρκετό χρόνο, ειπώθηκε ότι οι δράσεις πριν τις 15 Ιουλίου μπορούν να είναι προέκταση/ προετοιμασία των δράσεων μετά τις 15 Ιουλίου, και σε σχέση με το δρόμο πως θα βγει ένα κάλεσμα για να γίνει μια καταγραφή των καλλιτεχνών που επιθυμούν να παίξουν στο δρόμο, καθώς και μια καταγραφή των τόπων.

2. Ομάδα Σωματείου
Η ομάδα σωματείου ενημέρωσε πως δεν υπάρχει δυνατότητα ως Unima να μπούμε στην ΠΟΘΑ, λόγω καταστατικού. Άρα όσοι από εμάς ενδιαφέρονται, προχωράμε σε δημιουργία σωματείου, ανεξάρτητα από την Unima. Παράλληλα, έχει βγει ένα ερωτηματολόγιο (https://forum.unimahellas.org/viewtopic.php?f=23&t=1421&sid=73777c2121b1cbde940feddcc7e4c90c) που κάνει μια πρώτη καταγραφή των επαγγελματιών και όχι μόνο, για να δούμε τις διαθεσιμότητες, και αφού συγκεντρωθούν τα στοιχεία, θα γίνει κάλεσμα για τη δημιουργία σωματείου.


3. Ομάδα Διεκδικήσεων
Η ομάδα διεκδικήσεων μας ενημέρωσε πως η επιστολή με τα αιτήματά μας στάλθηκε στο υπουργείο πολιτισμού. Εκφράστηκε μια ανησυχία για το αν θα φτάσει η επιστολή, και ανέλαβε το ΔΣ την πρωτοκόλληση της επιστολής και την εκ νέου αποστολή στο υπουργείο. Κατά τα άλλα, την κουβέντα απασχόλησε το θέμα του μητρώου: τι είναι; Ποιος είναι ο σκοπός του; Θα στείλουμε πιθανές διορθώσεις στο υπουργείο; Ποιος είναι ο ρόλος της Unima στην πιστοποίηση των κουκλοπαιχτών;
Δεν απαντήσαμε βέβαια, σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα, μιας και είναι πολλές οι πληροφορίες που λείπουν, και το μητρώο είναι κάτι πολύ καινούργιο για μας, που δεν έχει γίνει καθαρό από την κυβέρνηση σε τι αποσκοπεί. Αποφασίσαμε να στείλουμε μια πρώτη επιστολή στο Υπουργείο που θα αναδεικνύει την προχειρότητα και την ασάφεια με τις οποίες έχει δομηθεί το μητρώο, και σε δεύτερο χρόνο, η ομάδα διεκδικήσεων περιμένει μέιλ από τον καθένα και την καθεμιά από εμάς για να συνταχθεί ένα κείμενο που θα περιλαμβάνει προτάσεις για πιο συγκεκριμένες αλλαγές στο μητρώο.

Για την πιστοποίηση των κουκλοπαιχτών από την Unima, κρίναμε ότι είναι ένα θέμα που χρειάζεται πολύ χρόνο για κουβέντα, και καλό θα ήταν να το ξανασυζητήσουμε σε δεύτερο χρόνο.


Τέλος, μπήκε ένα θέμα σε σχέση με πρόταση για δράσεις και παραστάσεις στο πάρκο Ναυαρίνου στα Εξάρχεια, για το οποίο δεν πήραμε σαφή απόφαση. Ανοίχτηκε όμως μια κουβέντα, με αφορμή και το πρώτο θέμα που συζητήθηκε, για την ανάγκη να γίνονται δράσεις υπό την αιγίδα της Unima. Εκφράστηκαν κάποιες απόψεις, όπως το ότι αυτή η τάση μπορεί να δηλώνει μια αναβάθμιση της Unima, ή ότι η Unima είναι ένας πολιτιστικός σύλλογος και χρειάζεται να προσέχει σε ποιες δράσεις συμμετέχει ως φορέας, χωρίς αυτό να δηλώνει μια απολιτίκ στάση, αλλά πιο ουδέτερη. Δεν καταλήξαμε σε κάποια απόφαση, πρόκειται σίγουρα όμως για ένα θέμα που θα μας απασχολήσει ξανά.


Ορίστηκε νέα διαδικτυακή Γενική Συνέλευση την επόμενη Κυριακή 24/05, στις 7μμ για τα τεχνικά θέματα και στις 7.30μμ η εκκίνησή της.
Σύντομα θα ανακοινωθεί και η ατζέντα των θεμάτων προς συζήτηση.

Καλή μας συνέχεια! :)
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ
[email protected]
6909934376
Άβαταρ μέλους
Unima
 
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: 278
ΕΓΓΡΑΦΗ: 04 Σεπ 2018, 15:51
Όνομα Ομάδας-Θιάσου: ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ


Επιστροφή στο Διοικητικό Συμβούλιο

ΜΕΛΗ ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

cron