κάλεσμα σε επαγγελματίες κουκλοπαίχτες

κάλεσμα σε επαγγελματίες κουκλοπαίχτες

Δημοσίευσηαπό Αγγελική Γουναρίδη » 01 Ιουν 2017, 09:39

Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι, είναι καιρός τώρα που κάποιοι από εμάς συζητάμε διεξοδικά και επίμονα ,όπως και στο παρελθόν, τα επαγγελματικά όσον αφορά τον κλάδο μας.
Σε μια προσπάθεια να ανοίξει περισσότερο η συζήτηση αυτή και να περιλάβει όσο μεγαλύτερο αριθμό επαγγελματιών κουκλοπαιχτών καλούμε όλους τους επαγγελματίες κουκλοπαίχτες που δραστηριοποιούντε στην Ελλάδα σε μια πρώτη συνάντηση όπου θα συζητήσουμε για τα νέα φορολογικά ,τις αμοιβές μας και τις επιχορηγήσεις καθώς και θα μετρήσουμε τις δυνάμεις μας για το πως μπορούμε να δυναμώσουμε τη φωνή μας και παράλληλα να εδραιώσουμε και να διαφυλάξουμε την Τέχνη του Κουκλοθεάτρου.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Αγιούσαγια Παλάμηδιου 41 10441,Αθήνα την Τετάρτη 14 Ιουνιου και ωρα 19:00 .Παρακαλούμε προωθήστε σε κάθε επαγγελματία κουκλοπαίχτη ή ενημερώστε τηλεφωνικά η παρουσία όλων μας είναι απαραίτητη.
ουπς! το κουκλοθέατρο
http://www.oupspuppetry.gr/
Άβαταρ μέλους
Αγγελική Γουναρίδη
 
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: 99
ΕΓΓΡΑΦΗ: 31 Ιαν 2013, 19:17
Τοποθεσία: αθήνα
Όνομα Ομάδας-Θιάσου: ουπς! το κουκλοθέατρο

Περί δημιουργίας δικτύου puppet friendly χώρων + μάνατζερ

Δημοσίευσηαπό Μιχάλης Νταουντάκης » 07 Ιουν 2017, 01:23

Αγαπητοί και αγαπητές του Κουκλοθεάτρου,
Γεια σε όλους!

με αφορμή την επερχόμενη συζήτηση για τα επαγγελματικά μας που προφανώς έχει να κάνει με την ανησυχία για την επιβίωση ημών και της τέχνης μας, καθώς η ζήτηση για παραστάσεις έχει μειωθεί δραματικά, ρίχνω μία πρόταση στο τραπέζι που ελπίζω ότι θα συζητηθεί παρά την απουσία μου.

Η ιδέα έχει ως εξής.

1) Να ανοίξουμε την καρδιά μας και να μοιραστούμε όλοι οι κουκλοπαίχτες ανά την Ελλάδα τις επαφές μας για puppet friendly χώρους όπου μπορούμε να δίνουμε τακτικά παραστάσεις, δημιουργώντας έτσι ένα δίκτυο με τους χώρους αυτούς, όπου με αίσθημα δικαιοσύνης θα μπορούν να παίζουν όλοι όσοι συμμετέχουν σε αυτό το δίκτυο.

2) να δημιουργήσουμε έναν μάνατζερ (η λέξη ομολογώ ότι δεν ηχεί γλυκά στα αυτιά μου) που θα είναι υπόλογος στη συνέλευση της Unima, θα παίρνει μισθό και ο οποίος:
Θα επικοινωνήσει με τους χώρους κάνοντας συμφωνίες για τακτικότητα στις παραστάσεις πχ κάθε εβδομάδα, μήνα, δίμηνο, τρίμηνο ή ό,τι είναι εφικτό.
Θα επικοινωνήσει με κουκλοθιάσους που δεν έχουν επαφή με την Unima για να αυξήσει τις συμμετοχές.
θα συνδέει τους χώρους και τους κουκλοπαίχτες, και θα οργανώνει παραστάσεις ή μικρές τουρνέ στην επαρχία.
θα κάνει επωφελείς για τους καλλιτέχνες συμφωνίες και συμβόλαια με τους χώρους που θέλουν τακτικά να έχουν παραστάσεις.
Θα παίρνει feedback από τους χώρους και τους κουκλοπαίχτες με σκοπό την εύρυθμη συνέχιση της δραστηριότητας.
Θα ανανεώνει συνεχώς το αρχείο με τους συμμετέχοντες θιάσους και χώρους.
Τα έσοδα για τον μισθό του θα καλύπτονται από συνεισφορά των χώρων στην Unima και από μέρος των εσόδων από τις παραστάσεις.

Για να πάρει μπροστά όλο αυτό θα πρέπει στην πρώτη φάση να στηθεί από τους κουκλοθιάσους.
Και για να γίνει αυτό πράξη προτείνω σαν προυπόθεση συμμετοχής στο δίκτυο:
Κάθε θίασος να πρέπει να φέρει σε επαφή με την Unima όσους περισσότερους, αλλά 2 τουλάχιστον, χώρους που θέλουν τακτικά παραστάσεις κούκλας.
Τώρα που είναι καλοκαίρι είναι μια καλή ευκαιρία να γίνει αυτό μιας και είμαστε λίγο περισσότερο στη γύρα.

