ΕΣΠΑ

ΕΣΠΑ

Δημοσίευσηαπό Αναγνωστάκης Γιώργος » 24 Ιουν 2017, 13:49

Καλησπέρα! Ήθελα να ενημερώσω για όσους ενδιαφέρονται ότι θα βγει νέο ΕΣΠΑ Νεοφυής επιχειρματικότα κτλπ κλτπ σε λίγο διάστημα περίπου στο ίδιο στυλ με το προηγούμενο που είχε γίνει πέρσι. Επικοινώνησα με την Αγγελική και πρότεινα να συνταχθεί μία αίτηση από μεριάς Unima στο Υπουργείο ανάπτυξης έτσι ώστε να ενταχθεί ο ΚΑΔ "Υπηρεσίες θεάματος κουκλοθεάτρου 93.29.21.03" στο νέο πρόγραμμα.
Πέρσι οι ανεπρόκοποι στο υπουργείο είχαν βάλει στο πρόγραμμα δεκαπέντε χιλιάδες άλλους ΚΑΔ σχετικόάσχετους με τον Πολιτισμό. Το κουκλοθέατρο όμως απλά το είχαν..προσπεράσει! Με αποτέλεσμα αν κάποια ομάδα ήθελε να κάνει πρόταση πάνω στο αντικείμενό μας να μην ήταν εφικτό ή στην καλύτερη να κάνει μία παραπλήσια ασαφής πρόταση προς έγκριση. Όπου με μία τέτοια πρόταση απλά δεν γινόταν αποδεκτή.

Αυτή η πρόταση θα αποσταλλεί υπόψην Γενικού Γραμματέα ΕΠΑΝ και Υπουργού κ Χαρίτση.
Προτείνω να λέει:
Aιτούμαστε την ένταξη του κωδικού αριθμού δραστηριότητας (ΚΑΔ) 93.29.21.03 "Υπηρεσίες θεάματος κουκλοθέατρου" στο επερχόμενο πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» του ΕΠ «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)», ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Αν κάποιος έχει κάποια ιδέα ή γνωρίζει περισσότερα ας γράψει κατιτίς!

Τα προγράμματα ΕΣΠΑ δυστυχώς έχουν τρελό γραφειοκρατικό τρέξιμο αλλά στους δύσκολους καιρούς όποια ομάδα έχει την όρεξη και το σθένος να το κανυγήσει τουλάχιστον να έχει μία πόρτα ανοιχτή :)
Αναγνωστάκης Γιώργος
 
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: 7
ΕΓΓΡΑΦΗ: 14 Απρ 2013, 16:56
Όνομα Ομάδας-Θιάσου: Κουκλοθίασος Κου-Κλο

ΕΣΠΑ

Δημοσίευσηαπό ΤΣΙΧΛΑ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ » 24 Ιουν 2017, 21:44

:) Καλησπερα κ απο εμενα!με πολλη χαρα διαβασα την προταση σας... περυσι ειχα κανει αιτηση(ανεπιτυχως) στην νεοφυη που ειχε βγει και εχεις δικιο αντιμετωπισα αυτο το προβλημα. Η εμπειρια μου για την προηγουμενη φορα ειναι οτι
1)θα αργησει να προκηρυχθει(ακουγεται για τελος καλοκαιριου αλλα ...
2) εγκριθηκαν γενικως πολυ λιγες αιτησεις(κ εκτος κουκλοθεατρου εννοω)
Περιμενω με ανυπομονησια να ξαναπροσπαθησω(η αιτηση μου αφορουσε εργαστηριο κατασκευης κουκλας κ οχι κουκλοθεατρο)
Λοιπον....οποια βοηθεια προκυψει η χρειαστει εδω γυρω θα ειμαι ..... :ugeek:
ΤΣΙΧΛΑ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ
 
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: 5
ΕΓΓΡΑΦΗ: 14 Φεβ 2015, 22:53
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Όνομα Ομάδας-Θιάσου: eugeni@-lab

ΕΣΠΑ

Δημοσίευσηαπό Λένα Κάντα » 25 Ιουν 2017, 13:58

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΙ ΑΠΟ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΑΙΔΙΑ!
ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΕΠΕΙΔΗ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΝΕΑΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΜΟΡΦΗΣ
(ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΕΙΧΑΜΕ "ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΘΕΑΜΑΤΩΝ"
ΑΛΛΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΤΡΕΛΟ ΜΠΛΕΞΙΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΛΕΙΣΑΜΕ")
ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΙ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΚΑΤΑΛΗΛΛΟΤΕΡΗ ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ?
ΜΚΟ?ΣΥΛΛΟΓΟ?ΣΩΜΑΤΕΙΟ?.......
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΠΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΦΑΣΗ ΝΑ ΜΠΕΙ ΚΙ ΚΩΔΙΚΟΣ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ
ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙ Η ΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΜΕΡΙΑΣ UNIMA ΔΕ ΒΡΙΣΚΩ ΤΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΒΑΛΟΥΝ.
ΟΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΜΕ.
ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΚΑΠΩς.
ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ
Λένα Κάντα
 
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: 36
ΕΓΓΡΑΦΗ: 01 Φεβ 2013, 14:15

ΕΣΠΑ

Δημοσίευσηαπό Αναγνωστάκης Γιώργος » 25 Ιουν 2017, 19:26

Γεια σου Λένα! Νομίζω γνώμη μου πάντα, ότι πλέον όποιος βιοποριστικά παίζει κουκλοθέατρο δεν τον καλύπτει πια ούτε μκο (ίσως εννοείς αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που λέγεται ΑΜΚΕ και όχι μη κυβερνητική οργάνωση ΜΚΟ) ούτε σύλλογος κτλπ. Ίσως κάποτε οι αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες κάλυπταν αυτήν την νομική ανάγκη αλλά πλέον όπως πάει το πράγμα με εφορίες τράπεζες λόγαριασμούς δεν σε καλύπτουν πια. Δηλαδή έχουν "σφίξει" λίγο τα πράγματα και δεν είναι εύκολο να κάνεις έναρξη της εταιρίας. Και αν κάνεις μπαίνεις στην λογική ότι ΔΕΝ βγάζεις λεφτά απ αυτό αλλά το κάνεις μόνο γιατί το αγαπάς. Το μόνο που γλιτώνεις ειναι η ασφαλίστικές εισφορές και δεν υποχρεούσαι να ασφαλίζεις και να ασφαλίζεσαι. Τώρα όμως με το ΕΦΚΑ (παλιό ΤΕΒΕ) νομίζω ότι είναι "προσιτό" η έναρξη ατομικής επιχείρησης. Δηλαδή οι ασφαλιστικές εισφορές εκεί που κάποτε ήταν τουλάχιστον 250+ ευρώ το μήνα τώρα είναι 170 αν δε κάνω λάθος. Έχει πολλά ακόμα έξοδα πχ φόρος αλληλεγγύης και άλλα.
Ένας λόγιστής θα τα εξηγήσει καλύτερα από μένα γιατί μετά αν έχεις πολλά έσοδα σε φορολογούν ανάλογα κτλπ.
Με λίγα λόγια πλέον για μένα αν κάποιος θέλει να πει ότι δουλεύει και ζει μέσα απ το κουκλοθέατρο το 2017 πρέπει σιγά σιγά να μπει στη διαδικασία ΕΦΚΑ και ατομικής επιχείρησης. Οι αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες έχουν ημερομηνία λήξης σε λίγα χρόνια μιας και όλα πάνε να γίνουν μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών.
Αυτά. :)
Αναγνωστάκης Γιώργος
 
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: 7
ΕΓΓΡΑΦΗ: 14 Απρ 2013, 16:56
Όνομα Ομάδας-Θιάσου: Κουκλοθίασος Κου-Κλο

ΕΣΠΑ

Δημοσίευσηαπό Σπύρος Πετρίτης » 26 Ιουν 2017, 08:35

Νομίζω ότι θα ήταν καλό αν η αίτηση προς το Υπουργείο Ανάπτυξης κοινοποιηθει και προς το Πολιτισμού.
Ως προς την ατομική, εχω την εντύπωση ότι ενας δημόσιος υπάλληλος δεν μπορεί να είναι κι επιχειρηματίας,
οι δ.υ. μπορούν μόνο να είναι μελη σε Αστική μη Κερδοσκοπική.