Το σκεπτικό είναι το εξής. Ξέρω πχ έναν χώρο στα Χανιά που αγαπά το κουκλοθέατρο. Αυτός με παίρνει πχ μια φορά το χρόνο. Περισσότερο δε θέλει γιατί με βαριέται. Προσφέρω λοιπόν αυτήν την πληροφορία στην Unima και η Unima κάνει μαζί του συμφωνία για έξι διαφορετικές παραστάσεις το χρόνο. Γίνεται το ίδιο και σε γειτονικούς νομούς, συντονίζεται και οργανώνεται μια τουρνέ για ένα διαφορετικό κουκλοθίασο κάθε δίμηνο στην Κρήτη, ή και συνδιασμό κουκλοθιάσων που έχουν μικρής διάρκειας παραστάσεις κ.ο.κ.
Τα οφέλη είναι προφανή και αναφέρω μερικά:
Αύξηση των παραστάσεων κουκλοθιάσων πανελλαδικώς.
Κινητικότητα των θιάσων πολύ πιο άκοπα.
Απόρριψη του ανταγωνισμού με την κακή έννοια, ότι δηλαδή κρατάω την πληροφορία για μένα και τους φίλους μου
Λειτουργία του ανταγωνισμού με την καλή έννοια. Και οι χώροι θα αποκτήσουν κριτήρια και οι θίασοι θα περνούν από μέρη όπου έπαιξαν και άλλοι πρόσφατα.
Το κοινό θα μάθει να βλέπει πιο τακτικά κουκλοθέατρο.
Ένας μάνατζερ που δεν θα κοιτάζει απλά την τσέπη του, αλλά θα παίρνει μισθό, θα διασφαλίζει τον κλάδο, θα είναι διαφανής η δράση του και τελικά θα μας πέφτει πολύ οικονομικός αφού το δίκτυο των χώρων/πελατών θα στηθεί από τους ίδιους τους κουκλοπαίχτες.
Οι χώροι θα δέχονται χωρίς πολύ ψάξιμο νέες παραστάσεις γλυτώνοντας οργανωτικό κόστος και έτσι θα μπορούν να πληρώνουν (ετήσια;)συνεισφορά στην Unima για τις υπηρεσίες της.
Κουκλοπαίχτες που δεν είχαν ενδιαφέρον, ή όφελος να συμμετέχουν στην Unima θα συμμετέχουν τώρα (εάν επικοινωνήσουμε μαζί τους...) Κάτι που είναι απαραίτητο μιας και ο αριθμός των διαθέσιμων παραστάσεων μοιάζει να είναι μικρός.
Ταλαντούχοι καλλιτέχνες που η ιδιοσυγκρασία τους δεν τους επιτρέπει να είναι μάναντζερ του εαυτού τους και είναι κάπου χαμένοι, θα τους δει ξανά ο κόσμος και ο ήλιος!
Κάποιος που πλέον πεινάει πολύ και σκέφτεται να παρατήσει το κουκλοθέατρο, ίσως παραμείνει ενεργός γιατί θα χει έστω λίγες παραστάσεις το χρόνο από την Unima.
Θα έχουμε τέλος πάντων όλοι λίγες παραστάσεις το χρόνο κλεισμένες από την Unima, άρα περισσότερη ενέργεια για το δημιουργικό κομμάτι της δουλειάς μας.

Εάν υπάρχει θετική αίσθηση στην ιδέα αυτή καλό είναι να συζητηθούν στην επόμενη συνέλευση οικονομικά και οργανωτικά θέματα και να πέσουν και άλλες ιδέες για το πως θα μπορούσε να λειτουργήσει αυτό, καθώς το θέμα είναι αρκετά περίπλοκο, αλλά κατά τη γνώμη μου αξίζει τον κόπο να ξεκινήσει και άμεσα κιόλας, γιατί πολλοί το έχουμε ανάγκη και η οργάνωση μπορεί να σώσει ζωές.

Άιντε γεια σε όλους!
Peace, love, freedom, revolution, transformation! (Masturbation?)

Μιχάλης Νταουντάκης
Clown & Puppet Theatre Daudi
Μιχάλης Νταουντάκης
 
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: 5
ΕΓΓΡΑΦΗ: 09 Φεβ 2013, 14:44
Όνομα Ομάδας-Θιάσου: Μιχαήλ Νταουντής

κάλεσμα σε επαγγελματίες κουκλοπαίχτες

Δημοσίευσηαπό ΤΣΙΧΛΑ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ » 08 Ιουν 2017, 11:50

:) καλημερα σας.
η προταση του ΜΙχαλη ειναι απο μονη της ολοκληρωμενη και μου φαινεται πως θα λειτουργουσε πολυ καλα για ολους τους λογους που αναφερει ηδη.ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ1!!! :geek: ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ σε συζητηση!
ΤΣΙΧΛΑ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ
 
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: 5
ΕΓΓΡΑΦΗ: 14 Φεβ 2015, 22:53
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Όνομα Ομάδας-Θιάσου: eugeni@-lab

κάλεσμα σε επαγγελματίες κουκλοπαίχτες

Δημοσίευσηαπό Τάμι Ρόρη » 08 Ιουν 2017, 15:37

Καλησπέρα σε όλη την κουκλοπαρέα,
Βρήκα την πρόταση του Μιχάλη πολύ ενδιαφέρον.
Επίσης θα ήθελα πολύ να παρευρεθώ στη συνέλευση αλλά θα είμαι Καλαμάτα.Αν καταφέρουμε μέσω skype να μιλήσουμε θα χαρώ.
Εύχομαι να είστε όλοι καλά
χαιρετισμούς ,τα φιλιά μας και καλό καλοκαίρι σε όλους :) :) :)
Τάμι
Τάμι Ρόρη
 
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: 5
ΕΓΓΡΑΦΗ: 01 Φεβ 2013, 14:45


Επιστροφή στο Ανακοινώσεις

ΜΕΛΗ ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 17 επισκέπτες

cron