Και γιατί το λεώ αυτό; Πχ εγώ σήμερα είμαι άνεργος, ομως το σχολικό ετος που μόλις περασε ήμουν δημόσιος υπάλληλος ως αναπληρωτής εκπαιευτικός και άρα πάλι δεν μπορούσα να είμαι και επιχειρηματίας. Παρόλα αυτά αν ενας δ.υ. είναι μελος σε Αστική μη Κερδοσκοπική, αυτό σημαίνει κάποια προνόμια εναντι των λοιπών μελών; Γιατί μπορεί κανείς πραγματικά να θελει να εχει εστω ενα μικρο επιπλεον ισόδημα από το κουκλοθεάτρο όσο κι αν αυτό είναι ανεδαφικό - εγώ αυτό δεν το θεωρώ πχ ως προσβολή προς την τεχνη, ίσα-ίσα που θεωρώ ότι σε μια ιδανική κοινωνία θα 'πρεπε οι καλλιτεχνες να είναι σεβαστοί και ως άνθρωποι που περα από καλλιτεχνες είναι και πολίτες με ανάγκες υλικες - δεν μας κατεβαίνουν από τον Ουρανό για να δώσουν τις παραστάσεις τους κι επειτα ξαναγυρίζουν εκεί!

Κατά τα άλλα ήθελα να ξερω και τα ακόλουθα: Μπορεί κανείς να είναι δ.υ και μελος σε ΚΟΙΝΣεΠ; εγώ πχ μελος σε ΚΟΙΝΣεΠ θα μπορουσα να είμαι, και αν πήγαινε καλά θα άφηνα και το δημόσιο - αφού άλλωστε είμαι αναπληρωτής κι όχι μόνιμος - αλλά πρεπει να ξερω αν αξίζει. Τι προνόμια εχει αυτή η μορφή εναντι της Αστικής μη Κερδοσκοπικής; Γιατί αν είναι να μην εχει καν προνόμια να την αφήσω την ιδεά. Αν όμως τίποτα από αυτά δεν βολεύει μερικούς, μήπως θα ήταν καλό να φτιάξουν όσοι μπορούν ατομικες ή και ομόρυθμες ή ετερρόρυθμες ή ε.π.ε. και να εμφανιστούν άλλοι ως υπάλληλοί τους ή συνεργαζομενοι ελεύθεροι επαγγελματίες χωρίς μπλοκάκι;

Οι ομόρυθμες και ετερρόρυθμες είναι εταιρίες κερδοσκοπικες με περισσότρα μελη (το ιδιο και οι ε.π.ε., με μια σημαντικη διαφορα), οι ελεύθεροι επαγγελματίες χωρις μπλοκακι είναι όσοι εχουν μικρό ισόδημα και άρα δεν υποχρεούνται σε εκδοση αποδείξεων προς την εταιρια με την οποια συνεργαζονται, αντιθετα εκδιδει αυτη α.ε.δ. προς αυτους. - και ναι, οι δημόσιοι υπάλληλοι μπορουν να ειναι ελεύθεροι επαγγελματίες χωρις μπλοκακι, αλλα χρειαζονται αδεια απο την υπηρεσια τους, η οποια ομως σχεδον παντα δινεται αλλα παιρνει χρονο.

ΥΓ: Το ΕΣΠΑ αφορα μονο σε ατομικες επιχειρήσεις; Ευχαριστώ!
Σπύρος Πετρίτης
 
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: 5
ΕΓΓΡΑΦΗ: 01 Φεβ 2013, 14:43

ΕΣΠΑ

Δημοσίευσηαπό ΤΣΙΧΛΑ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ » 26 Ιουν 2017, 14:31

Η αιτηση στο ΕΣΠΑ (περυσι τουλαχιστον) αφορουσε οχι μονο ατομικες επιχειρησεις
ΤΣΙΧΛΑ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ
 
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: 5
ΕΓΓΡΑΦΗ: 14 Φεβ 2015, 22:53
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Όνομα Ομάδας-Θιάσου: eugeni@-lab

ΕΣΠΑ

Δημοσίευσηαπό Εμμανουέλα Καποκάκη » 28 Ιουν 2017, 10:48

Εγώ πήρα έσπα. Μου έκανε φάκελο ειδικός με 12 κωδικούς σχετικούς με θέατρο και κατασκευη παιχνιδιών. Για να το πάρεις πρέπει κάποιος που ξέρει να σε καθοδηγήσει.
Εμμανουέλα Καποκάκη
 
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: 26
ΕΓΓΡΑΦΗ: 01 Φεβ 2013, 14:34
Τοποθεσία: Αθήνα
Όνομα Ομάδας-Θιάσου: Εικαστικό Θέατρο Κούκλας Πραάσσειν Άλογα

ΕΣΠΑ

Δημοσίευσηαπό Λένα Κάντα » 29 Ιουν 2017, 16:46

Εμμανουέλα θα σου ήταν εύκολο να μοιραστείς κάτι παραπάνω για την αίτηση σου ?Εννοείται χρειάζεται ειδικός αλλά που να τον βρεις να ναι και σχετικός με τα κουκλοθεατρικά?!Μπορεί κανείς που ήταν στη συνάντηση της unima σχετικά με τα επαγγελματικά να μοιραστεί τα πρακτικά????Θα μας βοηθούσαν όλους!Καλή συνέχειααααααα
Λένα Κάντα
 
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: 36
ΕΓΓΡΑΦΗ: 01 Φεβ 2013, 14:15

ΕΣΠΑ

Δημοσίευσηαπό ΤΣΙΧΛΑ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ » 01 Ιούλ 2017, 20:15

κι εμενα μου εκανε φακελλο ειδικος για τα προγραμματα ΕΣΠΑ αλλα δεν το πηρα :cry: μαλλον δεν φτανει αυτο... η ενημερωση που εχω απο τον <<ειδικο>> ειναι οτι ο τομεας κουκλοθεατρο δεν ειναι ξεκαθαρα πουθενα... οποτε η αρχικη εισηγηση να ενταχθει ειναι σε πολυ καλο δρομο..
ΤΣΙΧΛΑ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ
 
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: 5
ΕΓΓΡΑΦΗ: 14 Φεβ 2015, 22:53
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Όνομα Ομάδας-Θιάσου: eugeni@-lab

ΕΣΠΑ

Δημοσίευσηαπό Εμμανουέλα Καποκάκη » 02 Ιούλ 2017, 14:54

Ευχαρίστως να σας πω. Η σύμβουλος με κατεύθυνε τι κωδικούς και πως πρέπει να γραφτεί η πρόταση για να έχει πιθανότητες για καλή βαθμολογία. Έχει να κάνει με μόρια που μπορείς να μαζέψεις. Υπήρχαν φίλοι που τους είπε ότι δεν είχαν πιθανότητες και δεν ανάλαβε τον φάκελο τους. Έχει να κάνει με εμπειρία, διακρίσεις, σπουδές... Και οι κωδικοί που δηλώνουν έχει να κάνει με τι θες να προτείνεις γι'αυτό λέω ότι πρέπει κάποιος ικανός σύμβουλος να σε κατευθύνει.
Εμμανουέλα Καποκάκη
 
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: 26
ΕΓΓΡΑΦΗ: 01 Φεβ 2013, 14:34
Τοποθεσία: Αθήνα
Όνομα Ομάδας-Θιάσου: Εικαστικό Θέατρο Κούκλας Πραάσσειν Άλογα


Επιστροφή στο Ανακοινώσεις

ΜΕΛΗ ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 21 επισκέπτες

cron